Back to Question Center
0

Έχει ανακαλύψει ο Kepler μια εξωγήινη κατασκευή;

1 answers:

. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA είναι επιφορτισμένο με την εξεύρεση μικρών, βραχώδεις κόσμους που περιστρέφονται γύρω από τα αστέρια. Ωστόσο, οι εξωπλανήτες δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να ανιχνεύσει ο Kepler - οι αστρικές φωτοβολίδες, τα αστέρια και οι σκονισμένοι πλανητικοί δακτύλιοι μπορούν επίσης να εμφανιστούν στις παρατηρήσεις της αποστολής.

.

. Αλλά υπάρχει επίσης η εικασία ότι ο Kepler μπορεί να έχει την ικανότητα να ανιχνεύει περισσότερα από φυσικά φαινόμενα - website design company in new zealand. αν είναι εκεί έξω, ο Kepler μπορεί επίσης να ανιχνεύσει την υπογραφή τεχνητών δομών σε τροχιά γύρω από άλλα αστέρια. Φανταστείτε έναν προηγμένο πολιτισμό που βρίσκεται καλά στην κλίμακα Kardashev και έχει την ικανότητα να αξιοποιεί την ενέργεια απευθείας από το αστέρι του. Αυτός ο υποθετικός εξωγήινος πολιτισμός μπορεί να θέλει να κατασκευάσει τεράστιους μεγαγωγούς, όπως οι πολυεπίπεδες ηλιακές συστοιχίες σε τροχιά γύρω από το αστέρι υποδοχής τους, που θα μπορούσαν να είναι τόσο μεγάλες ώστε να σβήσουν ένα αρκετά μεγάλο κλάσμα φωτός του αστέρα καθώς περνούν μπροστά.

.

. 13 τρόποι να κυνηγήσουν ευφυείς αλλοδαπούς

.

. Όταν ο Κέπλερ ανιχνεύει μια εξωπλανήτη, το κάνει με την ανίχνευση της πολύ μικρής βύθισης στο αστέρι από ένα δεδομένο αστέρι. Η προϋπόθεση είναι απλή: Ο εξωπλανήτης περιστρέφεται μπροστά από το αστέρι (γνωστός ως "διαμετακόμιση"), ο Kepler ανιχνεύει μια ελαφρά μείωση του φωτός του αστεριού και δημιουργεί ένα "lightcurve" - ​​βασικά ένα διάγραμμα που καταγράφει τη βουτιά στο αστέρι με την πάροδο του χρόνου. Πολλές πληροφορίες μπορούν να συλλεχθούν από το lightcurve, όπως το φυσικό μέγεθος του εξωπλανητή που διέρχεται. Αλλά μπορεί επίσης να συναγάγει το σχήμα του εξωπλανήτη.

.
Has Kepler Discovered an Alien Megastructure?
Περίπου το αστέρι τους με σμήνη δορυφόρων συλλογής ενέργειας, οι προηγμένοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σφαίρες Dyson. Δείτε το πλήρες infographic
Πίστωση: από Karl Tate, Infographics Καλλιτέχνης

. Κανονικά το σχήμα μιας εξωπλανητής δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, διότι έχει σχήμα πλανήτη. Είναι στρογγυλό . Η φυσική του πλανητικού σχηματισμού υπαγορεύει ότι ένα πλανητικό σώμα πάνω από μια ορισμένη μάζα θα διέπεται από υδροστατική ισορροπία. Αλλά λένε αν ο Kepler ανιχνεύει κάτι που δεν είναι στρογγυλό. Λοιπόν, αυτό είναι όταν τα πράγματα μπορούν να πάρουν λίγο περίεργα .

.

