Back to Question Center
0

Το νεφέλωμα "Fried Egg" ανοίγει σπάνια υπερβολικά αστέρι

1 answers:

. Πρώτα ήρθε το νεφέλωμα "Running Chicken" και τώρα έρχεται ένα κοσμικό "Fried Egg". Ένα ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο έχει καταγράψει την καλύτερη εικόνα μιας από τις σπανιότερες κατηγορίες αστεριών στο σύμπαν μας και οι αστρονόμοι δείχνουν παιχνιδιωδώς ότι η κοσμική σκηνή μοιάζει. ένα ασπράδι αυγού γύρω από ένα κίτρινο κέντρο.

- postgresql visual.

. Το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου, στο Paranal Observatory της Χιλής, σημείωσε το αστέρι του τέρατος, το οποίο ονομάζεται κίτρινο υπερβολικό . Το αστέρι βρίσκεται περίπου 13.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη, αλλά είναι το κοντινότερο κίτρινο υπερβολικό που βρέθηκε μέχρι σήμερα.

.

. Η νέα εικόνα, την οποία οι επιστήμονες της ESO χαρακτήρισαν το "Νεφέλωμα Φρεσκοβλαστήρα", δείχνει το κεντρικό υπεργεβιστικό αστέρι, επίσημα γνωστό ως IRAS 17163-3907, που περιβάλλεται από ένα τεράστιο σκονισμένο διπλό κέλυφος που συνθέτει τον κρόκο αυγού και το λευκό. [ Δείτε τη φωτογραφία και το βίντεο του νεφελώματος "Fried Egg" ]

.

. Το τεράστιο αστέρι είναι τόσο μεγάλο που έχει πλάτος περίπου 1.000 φορές μεγαλύτερο από τον ήλιο μας. Στην πραγματικότητα, αν το νεφέλωμα των Φρεατίων Egg τοποθετηθεί στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, η Γη θα τοποθετηθεί βαθιά μέσα στο ίδιο το αστέρι. Η τροχιά του πλανήτη Δία θα είναι ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του αστεριού.

.

. Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Το πολύ μεγαλύτερο γειτονικό νεφέλωμα θα κατακλύσει όλους τους πλανήτες, τους νάνους πλανήτες και ακόμη και με ορισμένους κομήτες που περιστρέφονται πέρα ​​από την τροχιά του Ποσειδώνα. [ Τα μυστήρια των κορυφαίων 10 αστέρων ]

.

. Οι νέες παρατηρήσεις από το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο δείχνουν ότι το νεφέλωμα Fried Egg επίσης λάμπει περίπου 500.000 φορές φωτεινότερο από τον ήλιο.

.

. "Αυτό το αντικείμενο ήταν γνωστό ότι λάμπει έντονα στην υπέρυθρη ακτινοβολία, αλλά, κατά εκπληκτικό τρόπο, κανείς δεν το είχε εντοπίσει ως μια κίτρινη υπερανθράτευση πριν", ανέφερε σε δήλωσή του ο Eric Lagadec, του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου. Ο Λαγκαντέκ οδήγησε την ομάδα που παρήγαγε τις νέες εικόνες.

.

.

.

. Οι νέες παρατηρήσεις του IRAS 17163-3907 έγιναν χρησιμοποιώντας την υπέρυθρη κάμερα VISIR της Very Large Telescope. Η απελευθέρωση της εικόνας έρχεται μια εβδομάδα αφού οι υπάλληλοι της ESO αποκάλυψαν μια φωτογραφία του λεγόμενου νεφελώματος «Running Chicken» , το οποίο πήρε το ψευδώνυμό του από το σχήμα πουλιών που ανιχνεύουν κάποιοι στην πιο λαμπρή περιοχή του.

.

. Οι εικόνες είναι το πρώτο από τα νεφελώματα Fried Egg που δείχνουν σαφώς το υλικό γύρω από αυτό και αποκαλύπτουν δύο σχεδόν τέλεια σφαιρικά κελύφη.

.

. Οι κίτρινοι υπερασπιστές είναι αστέρια σε μια εξαιρετικά ενεργή φάση της εξέλιξής τους. Αυτοί οι σπάνιοι αστέρες δοκιμάζουν μια σειρά δυναμικών και εκρηκτικών γεγονότων που προκαλούν το αστέρι να εκτοξεύει τέσσερις φορές τη μάζα του ήλιου σε λίγες μόνο εκατοντάδες χρόνια.

.

. Το πρηγμένο υλικό από αυτές τις εκρήξεις, που αποτελείται από σκόνη και αέριο, αποτελούν το εκτεταμένο διπλό κέλυφος γύρω από το νεφέλωμα.

.

. Η ακραία δραστηριότητα των κίτρινων υπερανθρωπίδων δείχνει ότι το αστέρι θα πεθάνει πιθανότατα έναν εκρηκτικό θάνατο , πιθανώς ως μια από τις επόμενες εκρήξεις σουπερνόβα που θα εμφανιστούν στον γαλαξία μας. Τα Supernovas εκρήγνουν τις πολύ απαραίτητες χημικές ουσίες στο γύρω διαστρικό περιβάλλον και τα επακόλουθα κύματα κλονισμού προκαλούν συχνά τη δημιουργία νεογέννητων αστεριών.

.

. Αυτή η ιστορία παρέχεται από το SPACE. com , αδελφή τοποθεσία στο LiveScience. Ακολουθήστε το SPACE. com για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την επιστήμη του διαστήματος και τις έρευνες στο Twitter @Spacedotcom και on . .

April 5, 2018