Back to Question Center
0

Κλεμμένα αντικείμενα επιστρέφονται στο Ιράκ

1 answers:

. Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου επέστρεψαν πάνω από 60 κλεμμένα αντικείμενα στο Ιράκ τη Δευτέρα (16 Μαρτίου), συμπεριλαμβανομένων των επιχρυσωμένων αντικειμένων από το παλάτι του Σαντάμ Χουσεΐν και ενός ασβεστολιθικού επικεφαλής του βασιλιά Ασσύριου Σαργκόν ΙΙ από μια αρχαία πόλη που πρόσφατα κατέστρεψε από μαχητές του ISIS.

.

. Τον Ιούνιο του 2008, ειδικοί πράκτορες στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας της Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής (ICE) στη Νέα Υόρκη ασχολήθηκαν με την "Λειτουργία Lost Treasure", μια προσπάθεια να σπάσουν τα δίκτυα εμπορίας αρχαιοτήτων. Πήραν μια άκρη από τους διεθνείς εταίρους τους για να αναζητήσουν ένα ιρακινό τεχνούργημα που εισέρχεται στις Ηνωμένες Πολιτείες - arçelik teknik servis telefon. Δύο μήνες αργότερα, ειδικοί πράκτορες κατέλαβαν το ασβεστολιθικό κεφάλι του Sargon II μετά την αποστολή του από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη.

.

. Εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το κεφάλι έχει χάσει έναν από τους lamassu (ή φτερωτούς ταύρους) στο παλάτι του Sargon II στην 2,700 ετών Assyrian πρωτεύουσα στο Khorsabad στο βόρειο Ιράκ, ειδικός πράκτορας του ICE Brenton M. Easter είπε στο Live Science. [ Στις Φωτογραφίες: Δείτε τους Θησαυρούς της Μεσοποταμίας ]

.
Stolen Artifacts Returned to Iraq
21 ανάγλυφες αργίλου ανακτήθηκαν ως μέρος της κατάρας της κατάρρευσης της μούμιας. »
Πίστωση: Ηνωμένο Βασίλειο Μετανάστευση και τελωνειακή επιβολή

. Η τελετή επαναπατρισμού, η οποία έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον, Δ. Γ., Έρχεται εν μέσω βίαιων επιθέσεων κατά της ιρακινής πολιτιστικής κληρονομιάς . Η εξτρεμιστική ομάδα που ονομάζεται ισλαμικό κράτος ή ISIS έχει μπουλντόζω αρχαίες πόλεις όπως ο Νιμούρντ και διέλυσε το Μουσείο Μοσούλ, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού του Ιράκ. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι μαχητές του ISIS υπέστησαν αναφορές και λεηλάτησαν τον Khorsabad. Ακόμη πιο νότια, κοντά στο Τικρίτ, ο πλούσιος τάφος του ύστερου δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν καταστράφηκε εν μέσω έντονων συγκρούσεων , σύμφωνα με το Associated Press .

.

. "Ενώ εδώ στέκεστε ενωμένοι με τους φίλους και τους συμμάχους μας, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς τον Δαβίσκο (τον αραβικό όρο για το ISIS) και την καταστροφή του ότι έχουμε δεσμευτεί να νικήσουμε τον τρόμο, να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας και να διατηρήσουμε. πολιτιστική κληρονομιά ", δήλωσε σε δήλωσή του ο Lukman Faily, πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Δημοκρατία του Ιράκ . "Η επιστροφή των αρχαιολογικών αντικειμένων που έχουν λεηλατηθεί είναι ένα εθνικό έργο και καλούμε όλες τις χώρες να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε αυτή την κληρονομιά, η οποία δεν είναι μόνο πολύτιμη για το Ιράκ αλλά για όλη την ανθρωπότητα».

.

. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επέστρεψαν επίσης 37 ιρακινά χάλκινα αντικείμενα, 21 αργιλώδη ανάγλυφα και 18 τεμάχια ιρακινών αντικειμένων από γυαλί, τα οποία ανακτήθηκαν στο πλαίσιο μιας άλλης προσπάθειας, που ονομάζεται "Λειτουργία της κατάρας της μούμης". Επιστρέφονταν ένα χάλκινο τσεκούρι από την αρχαία Σουμέρια που πωλούνταν στο Craigslist. στο Ώστιν το 2012, και πολλά επιχρυσωμένα αντικείμενα - συμπεριλαμβανομένου ενός ποτίστρου νερού, ενός ποτηριού και ενός σαπουνιού - από το παλάτι του Σαντάμ Χουσεΐν που ανακτήθηκε από ειδικούς πράκτορες στο Κοννέκτικατ.

.

. "Αυτοί οι αρχαίοι θησαυροί που επιστρέφουμε δεν ανήκουν στα χέρια οποιασδήποτε ιδιωτικής συλλογής ή κάποιου ιδιοκτήτη", δήλωσε σε δήλωσή του η Sarah R. Saldaña, διευθυντής του ICE. "Ανήκουν στον λαό του Ιράκ, όπου θα εμφανιστούν και θα προστατευθούν. Το ICE δεν θα επιτρέψει την παράνομη απληστία κάποιων να στοιχειοθετήσουν την πολιτιστική ιστορία ολόκληρου του έθνους."

.

. Τα αντικείμενα πιθανόν προορίζονται για το πρόσφατα άνοιξε το Εθνικό Μουσείο του Ιράκ, δήλωσε το Πάσχα.

.

. Ακολουθήστε Megan Gannon στις Twitter . Ακολουθήστε μας @livescience , Facebook . Google+ . Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

April 5, 2018