. Ως επί το πλείστον, οποιαδήποτε βουτιά στη φωτεινότητα των αστεριών μπορεί να αποδοθεί σε κάποιο είδος φυσικού φαινομένου. Αλλά τι γίνεται αν ληφθούν υπόψη όλες οι δυνατότητες και απομένει μόνο ένα σενάριο;. Τι γίνεται αν το σενάριο αυτό είναι - αυτό το αντικείμενο φαίνεται τεχνητό;. Με άλλα λόγια, τι γίνεται αν είναι αλλοδαπός;

.

. Σε ένα ψυχρό άρθρο που γράφτηκε από τον Ross Andersen του The Atlantic , με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι μπορούμε να είμαστε σε αυτή την απίστευτη συγκυρία.

.

. GALLERY: Πώς μπορούν οι αλλοδαποί να μας βρουν (και αντίστροφα)

.

. Ένα αστέρι, με το όνομα KIC 8462852, έχει βρεθεί με ένα πολύ περίεργο σήμα διέλευσης. , οι αστρονόμοι, μεταξύ των οποίων και οι επιστήμονες πολίτες από το πρόγραμμα Planet Hunters

, αναφέρουν: "Κατά τη διάρκεια της αποστολής Kepler,. Η ΚΕΚ 8462852 παρατηρήθηκε ότι υπέστη ακανόνιστα διαμορφωμένες, απεριόριστες απορροές σε ροή κάτω από το επίπεδο του 20%. »

.

. Η ερευνητική εργασία είναι διεξοδική, περιγράφοντας το φαινόμενο, επισημαίνοντας ότι αυτό το αστέρι είναι μοναδικό - δεν έχουμε δει τίποτα σαν αυτό. Ο Κέπλερ έχει συγκεντρώσει σταθερά τα δεδομένα για αυτό το αστέρι για τέσσερα χρόνια. Δεν είναι οργανικό σφάλμα. Ο Κέπλερ δεν βλέπει τα πράγματα. το σήμα είναι πραγματικό.

.

. "Δεν είχαμε δει ποτέ κάτι σαν αυτό το αστέρι", δήλωσε στον The Atlantic ο Tabetha Boyajian, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Yale και κύριος συγγραφέας . "Ήταν πραγματικά παράξενο, νόμιζαν ότι μπορεί να είναι κακά δεδομένα ή κίνηση στο διαστημικό σκάφος, αλλά όλα ελέγχθηκαν."

.

. Οι εθελοντές των Κυνηγών του Πλανήτη εξαρτώνται από την αναζήτηση διαμετακομίσεων στα αστέρια του Kepler προς την κατεύθυνση του αστερισμού Cygnus. Αυτή είναι μια τεράστια ποσότητα δεδομένων, από πάνω από 150.000 αστέρια στο αρχικό οπτικό πεδίο του Kepler και δεν μπορείτε να νικήσετε το ανθρώπινο μάτι όταν αναγνωρίζετε μια πραγματική βουτιά στη φωτεινότητα του αστεριού. Οι Κυνηγοί του Πλανήτη περιέγραψαν την Κ.Κ. 8462852 ως "παράξενη", "ενδιαφέρουσα" και "τεράστια διαμετακόμιση". Δεν κάνουν λάθος. Οι ερευνητές έχουν επισημάνει αυτά τα συμβάντα ως D800 και D1500 αντίστοιχα.

.

. Το συμβάν D800 φαίνεται να είναι μια ενιαία διαμετακόμιση που προκαλεί απόκλιση φωτεινότητας από αστέρι 15%, ενώ το D1500 ήταν μια έκρηξη αρκετών διαδρομών, ενδεχομένως δεικνύοντας ένα σωρό διαφορετικών αντικειμένων, αναγκάζοντας μια μείωση της φωτεινότητας έως και 22%. Για να προκαλέσουν τέτοιες απώλειες στη φωτεινότητα, αυτά τα διαμετακομιστικά αντικείμενα πρέπει να είναι τεράστια.

.

