Back to Question Center
0

Ο πιο ευτυχισμένος φωτογράφος του κόσμου μπορεί να έχει αποδείξει σωστά τους αστροφυσικούς

1 answers:

. Σε ένα νυχτερινό Σεπτέμβριο στην Αργεντινή, ο ερασιτέχνης αστρονόμος Victor Buso έβγαλε τη φωτογραφική μηχανή του έξω, τον τοποθετούσε σε ένα τηλεσκόπιο 16 ιντσών και την εκπαίδευσε σε έναν σπειροειδή γαλαξία περίπου 80 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Ο Buso προσπαθούσε μόνο να δοκιμάσει τη νέα του κάμερα. Δεν περίμενε να κερδίσει την κοσμική λαχειοφόρο αγορά - ή να αποδείξει στους επιστήμονες το δικαίωμα για μια μακρόχρονη θεωρία για το πώς συμβαίνουν τα σουπερνόβα.

- south america trips for young adults.

. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης του γαλαξία NGC 613 κατά τη διάρκεια περίπου μιας ώρας, ο Buso κατά λάθος συνέλαβε αρκετές εικόνες ενός αστέρα που κινείται μέσα από τα πρώτα ορατά στάδια μιας σουπερνόβα - τον εκρηκτικό (και ορατά φωτεινό) θάνατο ενός υπερμεγέθους. Σε μια φωτογραφία, ο χώρος κάτω από τον σπειροειδή γαλαξία φαινόταν φαινομενικά κενός. Κατά την επόμενη, εμφανίστηκε μια φωτεινή έκρηξη φωτός.

.

. Τέτοιες φωτογραφίες αναδυόμενων σουπερνόβων δεν έχουν καταγραφεί ποτέ πριν και με καλό λόγο. σύμφωνα με τους αστρονόμους στο Instituto de Astrofisica de La Plata της Αργεντινής, οι πιθανότητες να τραβήξουν τυχαία ένα αστέρι που πηγαίνει σουπερνόβα είναι περίπου το 1 στα 10 εκατομμύρια στην καλύτερη περίπτωση. [ Οι καλύτερες φωτογραφίες χώρου ποτέ ]

.

. Ο Buso μοιράστηκε γρήγορα τα φωτογραφικά του ευρήματα με τους αστρονόμους και, το επόμενο πρωί, τα τηλεσκόπια σε όλο τον κόσμο έβρισκαν στο στόχαστρο το αστέρι που πέθανε.

.

. "Οι επαγγελματίες αστρονόμοι έχουν ήδη ψάξει για ένα τέτοιο γεγονός", δήλωσε σε δήλωσή του ο Alex Filippenko, ένας αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Berkeley . "Οι παρατηρήσεις των αστεριών στις πρώτες στιγμές που αρχίζουν να εκρήγνυνται παρέχουν πληροφορίες που δεν μπορούν να ληφθούν άμεσα με κανέναν άλλο τρόπο". Η Filippenko εργάστηκε σε μια μελέτη παρακολούθησης του αστέρα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (21 Φεβρουαρίου) στο περιοδικό Nature. 4).

.
The World's Luckiest Photographer May Have Proved Astrophysicists Right
Σε αυτό το κινούμενο σχέδιο, που δημιουργήθηκε από μια υπερτιθέμενη σειρά εικόνων, η σουπερνόβα γίνεται ορατή ως ένα αχνό και γρήγορα φωτεινόμενο αντικείμενο στα νότια του γαλαξία του ξενιστή,. 613.
Πίστωση: Víctor Buso και Gastón Folatelli

. Οι υπερκαινοφανείς εμφανίζονται όταν τα πιο ογκώδη αστέρια του σύμπαντος (περίπου οκτώ έως 15 φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του ήλιου μας) αποκτούν ή χάνουν πάρα πολλά πράγματα, προκαλώντας την κατάρρευση του πυρήνα του αστεριού. Σύμφωνα με το χώρο αδελφών της Live Science. com, μια σουπερνόβα συμβαίνει κάπου στο σύμπαν μία φορά κάθε δευτερόλεπτο . Ωστόσο, είναι δύσκολο για τους ερευνητές να ανιχνεύουν τις αστρικές εκρήξεις μέχρι να βρίσκονται σε καλό δρόμο.

.

. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σουπερνόβα Buso ήταν μια σουπερνόβα Τύπου ΙΙβ, πράγμα που σημαίνει ότι ο πυρήνας του αστέρα πιθανόν να υπέστη βλάβη μετά την απώλεια υπερβολικής ποσότητας καυσίμου υδρογόνου και ηλίου σε άλλο κοντινό αστέρι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το άστρο μπορεί να έχει ξεκινήσει σχεδόν 20 φορές τη μάζα του ήλιου μας, αλλά θα μπορούσε να έχει μειωθεί σε μόλις πέντε ηλιακές μάζες από την εποχή που ξεκίνησε η υπερκαινοφάνεια, χάρη στη συσσώρευση υδρογόνου του αστεριού του συντρόφου.

.

. Μόλις καταρρεύσει ο πυρήνας ενός αστέρα, ένα ισχυρό κύμα πίεσης εκτοξεύεται προς τα έξω σε μια βίαιη καταιγίδα ενέργειας ορατή σε όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Η προκύπτουσα έκρηξη ενέργειας μπορεί να διαρκέσει μήνες, ή και χρόνια .

.

. Οι φωτογραφίες του Buso αποτυπώνουν τις πρώτες γνωστές εικόνες ενός "σπασμένου σοκ" στο σούπερ νεόβου, στο οποίο το κύμα πίεσης από τον εκρηκτικό πυρήνα του αστεριού χτυπά αέρια στην επιφάνεια του αστεριού, προκαλώντας τους να ζεσταίνουν και να λαμπρύνουν σημαντικά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτές οι φωτογραφίες παρέχουν τα πρώτα παρατηρήσιμα στοιχεία για μια συμπεριφορά υπερκαινοφανών που έχει θεωρητικό μέχρι τώρα. Η αρχική έρευνα για το σουπερνόβα φαίνεται να επιβεβαιώνει τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες θα θεωρηθούν ότι θα εμφανιστούν ένα τέτοιο ξεσπάσματα.

.

. Περαιτέρω μελέτη του λαμπρού θανάτου του αστεριού μπορεί να δώσει πολύτιμες ενδείξεις για τη φυσική δομή των υπερμεγέθων αστεριών λίγο πριν την φανταστική τους κατάρρευση.

.

. Αρχικά δημοσιεύθηκε στο Live Science .

April 5, 2018