Back to Question Center
0

Τυφώνας Ματθαίος: Πού είναι αυτή η μαζική καταιγίδα;

1 answers:

. : Ο τυφώνας Matthew αποδυνάμωσε ελαφρώς τον τυφώνα της κατηγορίας 3 και τώρα διατηρεί ανέμους των 195 km / h, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εμπειρογνώμονες. θεωρούν ότι είναι επικίνδυνο καθώς κινείται προς τα ανατολικά της ακτής της Φλώριδας - it consulting in Portland. Η καταιγίδα μετακινείται σήμερα βορειοδυτικά στα 20 km / h και αναμένεται να φθάσει στις ακτές της Γεωργίας και της Νότιας Καρολίνας το Σάββατο (8 Οκτωβρίου), σύμφωνα με την ενημέρωση (6. ) που απελευθερώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τυφλών (NHC) στις 8 π.μ. m. ET σήμερα (7 Οκτωβρίου).

.

. Αυτές οι περιοχές πιθανότατα θα βλέπουν τις βροχοπτώσεις πολύ πριν από το Σάββατο, καθώς οι άνεμοι των τυφώνων εκτείνονται προς τα έξω μέχρι και 95 χιλιόμετρα από το κέντρο της καταιγίδας και οι άνεμοι τροπικών καταιγίδων εκτείνονται σε 185 μίλια (295. km) από το κέντρο. Το Cape Canaveral της Φλόριντα, που βρισκόταν βόρεια του τυφώνα σήμερα το πρωί, ανέφερε αναταράξεις ανέμου έως 155 mph (155 km / h), δήλωσε η NHC.

.

. Ο τυφώνας φέρνει επίσης βροχή, με αναμενόμενη 8 έως 12 ίντσες (20 έως 30 εκατοστά) πάνω από την ακτή του Ατλαντικού, από την κεντρική Φλόριντα έως την ανατολική Βόρεια Καρολίνα, ανέφερε η NHC. Αφού έφτασε στην κορυφή της Βόρειας Καρολίνας, ο Ματθαίος αναμένεται να στρίψει ανατολικά και να βγει στη θάλασσα. [ 50 εκπληκτικά γεγονότα τυφώνα ]

.
Hurricane Matthew: Where Is This Massive Storm Heading?
Οι ταχύτητες ανέμου για τον τυφώνα Matthew (αριστερά) αναμένεται να είναι υψηλότερες στις περιφέρειες ματζέντα, σύμφωνα με αυτή την προβολή που έγινε σήμερα (7 Οκτωβρίου).
Πίστωση: Εθνικό κέντρο τυφώνα NOAA

. Τώρα έρχεται η είδηση ​​ότι ο τυφώνας Ματθαίος σκότωσε περισσότερους από 300 ανθρώπους στην Αϊτή, κυρίως σε πόλεις και ψαροχώρια κατά μήκος της νότιας ακτής, σύμφωνα με το BBC . Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης Rick Scott στη Φλόριντα παρότρυνε τους ανθρώπους να εκκενωθούν και το Walt Disney World, τα Universal Studios και τα θεματικά πάρκα SeaWorld στο Ορλάντο είναι κλειστά για τη θύελλα, δήλωσε το BBC.

.

. - Πάρτε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον τυφώνα Matthew στο Εθνικό Κέντρο Τρομοκρατών (Hurricane Center) .

.

. - Δείτε εικόνες του τυφώνα Matthew και τις καταστροφές που άφησε πίσω του.

.

. Ενημέρωση Οκτ 6 στις 10:29 π.μ.) : Ο τυφώνας Matthew, τώρα ταξινομημένος ως τυφώνας της κατηγορίας 3 με 205 χλμ. / h) ανέμους, αναμένεται να φθάσει στην ανατολική ακτή της Φλόριντα αργά σήμερα (6 Οκτωβρίου) και στη συνέχεια να μετακινηθεί προς τα βόρεια, αγκάλιασμα της ακτής της Φλόριντα μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με μια ενημέρωση . NHC) που απελευθερώνεται στα 8 α. m. EDT σήμερα.

.

. Η καταιγίδα πέρασε την Αϊτή, την Κούβα και τις περισσότερες Μπαχάμες τις τελευταίες μέρες, αφήνοντας καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στο μονοπάτι της. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει, αλλά οι αρχικές αναφορές έχουν τον αριθμό πέντε στην Αϊτή και τέσσερις στη Δομινικανή Δημοκρατία, σύμφωνα με το Washington Post .

.