. Οι ερευνητές εργάστηκαν μέσα από κάθε γνωστή δυνατότητα, αλλά κάθε λύση παρουσίασε ένα νέο πρόβλημα. Για παράδειγμα, διερεύνησαν τη δυνατότητα κάποιου είδους περιμετρικού δίσκου σκόνης. Ωστόσο, μετά από αναζήτηση του υπέρυθρου σήματος που σχετίζεται με αυτούς τους δίσκους, δεν υπήρχε τέτοιο σήμα.

.

. Επίσης, το αστέρι είναι ένα ώριμο αστέρι τύπου F, περίπου 1,5 φορές το μέγεθος του ήλιου μας. Οι περιστροφικοί δίσκοι βρίσκονται συνήθως γύρω από τα νεαρά αστέρια.

.

. ΑΝΑΛΥΣΗ: Ανίχνευση αλλοδαπών 'Star Engine' σε δεδομένα εξωπλανητών

.

. Οι ερευνητές επίσης διερεύνησαν τη δυνατότητα μιας τεράστιας σύγκρουσης στον πλανήτη: θα μπορούσαν τα συντρίμμια από αυτό το smashup να δημιουργήσουν αυτό το παράξενο σήμα;. Η πιθανότητα να δούμε μια πλανητική σύγκρουση είναι εξαιρετικά χαμηλή. Δεν υπάρχουν αποδείξεις στα δεδομένα που ελήφθησαν από την WISE (Wide Field Survey Explorer) της NASA ότι συνέβη μια σύγκρουση, δημιουργώντας ένα πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας μεταξύ της αποστολής της WISE και της αρχής της αποστολής του Kepler (λίγων ετών) για μια αστρονομικά απίθανη. κοσμικό γεγονός όπως αυτό να συμβεί.

.

. Η μόνη φυσική εξήγηση που ευνοείται από τους ερευνητές φαίνεται να επικεντρώνεται σε μια παρεμβαλλόμενη συσσώρευση exocomets.

.

. "Ένας τρόπος που φανταζόμαστε ότι ένα τέτοιο φράγμα κομητών θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί είναι το πέρασμα ενός αστέρι στον τομέα μέσα από το σύστημα", γράφουν οι ερευνητές.

.

. Πράγματι, υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα κοντινό αστέρι που μπορεί να έχει διαταράξει παρεμπιπτόντως άλλους αδρανούς κομήτες στις εξόχως απόκεντρες περιοχές του συστήματος αστυνομικών δυνάμεων KIC 8462852. Αυτό το μικρό αστέρι βρίσκεται γύρω στις 1.000 AU από την KIC 8462852 και αν είναι δυαδικός συνεργάτης ή διαστρικό επισκέπτης, η παρουσία του μπορεί να έχει προκαλέσει κάποια αναταραχή από την κομμωτική. Όπως και τα άλλα σενάρια, ωστόσο, η εξωσωματική εξήγηση δεν επαρκεί καθόλου.

.

. Αυτό το ερευνητικό έγγραφο επικεντρώνεται μόνο σε φυσικά και γνωστά πιθανά αίτια των γεγονότων διαμετακόμισης μυστηρίου γύρω από την ΚΓΚ 8462852. Εξετάζεται ένα δεύτερο έγγραφο για να ερευνήσει ένα τελείως διαφορετικό σενάριο μετακίνησης. δυνατότητα ενός μεγα-μηχανικού έργου που δημιουργήθηκε από έναν προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό.

.

. ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι Υπερπόντιοι Εξωγήινοι Γείτονές μας Λείπουν

.

. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά ο γαλαξίας μας υπήρχε εδώ και πάνω από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, δεν είναι τόσο περίεργο να φανταστεί κανείς ότι ένας εξωγήινος πολιτισμός μπορεί να είναι εκεί έξω και να εξελίσσεται στο σημείο όπου μπορούν να οικοδομήσουν μεγαγωγορίες γύρω από τα αστέρια.

.

