Back to Question Center
0

Καταπολέμηση μιας «επιδημίας» των υπερβολικών δόσεων του μοιραίου πόνου

1 answers:

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC. ), οι υπερβολικές δόσεις παυσίπονων με συνταγή έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, σκοτώνοντας περισσότερους από 15.500 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2009. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από παυσίπονα με συνταγή οπιοειδών παρά από την ηρωίνη και την κοκαΐνη σε συνδυασμό (45 θάνατοι την ημέρα).

Οι επισκέψεις επειγόντων περιστατικών για κατάχρηση ή κακή χρήση παυσίπονων με συνταγή έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σε σχεδόν μισό εκατομμύριο - мешок пуф. Περίπου 12 εκατομμύρια Αμερικανοί ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν παυσίπονα με συνταγή για μη ιατρικούς λόγους ή απλά για να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα. Και η μη-ιατρική χρήση παυσίπονων με συνταγή κοστίζει περισσότερο από $ 72. 5 δισεκατομμύρια ετησίως σε άμεσο κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

Τηρώντας την εθνική εβδομάδα πρόληψης δηλητηριάσεων, η οποία διεξάγεται από τις 16 Μαρτίου έως τις 22 Μαρτίου, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) προειδοποιεί το κοινό σχετικά με τους κινδύνους των παυσίπονων με οπιοειδή που χορηγούνται με ιατρική συνταγή. χρήση .

Ο Don Teater, MD, οικογενειακός γιατρός και ιατρός σύμβουλος της NSC, δήλωσε στην Healthline, "Το CDC έχει ονομάσει αυτό μια επιδημία επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν από αυτό τώρα. Η υπερβολική δόση είναι η πρώτη αιτία του ακούσιου θανάτου στη χώρα μας και αυξάνεται δραματικά. Σύμφωνα με το NSC, οι ΗΠΑ, που περιέχουν μόνο το 4,6% του παγκόσμιου πληθυσμού, παίρνουν το 80% των οπιοειδών παγκοσμίως και το 99% της υδροκοζόνης στον κόσμο.

.

Ο Teater, που θεραπεύει τους ανθρώπους που είναι εθισμένοι σε φάρμακα για τον πόνο, δήλωσε ότι η πλειονότητα των ασθενών που άρχισαν να κάνουν κακοποίηση παυσίπονων έλαβαν ιατρική συνταγή από το γιατρό τους. στη ζωή τους, τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα. Αν κάποιος πληγώνει και δεν είναι σε θέση να εργαστεί και ανησυχεί για την επίτευξη των τελειών, τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα. "

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι αυτά τα φάρμακα είναι απολύτως ασφαλή, ανέφερε ο Teater. «Ακόμη και στην ιατρική κοινότητα, πιστεύουμε λανθασμένα ότι πρόκειται για ασφαλή φάρμακα. Πρέπει να ξαναγίνουμε οι γιατροί στη συνήθεια να συνταγογραφούν μη εθιστικά χάπια ανακούφισης πόνου αντί των εθιστικών»

. )

Μάθετε περισσότερα για τους κινδύνους της τοξικομανίας »

. παυσίπονα για τον πόνο κατά του καρκίνου, για ανθρώπους που είχαν σοβαρά προβλήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους - αλλά σήμερα τα χρησιμοποιούμε για οποιοδήποτε είδος πόνου, είναι ένα πολύ εθιστικό φάρμακο. "

Σημειώνοντας ότι ο πόνος εξυπηρετεί έναν σκοπό. λέγοντας ότι κάτι είναι λάθος, ο Teater είπε: "Τις περισσότερες φορές οι πόνοι αυτοί μπορούν να ληφθούν με φάρμακα χωρίς φάρμακα που λειτουργούν καθώς και με αυτά τα επικίνδυνα φάρμακα. "

Η Janet P. Engle, PharmD, FAPhA, επικεφαλής του Τμήματος Πρακτικής Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, δήλωσε στην Healthline ότι ο αριθμός των ατόμων που κάνουν κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων ξεπερνά τον αριθμό των ατόμων που κάνουν κακοποίηση. κοκαΐνη, παραισθησιογόνα, έκσταση, εισπνοές και ηρωίνη σε συνδυασμό.

«Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 70% των ατόμων που κάνουν κατάχρηση συνταγογραφημένων ανακουφιστών πόνου τα έλαβαν από ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το NSC, ένας στους οκτώ ηλικιωμένους γυμνασίου λέει ότι χρησιμοποιούν αναπνευστικά φάρμακα με συνταγή για ψυχαγωγική χρήση.

Σχετικά Νέα: Χρήστες Οπιοειδών Υψηλού Κινδύνου Προεγγραφές γιατρού »

.

Η χρήση φαρμάκων με ασφάλεια

Οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό για τους ασθενείς, τα μέλη της οικογένειας και το ευρύ κοινό να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν και να αποθηκεύουν με ασφάλεια τα φάρμακα συνταγής τους. και άλλοι από τους κινδύνους της κατάχρησης ιατρικής συνταγής.