. Ο Matthew κινείται επί του παρόντος στα βορειοδυτικά σε 19 km / h και αναμένεται να ενισχυθεί, ανακτώντας την κατηγορία 4, καθώς φτάνει στη Φλόριντα. Οι άνεμοι των τυφώνων εκτείνονται 40 χιλιόμετρα από το κέντρο τους και οι άνεμοι τροπικών καταιγίδων εκτείνονται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων (260 χιλιομέτρων) από το κέντρο, σύμφωνα με το NRC. [ Δείτε φωτογραφίες του τυφώνα Matthew ]

.

. Εντούτοις, μπορεί να υπάρξουν καλά νέα για τα κράτη του Mid-Atlantic και της Νέας Αγγλίας. Τα μοντέλα πρόβλεψης δείχνουν τώρα ότι μετά τον τυφώνα Matthew φτάνει τις Καρολίνες, μπορεί να κατευθυνθεί ανατολικά στον Ατλαντικό Ωκεανό, εξοικονομώντας τα βόρεια κράτη, σύμφωνα με τα γραφικά NHC και μια αναφορά από το Weather Channel .

.

. : Μετά τη διέλευση από την Αϊτή και την ανατολική Κούβα χθες (4 Οκτωβρίου), ο τυφώνας Ματθαίος. κατευθύνεται προς τις κεντρικές και βορειοδυτικές Μπαχάμες, σύμφωνα με την ενημέρωση που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Τυφλών (NHC) στις 8 π.μ. m. EDT σήμερα (5 Οκτωβρίου).

.

. Ο τυφώνας έχει πλέον διατηρήσει ανέμους περίπου 185 km / h, καθιστώντας τον τυφώνα της κατηγορίας 3, το NHC ανέφερε .

.

. Ο Μάθιου αναμένεται να κάνει μια βορειοδυτική στροφή απόψε, θέτοντας την σε τροχιά για να μετακινηθεί στις Μπαχάμες μέχρι την Πέμπτη και στη συνέχεια να είναι "πολύ κοντά στην ανατολική ακτή της Φλώριδας μέχρι το βράδυ της Πέμπτης", φέρνοντας έντονους ανέμους, βροχή και πλημμύρες,. είπε το κέντρο.

.

. Πρωτότυπο άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 4 Οκτωβρίου, στις 4:50 π.μ. m. ET.

.

. Ο τυφώνας Matthew χτυπήσει την Αϊτή με ισχυρούς ανέμους και ακραίες βροχοπτώσεις σήμερα (4 Οκτωβρίου), με προβλέψεις που δείχνουν ότι θα μπορούσε να διασχίσει τη χώρα και να πληγώσει την ανατολική Κούβα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφλών (NHC). Με τις Μπαχάμες και ενδεχομένως τη Φλόριντα και τις Καρολίνες στο δρόμο της καταιγίδας τις επόμενες μέρες, πόσο κακός θα μπορούσε να έχει ο τυφώνας Matthew; .

. Όταν ο τυφώνας Matthew κατέπεσε το πρωί στην νοτιοδυτική Αϊτή, είχε ταχύτητα ανέμου 233 km / h, καθιστώντας τον τυφώνα της κατηγορίας 4, η NHC δήλωσε σε δημόσια συμβουλευτική . ). Η καταιγίδα κινείται προς τα βόρεια με ταχύτητα 16 km / h, σύμφωνα με το NHC.

.

. "Το έχουμε ως τυφώνα της κατηγορίας 4 για τις επόμενες 48 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι περνάει από τις Μπαχάμες, είναι πιθανό να είναι ένας τυφώνας της κατηγορίας 4 και στη συνέχεια να αποδυναμωθεί σε έναν τυφώνα της κατηγορίας 3 καθώς είναι μακριά από τις βορειοανατολικές και ανατολικές κεντρικές ακτές. της Φλόριντα », δήλωσε ο Jack Beven, ειδικός ειδικός στον τυφώνα στο Εθνικό Κέντρο Τυφλών της Φλόριντα. [ Οι τυφώνες από τα παραπάνω: Εικόνες των μεγαλύτερων καταιγίδων της φύσης ]

.

. Υπάρχει ακόμη και μια πιθανότητα ότι ο Ματθαίος θα μπορούσε να συνεχίσει τη βόρεια πορεία του και να επηρεάσει μερικά κράτη στο Μεσαίο Ατλαντικό και τη Νέα Αγγλία, δήλωσε ο Μπέβεν.

.

. "Τότε θα μπορούσε να είναι φυσιολογικό χτύπημα", είπε στη Live Science. "Αμφιβάλλω ότι θα είναι η μετενσάρκωση του [Τυφώνας] Sandy, αλλά τώρα είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι είδους δομή και αντίκτυπο θα έχει."

.