. "Οι αλλοδαποί θα πρέπει πάντα να είναι η τελευταία υπόθεση που θεωρείτε, αλλά αυτό φαινόταν σαν κάτι που θα περίμενε κανείς έναν εξωγήινο πολιτισμό να χτίσει", δήλωσε ο Jason Wright, αστρονόμος από το Penn State University, στο The Atlantic.

.

. Πράγματι, το κυνήγι κάτω από τεράστιες δομές που αποκρύπτουν το φως από τα αστέρια δεν είναι κάτι νέο. Η αναζήτηση εξωγήινης τεχνολογίας (SETT) είναι ένα τέτοιο έργο που κάνει ακριβώς αυτό. Μόνο πρόσφατα, μια έρευνα του τοπικού σύμπαντος επικεντρώθηκε στην ελπίδα ανίχνευσης της θερμότητας που παράγεται από έναν τεχνολογικά προηγμένο πολιτισμό, συγκεκριμένα έναν πολιτισμό Καρδάσεου Τύπου ΙΙ.

.

. Στην κλίμακα Kardashev, ένας πολιτισμός Τύπου ΙΙ έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί όλη την διαθέσιμη ενέργεια που ακτινοβολεί από ένα αστέρι. Χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο κέλυφος ή σειρά δακτυλίων που περιβάλλουν ένα αστέρι, μπορεί να κατασκευαστεί δομή σφαίρας Dyson. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σβήνει το αστέρι από τη θέα σε ορατά μήκη κύματος, αλλά μόλις η ηλιακή ενέργεια έχει χρησιμοποιηθεί από τον εξωγήινο πολιτισμό, η ενέργεια μετατοπίζεται σε μεγαλύτερα μήκη κύματος και πιθανόν να χαθεί ως υπέρυθρη ακτινοβολία.

.

. Αλλά όπως μας δείχνει η Κ.Κ.Κ. 8462852, μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω - ενδεχομένως μια εξωγήινη νοημοσύνη που είναι καλά στο δρόμο της να γίνει ένας πολιτισμός Τύπου ΙΙ, ο οποίος δημιουργεί ένα είδος τεχνητής δομής γύρω από το αστέρι του.

.

. Φυσικά, αυτά τα γεγονότα διαμετακόμισης μυστηρίου δεν είναι πουθενά κοντά "απόδειξη" ενός εξωγήινου πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, είναι ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία και πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα έργα.

.

. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε μια κεραία ραδιόφωνου στην KIC 8462852, για να δούμε αν το σύστημα παράγει οποιαδήποτε τεχνητά ραδιοσήματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την παρουσία κάτι που θα ορίσαμε ως "έξυπνο". Ο Boyajian και ο Wright συνεργάστηκαν τώρα με τον Andrew. Ο Siemion, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου SETI στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Berkeley, για να πάρει ένα ραδιοτηλεσκόπιο για να ακούσει το αστέρι και αν εντοπίσει ένα τεχνητό σήμα, θα ζητήσει χρόνο στον Very Large Array (VLA) για να συμπεράνει αν. όλα τα ραδιοσήματα από αυτό το αστέρι είναι η φλυαρία ενός εξωγήινου πολιτισμού.

.

. Μπορεί να είναι μια μακρινή βολή και το φαινόμενο είναι πιθανότερο να είναι μια συστάδα κομητών ή κάποιο άλλο φυσικό φαινόμενο που δεν έχουμε αντιληφθεί ότι εμποδίζουμε το αστρικό φως από την άποψη, αλλά αξίζει να διερευνηθεί, ειδικά αν υπάρχει πραγματικά κάποιο είδος αλλοδαπής νοημοσύνης. οικοδομικές δομές ή, ίσως, αρχαίες δομές ενός πολιτισμού που έχει περάσει πολύ καιρό, γύρω από ένα αστέρι μόλις 1.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

.

. Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στις Discovery News .

April 5, 2018