Back to Question Center
0

Γρίπη και σκλήρυνση κατά πλάκας: Πρέπει να κάνετε εμβολιασμό ή όχι;

1 answers:

Η εποχή της γρίπης είναι επάνω μας, και τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας (. MS) συζητούν για άλλη μια φορά εάν θα εμβολιαστούν ή όχι. Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (NMSS), θα πρέπει απολύτως.

«Το εμβόλιο ενέσιμης γρίπης, το οποίο είναι ένα« απενεργοποιημένο »εμβόλιο, συνιστάται για όλους ηλικίας άνω των έξι μηνών» τα κράτη NMSS «Έχει μελετηθεί εκτεταμένα σε άτομα με. MS και θεωρείται αρκετά ασφαλής - protein tozu mass.

"Το εμβόλιο ενέσιμης γρίπης μπορεί να ληφθεί από άτομα που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή με ιντερφερόνη, οξικό γλατιραμέρη, μιτοξαντρόνη, ναλιζουμάμπη ή φινγκολιμόδη. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό αν το εμβόλιο είναι. ως αποτελεσματικό για εκείνους που λαμβάνουν natalizumab ή fingolimod. »

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύλληψης της γρίπης από το ενέσιμο εμβόλιο επειδή χρησιμοποιεί έναν νεκρό ιό Αυτό είναι σε αντίθεση με το ρινικό εκνέφωμα FluMist® το οποίο χρησιμοποιεί ένα ζωντανό, αναπαραγόμενο.

«Όταν σκέφτεστε να έχετε το εμβόλιο της γρίπης, θα πρέπει να μιλήσετε με τον νευρολόγο σας για να δείτε αν το φάρμακο MS που χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει το σώμα σας λιγότερο. που ανταποκρίνεται στο εμβόλιο ", εξηγεί ο Daniel Kantor, MD, πρώην πρόεδρος της Νευρολογίας της Φλόριντα και ο Ιατρικός Διευθυντής της Neurologique , σε συνέντευξη με την Healthline .

(βήτα ιντερφερόνες και Copaxone), δεν υπάρχει κακή αλληλεπίδραση μεταξύ του. το εμβόλιο της γρίπης και τα φάρμακα ", λέει. "Για μερικά από τα νεότερα φάρμακα, το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο θα ήταν διαφορετικά. Γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να έχετε ένα σχέδιο με τον νευρολόγο και τον γιατρό σας για το τι θα κάνετε στην εποχή της γρίπης. "

Αν και η γρίπη δεν μπορεί να προκαλέσει τη γρίπη, μερικοί άνθρωποι με ΣΚ μπορεί να αισθάνονται άσχημα για λίγες μέρες μετά τη λήψη τους.

Οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι συχνά πιο ευαίσθητοι σε υψηλές θερμοκρασίες λόγω μιας διαδικασίας που ονομάζεται . Το σύνδρομο Uhthoff .

Διαβάστε περισσότερα για την ευαισθησία στη θερμότητα και την MS

Μερικές επιφυλάξεις

. 51)

Παρόλο που συνιστάται η λήψη γρίπης, υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες κάποιος μπορεί να μην είναι μια καλή ιδέα. "Εάν ένα άτομο βρίσκεται στη μέση μιας άλλης λοίμωξης ή στη μέση μιας υποτροπής από τη σκλήρυνση κατά πλάκας,. Kantor, "Θα ήθελα πιθανότατα [να αναβάλω] να πάρω ένα εμβόλιο γρίπης. Επίσης, εάν ένα άτομο είναι αλλεργικό σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του εμβολίου γρίπης τότε δεν πρέπει να εμβολιαστεί. "

Ενώ το πλάνο είναι ασφαλές για όσους παίρνουν κάποια από τις θεραπείες τροποποίησης της ασθένειας MS (DMTs), η εμβολιασμός κατά τη λήψη στεροειδών είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας.

Τα εμβόλια δρουν με την εισαγωγή μικρών ποσοτήτων μιας ουσίας (στην προκειμένη περίπτωση του νεκρού ιού της γρίπης) στο σύστημα ενός ατόμου. Το ανοσοποιητικό σύστημα το αναγνωρίζει ως εισβολέα και δημιουργεί αντισώματα για να το επιτεθεί. Αυτά τα αντισώματα είναι στη συνέχεια έτοιμα να αποτρέψουν τη μόλυνση από τη λήψη, αν είστε εκτεθειμένοι σε κάποιον που είναι άρρωστος.

Τα στεροειδή χορηγούνται συχνά σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας που υποτροπιάζουν για να ηρεμήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά επειδή τα στεροειδή λειτουργούν σταματώντας την ανοσολογική απάντηση, η εμβολιασμός κατά τη χρήση στεροειδών μπορεί να μην λειτουργήσει. Το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να ανταποκρίνεται στο εμβόλιο και αν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδρανές, δεν θα σχηματιστούν αντισώματα.

Ωστόσο, η μη εμβολιασμός και η ανάπτυξη της γρίπης κατά τη διάρκεια των στεροειδών είναι ένας πιθανός κίνδυνος που πρέπει επίσης να σταθμιστεί. "Τα στεροειδή μπορούν να καταστείλουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και έτσι να σας θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν τη γρίπη από τους γύρω σας", προειδοποιεί ο Kantor, "καθιστώντας τον εμβολιασμό ακόμα πιο σημαντικό. Τα στεροειδή μπορούν επίσης να αποτρέψουν το σώμα σας από το να καταπολεμήσει τον ιό της γρίπης και έτσι μπορείτε να είστε πιο άρρωστοι από τον ιό. "Οι γιατροί σας μπορούν να σας βοηθήσουν να σταθμίσετε τους κινδύνους και τα οφέλη από τον εμβολιασμό ενώ είστε σε στεροειδή, κάτι που εξαρτάται επίσης από τη δόση των στεροειδών και πόσο καιρό είστε στα στεροειδή. »

Η αποδέσμευση των μύθων

Η απόφαση να εμβολιαστεί ή όχι ήταν αντικείμενο πολλών συζητήσεων στην κοινότητα των κρατών μελών. "Μερικοί άνθρωποι φοβούνται γενικά τα εμβόλια λόγω ενός συνδυασμού πραγματικών κινδύνων και θεωριών συνωμοσίας", λέει ο Kantor. "Το εμβόλιο της γρίπης είναι πιθανώς μια καλή ιδέα για τους περισσότερους ασθενείς με ΣΚΠ, καθώς η αλίευση της γρίπης μπορεί να διαταράξει τη ζωή σας και το εμβόλιο της γρίπης κάνει μια αρκετά καλή δουλειά να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη γρίπη. "

Μάθετε από πού να πάρετε δωρεάν ή με έκπτωτη λήψη γρίπης

. Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητές σας να προσελκύσετε ή να διαδώσετε τον ιό της γρίπης με κάποιες απλές συμβουλές για την υγεία:

  • Αποφύγετε τους ανθρώπους που. είναι άρρωστοι.
  • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας όταν βήχετε ή φτερνίζετε για να αποτρέψετε την εξάπλωση των μικροβίων.
  • Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ.
April 5, 2018