Back to Question Center
0

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της βιταμίνης D και του πόνος στις αρθρώσεις;

1 answers:
 • . ) Τοξικότητα
 • Η διατροφή
 • . D και η υγεία σας

  Η βιταμίνη D ονομάζεται βιταμίνη ηλιοθεραπείας για καλό λόγο. Όχι μόνο το σώμα σας κάνει τη βιταμίνη D όταν το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, γνωρίζουμε επίσης ότι η βιταμίνη D μπορεί να αποφύγει πολλά προβλήματα υγείας.

  Η βιταμίνη D είναι μια φυσική ένωση που ρυθμίζει τη χρήση του ασβεστίου και του φωσφόρου από το σώμα - sale house in spain. Είναι ζωτικής σημασίας για το σχηματισμό οστών και δοντιών.

  Επειδή η βιταμίνη D είναι τόσο σημαντική στην ανάπτυξη των οστών, ορισμένοι ερευνητές αναρωτήθηκαν εάν τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

  Έρευνα
  .

  Μια μικρή μελέτη πέντε ατόμων με ανεπάρκεια βιταμίνης D σημείωσε ότι τα συμπτώματα του πόνου έφυγαν όταν οι συμμετέχοντες έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης D. Μια άλλη μελέτη προέβλεψε ότι οι ενήλικες με ανεπάρκεια βιταμίνης D οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι από 50 είναι πιθανότερο να αναπτύξουν πόνο στις αρθρώσεις ισχίου και γονάτου τους. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ο πόνος είναι πιθανότερο να επιδεινωθεί εάν η ανεπάρκεια δεν αντιμετωπιστεί.

  Μια άλλη μελέτη εξέτασε τα επίπεδα βιταμίνης D σε άτομα που έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα (RA), μια αυτοάνοση κατάσταση που προκαλεί το σώμα να επιτεθεί στις δικές του αρθρώσεις. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D ήταν μια επιπλοκή της RA. Άλλες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με ΡΑ έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D από τα κορτικοστεροειδή φάρμακά τους. Ωστόσο, μια μελέτη των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών (μια ομάδα που συχνά εμφανίζει πόνο στις αρθρώσεις) διαπίστωσε ότι η λήψη ημερήσιας βιταμίνης D3 και συμπληρωμάτων ασβεστίου δεν βελτίωσε τον πόνο στις αρθρώσεις.

  .

  Ίσως το πιο γνωστό όφελος της βιταμίνης D είναι ότι ενισχύει τα οστά και τα δόντια. Πριν από τη συνηθισμένη προσθήκη βιταμίνης D στα τρόφιμα, όπως το γάλα, τα παιδιά κινδύνευαν για μια κατάσταση γνωστή ως ραχίτιδα .

  Σε ενήλικες, η βιταμίνη D εξαφανίζεται οστεομαλακία (μαλακά οστά) και οστεοπόρωση (απώλεια οστικής μάζας). Τα άτομα με έλλειψη βιταμίνης D είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν λοίμωξη και αντίσταση στην ινσουλίνη. Μερικές μελέτες έχουν συνδέσει ανεπάρκεια βιταμίνης D στη στεφανιαία νόσο . Ωστόσο, δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για να επιβεβαιωθεί η σύνδεση.

  Πρόληψη
  Πώς μπορώ να αποτρέψω ανεπάρκεια βιταμίνης D;.

  Για τους περισσότερους ανθρώπους, η συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης D είναι 600 διεθνείς μονάδες (IU). Τα μωρά ηλικίας μέχρι 1 έτους χρειάζονται μόνο 400 IU και οι ενήλικες άνω των 70 ετών πρέπει να έχουν 800 IU. Για να λάβετε την συνιστώμενη ημερήσια δόση, σιγουρευτείτε ότι τρώτε τα σωστά τρόφιμα και απολαύστε αξιοπρεπή ηλιοφάνεια.

