Back to Question Center
0

«Κρίσιμες» αποστολές του NASA για το κλίμα που στοχεύουν σε περικοπές του προϋπολογισμού

1 answers:

. Στην πρόσφατη εβδομαδιαία διεύθυνσή του , ο Πρόεδρος Trump επαίνεσε την «αποστολή εξερεύνησης και ανακάλυψης» της NASA και την ικανότητά της να επιτρέψει στην ανθρωπότητα να «κοιτάξει τους ουρανούς με θαυμασμό και περιέργεια». Η NASA αναλαμβάνει την επιστροφή του στον πλανήτη μας και εξουδετερώνει τα πολλά μυστήρια που απομένει - μια αποστολή που στοχεύει σε περικοπές στο κονδύλιο του προϋπολογισμού της διοίκησής του που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα - cargo trike dimensions.

.

. Σε έναν προϋπολογισμό άλλως περιορισμένο ως προς τις ιδιαιτερότητες, προτάθηκαν τέσσερις δορυφορικές αποστολές NASA σχετικές με το κλίμα για τερματισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός ήδη σε τροχιά.

.

. Οι αποστολές αυτές αποσκοπούν όχι μόνο να βοηθήσουν τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα βασικά μέρη του κλιματικού συστήματος και τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν η υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά και σε πρακτικά θέματα όπως η παρακολούθηση της υγείας των παράκτιων υδάτων του έθνους και η πρόωρη προειδοποίηση για το άγχος της ξηρασίας στις καλλιέργειες.

.

. Οι προτεινόμενες ακυρώσεις συνδέονται με δηλώσεις του Trump, αξιωματούχων της διοίκησης και ορισμένων μελών του Κογκρέσου που υποστήριξαν ότι η NASA θα πρέπει να επικεντρωθεί στο διάστημα και να αφήσει τη δουλειά της παρατήρησης της Γης σε άλλους οργανισμούς. Όμως η απαράμιλλη εμπειρία και η τεχνογνωσία της NASA στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών παρατήρησης και στην εκτόξευση δορυφόρων καθιστά ένα κρίσιμο κομμάτι της επιχείρησης της επιστήμης της γης, λένε πολλοί ειδικοί.

.

. "Δεν βλέπω κανέναν άλλον που θα μπορούσε να καλύψει αυτό το κενό", δήλωσε ο Adam Sobel , επιστήμονας κλιματολογικού πανεπιστημίου της Columbia.

.

. Ενώ το κονδύλιο του προϋπολογισμού δεν είναι ο τελευταίος λόγος, καθώς το Κογκρέσο ελέγχει τελικά τις χορδές των πορτοφολιών, οι προτεινόμενες περικοπές είναι ενδεικτικές ενός «αδήλωτου πολέμου στο κλίμα», όπως ο David Titley , διευθυντής του Κέντρου για τις λύσεις στον καιρό. και Κλιματικού Κινδύνου στο Penn State και έναν συνταξιούχο πίσω ναύαρχο στο Πολεμικό Ναυτικό, το έβαλε. Η εξάλειψη των προτεινόμενων αποστολών και άλλων χρηματοδοτήσεων για την κλιματική επιστήμη για εξοικονόμηση ακόμη και μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων είναι κοντόφθαλμη, δεδομένης της μακράς ουράς των αναμενόμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο Η.Π.Α. και σε όλο τον κόσμο, ανέφεραν αρκετοί επιστήμονες.

. . .
. ΣΧΕΤΙΚΟ . Η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην κλιματική επιστήμη
Η πρόταση προϋπολογισμού θα προωθήσει τις κλιματικές προσπάθειες στο εξωτερικό
. Προγράμματα Προϋπολογισμού Eviscerates Ενεργειακά Προγράμματα

. "Νομίζω ότι αυτά είναι πολύ, πολύ βραχυπρόθεσμα οφέλη που αγνοούν μια μελλοντική απειλή" που θα θέσει σε κίνδυνο την αμερικανική ζωή και την οικονομία "και όχι σε 20 χρόνια, αλλά τώρα" Kim Cobb . στο Georgia Tech, είπε.

.

. «Είναι κοντόφθαλμο και όχι αυτό που έκανε το έθνος μας μεγάλο», δήλωσε ο Gabe Vecchi , επιστήμονας του κλίματος στο Πανεπιστήμιο του Princeton. "Μόνο μέσω στοχοθετημένης έρευνας και συνεχούς παρακολούθησης μπορούμε να αναμένουμε να είμαστε ηγέτες στην πρόβλεψη και κατανόηση του καιρού και του κλίματος" .

. .

. Ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της NASA ύψους περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων μειώθηκε κατά λιγότερο από 1 τοις εκατό, η έρευνα για τις επιστήμες της γης είχε ως στόχο μεγαλύτερο μέρος των προτεινόμενων περικοπών, χάνοντας περίπου το 5% του προϋπολογισμού των περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός, αναφέρει , «εστιάζει τις προσπάθειες του Nation στην εξερεύνηση στο βάθος και όχι στη γεωμετρική έρευνα» .

.

