Back to Question Center
0

Scary Faces Terrify Γυναίκα με ασυνήθιστη κατάσταση

1 answers:

. Όταν η 67χρονη γυναίκα ήρθε στο νοσοκομείο, φοβόταν βαθύτατα δύο πράγματα - τα οράματα περίεργων προσώπων που φαινόταν να αιωρούνται μπροστά της και ότι οι ψευδαισθήσεις ίσως σήμαιναν ότι έχανε το μυαλό της.

.

. Αλλά αυτός ο συνταξιούχος δάσκαλος δεν τρελαίνονταν και οι εργαστηριακές δοκιμές αποκλείουν επίσης δύο κοινούς ενόχους από ψευδαισθήσεις - λοίμωξη και αλληλεπιδράσεις φαρμάκων - white casual dresses for women.

.

. "Ήταν απολύτως τρομοκρατημένος από αυτό που είδε", δήλωσε ο Δρ. Bharat Kumar, εσωτερικός ιατρός που κατοικούσε στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ, ο οποίος θεραπεύει τη γυναίκα. Στην πραγματικότητα, ο ασθενής και η οικογένειά του ανησυχούσαν τόσο πολύ για τις ημέρες που ήρθαν στο νοσοκομείο, ζήτησαν από έναν ιερέα να εκτελέσει εξορκισμό, είπε ο Kumar.

.

. Η γυναίκα συνέταξε μια εικόνα για το τι είδε. Τα πρόσωπα είχαν μεγάλα δόντια, μάτια και αυτιά και οριζόντια επιμήκη μορφή, όπως το ποδόσφαιρο.

.

. Αυτό το ιδιόμορφο σχήμα και το γεγονός ότι ο ασθενής αναγνώρισε ότι ήταν παραισθησιογόνος (αντί να πιστεύει ότι τα οράματα ήταν πραγματικά) παρείχε δύο σημαντικές ενδείξεις για τη διάγνωση, δήλωσε ο Kumar. Προσδιόρισε ότι η γυναίκα είχε κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο Charles Bonnet.

.

. Οι ασθενείς με το σύνδρομο μπορεί να δουν μικρούς ανθρώπους και ζώα, φωτεινά κινούμενα σχήματα ή παραμορφωμένα πρόσωπα. Αυτές οι ψευδαισθήσεις είναι καθαρά οπτικές. δεν τους συνοδεύουν οι ήχοι.

.

. Στην περίπτωση της γυναίκας, η κατάσταση αναπτύχθηκε επειδή είχε εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας . Ο ιστός μέσα στους αμφιβληστροειδείς των ματιών της επιδεινώθηκε και η ικανότητά της να βλέπει μειώνεται.

.

. Το σύνδρομο Charles Bonnet προκύπτει από την απουσία τέτοιων αισθητηριακών εισροών στον εγκέφαλο. "Όταν αναμένει την αισθητηριακή εισαγωγή και δεν λαμβάνει τίποτα, δημιουργεί συχνά τη δική του εισροή", εξήγησε ο Kumar.

.

. Ο εγκέφαλος δεν είναι ένας εξελιγμένος υπολογιστής που επεξεργάζεται πληροφορίες αντικειμενικά και αποτελεσματικά, είπε. "Είναι περισσότερο από ένα wibbly-wobble, βρώμικο-guessy μπάλα goo."

.

. Δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι ψευδαισθήσεις σταματούν να συμβαίνουν καθώς ο εγκέφαλος χρησιμοποιείται για την απώλεια όρασης. Οι ασθενείς που φοβούνται πολύ μπορεί να λάβουν αντι-ψυχωτικά φάρμακα , αλλά αυτά τα φάρμακα έχουν σοβαρές παρενέργειες και δεν είναι κατάλληλες για όλους.

.

. Η γυναίκα ήταν ευγνώμων για να λάβει τη διάγνωση της και να μάθει ότι δεν έχασε το μυαλό της, είπε ο Kumar. Όταν ακολούθησε τρεις μήνες αργότερα, είχε ακόμα τις παραισθήσεις, αλλά συνέβαιναν λιγότερο συχνά.

.

. Μια μελέτη του 2010 έδειξε ότι 10 έως 40 τοις εκατό των ηλικιωμένων ασθενών με προβλήματα όρασης μπορεί να έχουν σύνδρομο Charles Bonnet.

.

. Ο Kumar δεν είχε δει ποτέ έναν ασθενή με την πάθηση, αν και παρατήρησε ότι μπορεί να εμφανιστεί πιο συχνά από ό, τι διαγνωστεί. «Οι ασθενείς συχνά διστάζουν να πουν ότι βλέπουν τα πράγματα επειδή φοβούνται ότι θα τους λένε τρελά», είπε.

.

. Η αναφορά περίπτωσης δημοσιεύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου στο περιοδικό Age and Aging.

.

. Αυτή η ιστορία παρέχεται από την MyHealthNewsDaily , μια αδελφή τοποθεσία στο LiveScience. Ακολουθήστε τον Karen Rowan @karenjrowan . Ακολουθήστε το MyHealthNewsDaily @MyHealth_MHND , Facebook & amp;. Google+ .

April 5, 2018