Back to Question Center
0

Μπορεί ο βελονισμός να βοηθήσει με το άγχος;

1 answers:
 • Κίνδυνοι και παρενέργειες
 • Τι να περιμένετε .
 • Takeaway
 • . Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν συμπτώματα άγχους , που αναφέρονται σε υπερβολικές ανησυχίες που είναι δύσκολο να ελεγχθούν και συχνά επηρεάζουν την καθημερινή ζωή. Συχνά αντιμετωπίζεται με ψυχοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή ή συνδυασμός και των δύο.

  Ο βελονισμός , μια αρχαία πρακτική που περιλαμβάνει την εισαγωγή βελόνων σε σημεία πίεσης στο σώμα σας, γίνεται μια δημοφιλής εναλλακτική θεραπεία για το άγχος . Υπάρχουν κάποιες επιστημονικές ενδείξεις ότι ο βελονισμός βοηθά με ορισμένα συμπτώματα άγχους - mysql web development. Ωστόσο, οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν την επίδραση του βελονισμού σε συγκεκριμένους τύπους άγχους, όπως κρίσεις πανικού , PTSD και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή .

  Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το τι κάνουμε και δεν γνωρίζουμε για τη χρήση του βελονισμού για την αντιμετώπιση του άγχους.

  Οφέλη
  Ποια είναι τα οφέλη.

  Έχουν γίνει αρκετές μελέτες για τις επιδράσεις του βελονισμού στο άγχος. Αυτές οι μελέτες έχουν επικεντρωθεί κυρίως στην γενικευμένη διαταραχή άγχους (GAD) και προτείνουν ότι ο βελονισμός είναι χρήσιμος για τη θεραπεία του γενικού άγχους. Μια αξιόλογη μελέτη από το 2015 , για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι ο βελονισμός βελτίωσε τα συμπτώματα σε άτομα με άγχος που δεν ανταποκρίθηκαν σε άλλες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της ψυχοθεραπείας και της φαρμακευτικής αγωγής. Οι συμμετέχοντες έλαβαν δέκα 30-λεπτών συνεδρίες βελονισμού σε διάρκεια 12 εβδομάδων. Παρουσιάζουν σημαντική μείωση του άγχους τους, ακόμη και 10 εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

  Ωστόσο, δύο ανασκοπήσεις της υφιστάμενης έρευνας, μία από τις 2007 και άλλη από 2013 , επισημαίνουν ότι πολλές μελέτες επί του θέματος δεν είναι πολύ αξιόπιστες. Κάποιοι είχαν πολύ λίγους συμμετέχοντες - συμπεριλαμβανομένου του προαναφερθέντος - ενώ άλλοι είχαν κακή σχεδίαση. Από την άλλη πλευρά, αυτές οι αναθεωρήσεις επισημαίνουν επίσης ότι ο βελονισμός δεν φαίνεται να έχει αρνητική επίδραση στο άγχος.

  Σε μια πιο πρόσφατη 2016 μελέτη σε αρουραίους , ο βελονισμός βρέθηκε ότι είναι αποτελεσματικός για τη μείωση του άγχους. Οι ερευνητές πρότειναν να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα πυροδοτεί την πτήση ή αγωνίζεται.

  Ενώ πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο ο βελονισμός προκαλεί άγχος, κρίσεις πανικού και φοβίες , η έρευνα δείχνει υπόσχεση για τον βελονισμό ως βιώσιμη και ασφαλή επιλογή. Εάν έχετε άγχος που δεν έχει ανταποκριθεί σε άλλες μεθόδους θεραπείας, ή απλά ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, ο βελονισμός δεν πρέπει να κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα.

  Κίνδυνοι και.

  Ενώ ο βελονισμός δεν θα κάνει το άγχος σας χειρότερο, έρχεται με κάποιες πιθανές παρενέργειες και κινδύνους. Μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα από αυτά βεβαιώνοντας ότι βλέπετε έναν αδειούχο βελονιστή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι απαιτήσεις άδειας διαφέρουν από κράτος σε κράτος, αλλά οι περισσότεροι απαιτούν εξέταση από την Εθνική Επιτροπή Πιστοποίησης για Βελονισμό και Ανατολική Ιατρική .

