Back to Question Center
0

Διέγερση τρυπών στις αιτήσεις για επιδόματα υγείας Pokémon Go - συμπεριλαμβανομένης μελέτης που δεν υπήρχε

1 answers:

Poking holes in Pokémon Go health benefit claims–including a study that didn’t exist

Η ιστορία έχει:

 • την αποκαλούσε " μια εφαρμογή υγείας και ευεξίας . "
 • ισχυρίστηκε ότι τα" οφέλη της ψυχικής υγείας είναι πραγματικά "και ότι" Η έρευνα είναι πραγματικά, πραγματικά σαφής σε αυτό. "(Αυτές οι δηλώσεις αναφέρονται στην άσκηση και όχι στο παιχνίδι της app.Μόνο μακροπρόθεσμες αποδείξεις θα δείξουν πόσοι άνθρωποι θα κολλήσουν με την εφαρμογή για χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο ώστε να ωφεληθούν - body fitting long dresses.)
 • . ανέκδοτα των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι «για όσους έχουν κατάθλιψη, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν την ενέργεια για να φύγουν από το σπίτι, το νέο παιχνίδι υπήρξε κινητήρια δύναμη. Οι άνθρωποι με κοινωνικό άγχος συναντούν άλλους παίκτες στο πλαίσιο του παιχνιδιού, όπου η κοινωνική αλληλεπίδραση μπορεί να φανεί λιγότερο δύσκολη. "
 • ισχυρίστηκε ότι" έχει μια εκπληκτικά θετική παρενέργεια στην ικανότητα των παικτών και την ψυχική υγεία . "
 • ισχυρίστηκε ότι" είναι απροσδόκητα μεγάλη για την ψυχική υγεία . "
 • ισχυρίστηκε ότι" έχει όλοι την άσκηση "Όλοι;. Δεν γνωρίζω κανένα άτομο στην οικογένειά μου ή κύκλο επιρροής που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Πολλές από αυτές τις ιστορίες στηρίχτηκαν σε ανέκδοτα, συχνά απλά ανέκδοτα, συχνά τραβηγμένα από τα κοινωνικά μέσα.

Ένα πανεπιστημιακό δελτίο έκανε την αβάσιμη απαίτηση ότι «οι πραγματικές συνέπειες της πραγματικής ζωής στην υγεία του Pokémon Go συμβαίνουν σε όλη τη χώρα. "

Uh-oh: Μια μελέτη που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα

Αλλά το κερασάκι στην τούρτα της διαφημιστικής εκστρατείας είναι μια ιστορία που δημοσιεύτηκε από το Nature World News με τίτλο". Το «Pokémon Go» θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, διαπιστώνει μελέτη . "Στο κείμενο της ιστορίας, δηλώνει:" Σύμφωνα με τη μελέτη , οι χρήστες «Pokémon Go» αφήνουν τα σπίτια τους να περπατούν για μίλια απλά παίζοντας το παιχνίδι,. έντονη σωματική δραστηριότητα χωρίς να παρατηρούν. "

Γοητευτικό.

Ειδικά δεδομένου ότι δεν υπήρξε μελέτη.

Η ιστορία βασίστηκε σε ένα δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου του Leicester που δεν ανέφερε ποτέ νέα μελέτη. Περιέλαβε τον σαρωτικό ισχυρισμό ότι το Pokémon Go θα μπορούσε να διευκολύνει το βάρος διαβήτη τύπου 2. "Αλλά η βάση για την απελευθέρωση δεν ήταν μια μελέτη, αλλά απλή εικασία από έναν ερευνητή ως απάντηση σε ανθρώπους που πηγαίνουν πονηρά πάνω από την εφαρμογή. Ο ερευνητής αναφέρθηκε: "Αν υπάρχει κάτι έξω εκεί που παίρνει τους ανθρώπους από τον καναπέ και χτυπάει τους δρόμους τότε αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι μια καινοτόμος λύση για την αύξηση των επιπέδων της παχυσαρκίας. "

Ναι -" αν υπάρχει κάτι έξω εκεί "θα μπορούσε να είναι μια καινοτόμος λύση. "Αν είναι και μπορούν να είναι οι λέξεις που λειτουργούν. Πουθενά το δελτίο τύπου δεν έλεγε ότι αυτό βασίστηκε σε μια μελέτη. Επειδή δεν υπήρχε κανένας.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν σχετικά με ισχυρισμούς σχετικά με μελέτες που δεν υπήρχαν - τον τελευταίο μήνα και πέρυσι και .

Οι καταναλωτές και οι ασθενείς πρέπει να μάθουν να είναι σκεπτικοί και αναλυτικοί σχετικά με οποιαδήποτε αξίωση οποτεδήποτε από οποιονδήποτε ξεκινά, "Α

. νέα μελέτη βρίσκει ... "

Πρώτα, ρωτήστε τον εαυτό σας εάν υπήρχε καν μια μελέτη. Ο συγγραφέας μπορεί να παραλείψει να σας το πει αυτό, και, χειρότερα, μπορεί ακόμη και να σας παραπλανήσει για να σκεφτεί ότι υπήρχε ένα.

Είναι σαφές ότι τα ανέκδοτα συσσωρεύονται για μερικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να βγουν και να ασκήσουν περισσότερα.