Η Engle ενημέρωσε ότι ακόμα και αν ένα μέλος της οικογένειας, ένας φίλος ή ένας γείτονας έχει την ίδια κατάσταση με εσάς, είναι πολύ επικίνδυνο να μοιράζεστε φάρμακα συνταγογραφούμενα. Με το να μοιράζεστε συνταγογραφούμενα φάρμακα για να ανακουφίσετε τον πόνο τους, μπορεί να καλύπτετε έναν τραυματισμό και να καθυστερείτε την απαραίτητη επίσκεψη στο γιατρό ", δήλωσε ο Engle.

Τέλος, ο Engle προειδοποίησε ότι είναι σημαντικό να διαβάσετε την ετικέτα, να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να μην πάρετε ποτέ περισσότερα φάρμακα από ό, τι συνιστάται στην ετικέτα. "Αυτά τα προϊόντα δεν θα πρέπει να ληφθούν για περισσότερο από 10 ημέρες για πόνο, εκτός εάν απευθύνονται σε γιατρό", δήλωσε.

Ο εθισμός στα παυσίπονα με συνταγή μπορεί να οδηγήσει σε χρήση ηρωίνης,. επίσης, ένα οπιοειδές, είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρό από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Προστασία των ανθρώπων που πραγματικά χρειάζονται παυσίπονα

Ενώ οι επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης συμφωνούν ότι η παρεμπόδιση της κατάχρησης φαρμάκων με συνταγή. , επιθυμούν επίσης να διασφαλίσουν την πρόσβαση σε αυτά τα φάρμακα για άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως εκείνα που πάσχουν από χρόνιο πόνο λόγω τραυματισμού ή ασθένειας.

Για το σκοπό αυτό, η Εθνική Ένωση Αλυσίδων Ναρκωτικών. NACDS) προσφέρθηκε πρόσφατα την υποστήριξή της για τη νέα νομοθεσία - το νόμο για την εξασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών και την αποτελεσματική εφαρμογή των φαρμάκων (HR 4069) - που απαιτεί συνεργατική και συντονισμένη προσέγγιση για την καταπολέμηση της κατάχρησης συνταγογραφούμενων φαρμάκων και την προστασία των ασθενών. Βουλή των Αντιπροσώπων Ενέργεια. και η αντιπρόεδρος της επιτροπής εμπορίου Marsha Blackburn (R-TN) και ο κ. Tom Marino (R-PA) εισήγαγαν τη νομοθεσία. Το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για τη διερεύνηση ευκαιριών για τη μείωση της κατάχρησης ναρκωτικών χωρίς συνταγή, χωρίς να περιλαμβάνει πρόσβαση σε φάρμακα για ασθενείς που τις έχουν νόμιμα ανάγκη.

«Η νομοθεσία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο περίπλοκα προβλήματα δημόσιας υγείας της εποχής μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NACDS, Steven C. Anderson.

Η διαμάχη για τους Zohydro ER Mages .

Σε σχετική εξέλιξη, εξακολουθεί να υπάρχει διαμάχη για την έγκριση του Zohydro ER (κάψουλες παρατεταμένης αποδέσμευσης δυσαρτάνης υδροκοδόνης) το 2013, το πρώτο προϊόν μόνο με υδροκωδόνη με παρατεταμένη αποδέσμευση, εγκεκριμένο από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. (FDA).

Από τη μία πλευρά, οι ηγέτες παροτρύνουν το FDA να αποσύρει την έγκριση του φαρμάκου, αναφέροντας την πιθανότητα αύξησης της επιδημίας κατάχρησης ναρκωτικών. θα αναγκάσει τον FDA να αποσύρει το φάρμακο και να απαγορεύσει την έγκριση οποιωνδήποτε παρόμοιων φαρμάκων που δεν έχουν σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ανθεκτικά στις παραβιάσεις.

Σε επιστολή προς τον Επίτροπο Marg. ο κ. Peter Shumlin και αρκετοί από τους δημάρχους του κράτους προέτρεψαν τον FDA να αξιολογήσει και να αποσύρει την έγκρισή του για τον Zohydro, λέγοντας ότι το φάρμακο είναι πιθανό να επιδεινώσει την επιδημία κατάχρησης ναρκωτικών που αντιμετωπίζει το κράτος μας και το έθνος. "

Η απάντηση του Επιτρόπου Αμβούργου στους νομοθέτες της Γερουσίας ήταν ότι το πρόσφατα εγκαινιασμένο Zohydro συμπληρώνει μια" σημαντική και μοναδική θέση "για τη θεραπεία του χρόνιου πόνου. "Το πρόβλημα είναι ότι είναι ένα χάπι που είναι πολύ εύκολο, για ανθρώπους που είναι ήδη εθισμένοι, να σφυρηλατήσουν τη μύτη τους ή να τις εγχύσουν στη φλέβα τους και δίνει πολύ γρήγορη. Στις δόσεις που έρχονται, μπορεί να είναι μια θανατηφόρα δόση για τους ανθρώπους. »

Σημειώνοντας ότι το Oxycontin και άλλα ισχυρά, μακροχρόνια φάρμακα για τα οπιοειδή είναι διαθέσιμα, η Teater είπε:« Το Zohydro δεν προσθέτει κανένα όφελος και φαίνεται να είναι πιο επικίνδυνο για εκείνους τους ανθρώπους που παίρνουν το πρώτο χάπι και έχουν.

April 5, 2018