  Η κύρια παρενέργεια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με το βελονισμό είναι ο πόνος μετά από μια συνεδρία. Αυτό συνήθως ξεφεύγει μέσα σε λίγες ώρες και μπορεί επίσης να αφήσει κάποιους μώλωπες. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται επίσης pinpricks του πόνου κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης.

  Οι αδειούχοι βελονιστές πρέπει να χρησιμοποιούν αποστειρωμένες βελόνες μίας χρήσης. Θα μπορούσατε να πάρετε μια λοίμωξη εάν ο γιατρός σας δεν χρησιμοποίησε σωστά αποστειρωμένες βελόνες. Ωστόσο, η Mayo Clinic σημειώνει ότι αυτές οι επιπλοκές είναι πολύ ασυνήθιστες αν δείτε έναν έμπειρο, πιστοποιημένο βελονιστή.

  Άτομα με ορισμένες συνθήκες υγείας δεν πρέπει να κάνουν βελονισμό. Ποτέ δεν θέλετε να σταματήσετε τα φάρμακα μόνοι σας χωρίς πρώτα να συζητήσετε με το γιατρό σας.

  Τι να περιμένετε
  Τι να κάνετε. περιμένετε

  Όταν εισέλθετε για το πρώτο σας ραντεβού, ο βελονιστής σας θα αρχίσει να σας ρωτάει ποια συμπτώματα θέλετε να αντιμετωπίσετε. Θα ρωτήσω επίσης για τα φάρμακα που παίρνετε, για το ιατρικό σας ιστορικό και για οποιεσδήποτε άλλες ανησυχίες για την υγεία που έχετε. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να ρωτήσετε τυχόν ερωτήματα που έχετε σχετικά με τη διαδικασία.

  Κατά τη διάρκεια της πραγματικής συνεδρίας σας, θα εισάγετε μακριές λεπτές βελόνες σε διαφορετικά σημεία πίεσης στο σώμα σας. Ανάλογα με τα σημεία πίεσης που χρησιμοποιούνται, αυτό μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 30 λεπτά. Ο βελονιστής σας μπορεί επίσης να στρέψει τις βελόνες ή να τους χρησιμοποιήσει ηλεκτρικό παλμό. Θα αφήσουν τις βελόνες μέσα για 20 λεπτά πριν τις αφαιρέσετε προσεκτικά.

  Μην περιμένετε στιγμιαία ικανοποίηση. Οι περισσότερες θεραπείες βελονισμού προορίζονται να επαναληφθούν. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν άμεσες βελτιώσεις, ωστόσο οι περισσότεροι παρατηρούν λεπτές και σταδιακές αλλαγές με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις.

  Πριν πάτε, σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε το σχετικό κόστος. Ορισμένα προγράμματα ασφάλισης υγείας καλύπτουν τον βελονισμό για ιατρικές ή ψυχικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του άγχους, αλλά άλλοι δεν το κάνουν.

  Takeaway
  Η κατώτατη γραμμή (. 27)

  Ο βελονισμός μπορεί να είναι μια αποτελεσματική επιλογή θεραπείας χαμηλού κινδύνου για τη θεραπεία του άγχους σας. Περισσότερη έρευνα γίνεται, αλλά έχει δείξει υπόσχεση και δεν θα πρέπει να κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα.

  Βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο εξουσιοδοτημένο βελονιστή στην πολιτεία σας - θα εγγραφούν στο κρατικό συμβούλιο υγείας. Είναι επίσης σημαντικό να συμβαδίσετε με τις άλλες αγχώδεις θεραπείες, όπως η θεραπεία ή τα φάρμακα. Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλες εναλλακτικές θεραπείες , συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης , ασκήσεων και . να εισαι.

  April 5, 2018