. Σε περίπτωση που ο τυφώνας έπληξε τη Φλόριντα, η NHC εξέδωσε ένα ρολόι τυφώνα από το Deerfield Beach της Φλώριδας στη γραμμή Volusia και Brevard County, σύμφωνα με το NHC. Υπάρχει ένα ρολόι τροπικής καταιγίδας που ισχύει για την περιοχή Lake Okeechobee και από το Seven Mile Bridge στα Florida Keys προς τα βόρεια προς την περιοχή νότια της Deerfield Beach, η οποία περιλαμβάνει το Fort Lauderdale και το Miami, σύμφωνα με το NHC.

.
Την Τρίτη (4 Οκτωβρίου) το πρωί, το Εθνικό Κέντρο Τυφλών του Ηνωμένου Βασιλείου προέβλεψε ότι ο τυφώνας Ματθαίος θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτή την πορεία. Ο χάρτης δείχνει ποιες παράκτιες περιοχές βρίσκονται υπό προειδοποίηση τυφώνων (κόκκινο), ρολόι τυφώνων (ροζ), προειδοποίηση τροπικών καταιγίδων (μωβ) και ρολόι τροπικών καταιγίδων (κίτρινο). Το μπλε χρώμα είναι η πιθανή διαδρομή αρκετών ημερών.
Πίστωση: Εθνικό κέντρο τυφώνα NOAA

. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πότε μπορεί να φτάσει ο τυφώνας. Αν έρχεται προς το νότιο τμήμα της πολιτείας, αναμένεται να χτυπήσει την Πέμπτη (6 Οκτωβρίου), αλλά αν κινηθεί περισσότερο προς την κεντρική και βόρεια Φλόριντα, μπορεί να φτάσει την Παρασκευή (7 Οκτωβρίου), δήλωσε ο Beven.

.

. Ο Ματθαίος μπορεί να αποδυναμωθεί εάν και πότε φτάνει στις Καρολίνες "αν και θα μπορούσε να εξακολουθεί να είναι ένας μεγάλος τυφώνας ", δήλωσε ο Μπέβεν. "Το πραγματικό κομμάτι πρόβλεψης έχει κάνει για λίγο να πετάξει πάνω σε αυτή την περιοχή", πρόσθεσε. "Έτσι, θα πρέπει να προσέξουμε αυτή τη δυνατότητα, αλλά αυτό είναι τέσσερις ημέρες κάτω από το δρόμο, έτσι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα" .

. .

. Ο τυφώνας Matthew δεν είναι μόνος. Σήμερα, η NHC ανέφερε ότι η Τροπική Θύελλα Nicole, που βρίσκεται πιο ανατολικά στον Ατλαντικό από το Matthew, έχει ανέμους 50 mph (80 km / h) και κινείται στα βορειοδυτικά στα 13 km / h.

.

. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι Matthew και Nicole θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν, δήλωσε ο James Done, το επιστημονικό προβάδισμα για το Κέντρο Χωροταξίας για το Κλίμα και το Μετεωρολογικό Άκρο στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ατμόσφαιρα στο Boulder του Κολοράντο. [ 5 Τυφώνας Κατηγορίες: Ιστορικά Παραδείγματα ]

.

. "Υπάρχει μια πιθανότητα ότι η Nicole θα μπορούσε να τραβήξει τον Matthew μακριά από το U.S, αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της σχετικής έντασης κάθε θύελλας και πόσο κοντά είναι μεταξύ τους", δήλωσε ο LIVE Science.

.

. "Γενικά, [τυφώνες] σαν υγρές, ήρεμες συνθήκες με ζεστό ωκεανό", είπε. "Έχουμε σίγουρα ένα ζεστό ωκεανό, ο ωκεανός στην Καραϊβική είναι θερμότερος από το κανονικό για αυτή την εποχή του χρόνου και η ζεστασιά εκτείνεται σε μεγάλα βάθη" .

.

. Πρόσθεσε ότι «είναι πιθανό ότι ένα μέρος της αύξησης της θερμοκρασίας οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα - [λεγόμενη] ανθρωπογενή αλλαγή του κλίματος».

.

. Τροπική καταιγίδα Nicole δεν είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να επηρεάσει τον τυφώνα Matthew. Υπάρχει επίσης μια χαμηλή πίεση που κινείται προς τα ανατολικά στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο κ. Done. Εάν η κατωφέρεια κινείται γρήγορα, θα μπορούσε να φθάσει στην Ανατολική Ακτή εγκαίρως εγκαίρως για να οδηγήσει τον Ματθαίο ακίνδυνα στη θάλασσα, αλλά είναι ακόμα ασαφές αν αυτό θα συμβεί, είπε. Επιπλέον, οι θερμοκρασίες των ωκεανών συνήθως δροσίζονται βόρεια του Cape Hatteras, το τμήμα της Βόρειας Καρολίνας που βγαίνει στον Ατλαντικό, όπως είπε, και αυτές οι ψυχρότερες θερμοκρασίες θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τη θύελλα.

.

.

.

. Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

April 5, 2018