Αλλά ας μην υπερεκτιμάμε τα στοιχεία σχετικά με τα οφέλη που είναι «πραγματικά .. εκπληκτικά .. απροσδόκητα μεγάλα .. (για) ο καθένας. "Και οι δημοσιογράφοι, παρακαλούμε να θυμάστε ότι είναι δική σας ευθύνη να διεκδικείτε ανεξάρτητα από τις νέες ιδέες - να μην χρησιμεύετε ως stenographer για οποιονδήποτε ερευνητή ή οποιοδήποτε πανεπιστημιακό PR πρόσωπο που βρίσκει έναν τρόπο να πάρει δημοσιότητα ζυγίζοντας μέσα σε μια μανία. "

4 σχόλια των εμπειρογνωμόνων

Ας δούμε τι μπορούσαν να βρουν οι δημοσιογράφοι αν αναζητούσαν απλούς ανεξάρτητους αναλυτές:

  . Ο Michael Joyner της κλινικής Mayo, η έρευνα του οποίου συχνά επικεντρώνεται στην φυσιολογία της άσκησης, μου έγραψε: «Η ουσία του θέματος με οτιδήποτε ή οποιαδήποτε προσέγγιση για να γίνεις πιο ενεργός, να αλλάξεις τη διατροφή σου ή να κάνεις άλλα πράγματα θετικού τρόπου ζωής είναι μακροπρόθεσμη προσκόλληση. Έτσι, αν Pokemon Go παίρνει τους ανθρώπους να είναι πιο δραστήριοι και αν παραμείνουν πιο δραστήριοι για χρόνια - όχι ημέρες ή μήνες - τότε πιθανότατα θα υπάρχουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Πέρα από αυτό είναι απλώς πολύ πάνω από την παρεκβολή της δημοσιότητας. Αλλαγή των λέξεων "Pokemon go" σε "ένταξη στο γυμναστήριο", "αγορά εξοπλισμού άσκησης", "φορητή συσκευή" ... το ονομάζετε και η ιστορία είναι η ίδια. Ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. "
 • Timothy Caulfield, Καναδάς Προεδρείο Ερευνών στον τομέα της Νομοθεσίας Υγείας &. Πολιτική του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα: "Οτιδήποτε βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν δραστήριοι είναι καταπληκτικό, αλλά υπάρχει καλή ένδειξη θετικών επιπτώσεων του Pokemon Go;. Αυτές οι αξιώσεις υποθέτουν ότι το περπάτημα θα έχει ως αποτέλεσμα κλινικά σημαντική απώλεια βάρους. Γνωρίζουμε καλά ότι η σχέση μεταξύ σωματικής δραστηριότητας και απώλειας βάρους είναι περίπλοκη. (Γενικά, μόνο η σωματική δραστηριότητα δεν είναι μια αποτελεσματική στρατηγική.) Τρώει λιγότερο και καλύτερα λόγω του Pokemon Go;. Επίσης, είναι αυτό βιώσιμο;. Πόσο καιρό θα βοηθήσουν οι άνθρωποι να παραμείνουν ενεργοί; »
 • Η Ψυχίατρος Susan Molchan :« Μια μελέτη για να δείξει οφέλη για την υγεία - τουλάχιστον με τη μορφή λίγο απώλειας βάρους ή καλύτερη γλυκόζη αίματος. ή ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης θα πρέπει να τυχαιοποιηθεί μεταξύ των ομάδων που έπαιξαν το παιχνίδι και εκείνων που έπαιξαν καθιστική μάχη. Ακόμα και τότε τα αποτελέσματα θα ήταν ύποπτα, καθώς μια τέτοια μελέτη, για να αποδείξει πραγματικά οφέλη για την υγεία, πρέπει να συνεχιστεί για τουλάχιστον δύο χρόνια και, φυσικά, παίζεται πρωτίστως σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι, κατά κανόνα, δεν έχουν προβλήματα υγείας,. έτσι θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο να δείξουμε ένα «όφελος» σε μια ομάδα ελέγχου σε σύγκριση με μια λιγότερο υγιή, παλαιότερη ομάδα ελέγχου.
  Είναι ενδιαφέρον ότι γνώρισα το παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα ή έτσι η κόρη μου άρχισε να παίζει στις διακοπές. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είστε δραστήριοι για να συλλάβετε Pokemons, ένας από τους πιο παραγωγικούς χώρους ήταν σε κόκκινο φως σε ένα αυτοκίνητο. "
 • Οικογενειακή ιατρική & amp;. ειδικός στη διαχείριση βάρους Δρ. Yoni Freedhoff : "Επειδή πολλές από τις ιστορίες αφορούσαν την απώλεια βάρους, δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι πόσες επιπλέον θερμίδες καταναλώθηκαν από ανθρώπους που πίστευαν, επειδή περπατούσαν για λίγες ώρες στο κυνήγι του Pokemon, που χρειαζόταν. , ή κερδίσει, μια θεραπεία ή δύο. "

Συμβουλή Καπέλο στον Ιβάν Oransky του MedPage Σήμερα για να μας δείξει προς http: // www. παχυσαρκία και ενέργεια. org - και σε αυτόν τον ιστότοπο, για την καταγραφή του επεισοδίου "τι είναι πραγματικά μια μελέτη;".

April 5, 2018