  Τρώτε τα σωστά τρόφιμα

  Τα τρόφιμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τη βιταμίνη D. Τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά και τα εμπλουτισμένα δημητριακά είναι καλές πηγές. Πηγές βιταμίνης D

  . . ) . 138)
  Τρόφιμα ΔΜ ανά μερίδα
  Ξιφίας, μαγειρεμένα, 3 ουγγιές 566
  . 154
  Χυμοί πορτοκαλιού εμπλουτισμένοι με βιταμίνη D, 1 φλιτζάνι 137
  Γάλα μη λιπαρά, μειωμένο λίπος και ολόκληρο, ενισχυμένο με βιταμίνη D, 1 φλιτζάνι 115-124 Γιαούρτι, ενισχυμένο 80
  . ) Αυγό, 1 μεγάλο 41
  . είναι η δεύτερη σημαντική πηγή βιταμίνης D. Το υπεριώδες φως ξεκινά μια χημική αντίδραση στο δέρμα που παράγει μια χρήσιμη μορφή βιταμίνης D. Εκείνοι με σκούρο δέρμα χρειάζονται περισσότερη έκθεση στον ήλιο.

  Η σωστή δόση ηλιοφάνειας για τη λήψη βιταμίνης D είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Ωστόσο, ανάλογα με το χρώμα του δέρματος και πόσο καλά απορροφάτε τη βιταμίνη D, στοχεύστε για περίπου 5 έως 30 λεπτά έκθεσης μεταξύ 10 α. m. σε 3 σελίδες. m. τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Η έκθεση πρέπει να είναι στο πρόσωπό σας, τα χέρια, τα πόδια ή πίσω, χωρίς αντηλιακό. Αντιηλιακά με παράγοντα ηλιοπροστασίας (SPF) 8 ή υψηλότερων ακτινοβολιών UV που παράγουν βιταμίνη D. Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να χρειαστεί ένα συμπλήρωμα ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα στον ήλιο. Συζητήστε με τον ιατρό σας σχετικά με τα επίπεδα βιταμίνης D.

  Εάν εργάζεστε σε μια εργασία γραφείου ή ζείτε σε μια περιοχή που δεν έχει πολύ ήλιο, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στο σπίτι σας με βολβούς βιταμίνης D.

  Τοξικότητα
  (. 0) Ποια είναι η ορμόνη εάν πάρετε πάρα πολύ βιταμίνη D;

  Είναι πολύ σπάνιο να πάρετε πάρα πολύ βιταμίνη D. Αλλά η υπερδοσολογία μπορεί δυνητικά να είναι πολύ σοβαρή. Η τοξικότητα της βιταμίνης D είναι πιθανότατα να προκληθεί από τη λήψη πάρα πολλών συμπληρωμάτων.

  Η τοξικότητα της βιταμίνης D έχει αναπτυχθεί όταν οι άνθρωποι παίρνουν 50.000 IU ανά ημέρα βιταμίνης D για αρκετούς μήνες. Αυτό είναι περισσότερο από 80 φορές το συνηθισμένο διαιτητικό επίδομα 600 ενηλίκων που συνιστάται για ενήλικες. Οι άνθρωποι που έχουν ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να χρειαστούν λιγότερη βιταμίνη D από τον μέσο άνθρωπο και να είναι πιο επιρρεπή σε υπερβολικά επίπεδα.

  Το σώμα σας ρυθμίζει την ποσότητα της βιταμίνης D που παίρνει από το φως του ήλιου και τα τρόφιμα. Είναι δύσκολο να πάρετε πάρα πολύ βιταμίνη D από τον ήλιο. Πολύς χρόνος στον ήλιο παρεμβαίνει στο σώμα σας δημιουργώντας βιταμίνη D. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έκθεσης στον ήλιο είναι καρκίνος του δέρματος . Πρέπει να φοράτε αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 15 πριν βγείτε έξω στον ήλιο. Το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται ξανά κάθε δύο ώρες.

  Η τοξικότητα της βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση ασβεστίου στο αίμα σας. Αυτή είναι μια κατάσταση που είναι γνωστή ως υπερασβεσταιμία . Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • κακή όρεξη
  • ναυτία
  • εμετός
  • αδυναμία. προβλήματα με τα νεφρά

  Η κύρια θεραπεία είναι η μείωση ή η διακοπή της χρήσης συμπληρωμάτων βιταμίνης D. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν ενδοφλέβια υγρά ή φάρμακα.

  Το Takeaway
  . )

  Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συχνά έχουν πόνο στις αρθρώσεις. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορεί να θεραπεύσουν πόνο στις αρθρώσεις σε μερικούς ανθρώπους που έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D. Ωστόσο, η έρευνα δεν υποστηρίζει ότι τα άτομα με υγιή επίπεδα βιταμίνης D λαμβάνουν αυτά τα συμπληρώματα για πόνο στις αρθρώσεις.

  April 5, 2018