. Οι περικοπές δεν ήταν τόσο βαθιές όσο κάποιοι επιστήμονες και υποστηρικτές του κλίματος φοβούνταν, αλλά πολλοί εκπλήσσονταν ότι συγκεκριμένες αποστολές ξεχωρίζουν.

.

. "Δεν περίμενα ότι ο πρόεδρος θα επισημάνει συγκεκριμένα σε αποστολές ότι θα ήθελε να εξαλειφθεί", Ο Emmanuel Boss , ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της αποστολής Plankton, Aerosol, Cloud και Oceanic Pace (PACE). είπε.

.

. Το PACE και οι άλλες τρεις αποστολές ξεχώρισαν - το Παρατηρητήριο Οριζόντων του Καρκίνου-3, το Παρατηρητήριο Απόλυτης Ακτινοβολίας και Refractivity Climate (CLARREO) και το Παρατηρητήριο Deep Space Climate (DSCOVR) - καλύπτουν διάφορες πτυχές του κλιματικού συστήματος και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια. σχεδιασμό και ετοιμότητα.

.
'Critical' NASA Climate Missions Targeted in Budget Cuts
Ένα τοξικό άλγη ανθίζει στη λίμνη Erie τον Οκτώβριο του 2011 όπως φαίνεται από το δορυφόρο Landsat-5. Μία από τις δυνατότητες του προτεινόμενου δορυφόρου PACE θα ήταν η παρακολούθηση τέτοιων ανθών.
Πίστωση: NASA

. PACE

.

. Η ιδέα για το PACE , που αποσκοπεί στην παρακολούθηση του μικροσκοπικού φυτοπλαγκτόν που στηρίζει την τροφική αλυσίδα των ωκεανών με λεπτότερες λεπτομέρειες από οποιονδήποτε προηγούμενο δορυφόρο, κλωτσούσε για 16 χρόνια. θα αντιστρέψει την τάση προς τις παρατηρήσεις των ωκεανών με υψηλή ανάλυση τα τελευταία χρόνια.

.

. Οι μετρήσεις του πλαγκτόν και άλλες πλευρές του ωκεανού θα δώσουν στους επιστήμονες μια καλύτερη εικόνα για το πώς οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν τους ωκεανούς, καθώς και για το πώς οι ωκεανοί μεσολαβούν στο κλίμα της Γης. Θα βοηθούσαν επίσης στην παρακολούθηση της υγείας των οικονομικά σημαντικών τύπων αλιείας και των βλαβερών ανθισμένων φυκιών , οι οποίες απελευθερώνουν τοξικές ουσίες που μπορούν να εξοντώσουν τη θαλάσσια ζωή και τους άρρωστους ανθρώπους.

.

. "Η πρωταρχική αποστολή είναι πραγματικά να αυξήσουμε τη γνώση μας για τους ωκεανούς και τι υπάρχει εκεί", δήλωσε ο Boss.

.

. Αλλά η αποστολή θα παρακολουθεί επίσης σύννεφα και αερολύματα - τη σκόνη και άλλα μικροσκοπικά σωματίδια που επιπλέουν στην ατμόσφαιρα - δύο από τις κύριες πηγές αβεβαιότητας στις τρέχουσες προβλέψεις για την κλιματική αλλαγή.

.

. Η διπλή φύση της αποστολής θα επιτρέψει επίσης στους επιστήμονες έναν νέο τρόπο να διερευνήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι ωκεανοί και η ατμόσφαιρα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο ανταλλάσσουν διοξείδιο του άνθρακα (καθώς οι ωκεανοί είναι ο κύριος απορροφητής της περίσσειας διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα).

.

. «Ποτέ δεν υπήρξε, ποτέ, ποτέ» μια αποστολή όπως αυτή, είπε ο Μποσό.

.

. Επειδή το PACE βρίσκεται ακόμα στα στάδια του σχεδιασμού, τα έξοδα αποστολής είναι κάπως επάνω στον αέρα. Το αίτημα του Προέδρου Ομπάμα για το οικονομικό έτος 2017 χορήγησε περίπου 89 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του δορυφόρου για το 2017, ενώ 50 εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν το 2015 και 75 εκατομμύρια δολάρια το 2016.

.

. Μέχρις ότου ο προϋπολογισμός της NASA για το 2018 καθοριστεί τελικά από το Κογκρέσο, η αποστολή παραμένει στην αναπτυξιακή πορεία που ορίζει ο οργανισμός, με την ανάπτυξη του διαστημικού σκάφους που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αργότερα φέτος.

.

. OCO-3

.

. Η αποστολή OCO-3 δεν είναι τεχνικά δορυφορική αποστολή, αν και είναι μια συνέχεια από μία, η OCO-2, η οποία ξεκίνησε το 2014 με . και όπου το διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπεται ή απορροφάται από την ατμόσφαιρα.

.

. Το OCO-2, όμως, είναι κάπως περιορισμένο, καθώς περνάει μόνο πάνω από το ίδιο σημείο στη Γη μία φορά κάθε 32 ημέρες και την ίδια ώρα της ημέρας και δεν μπορεί να εντοπιστεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο ενδιαφέροντος.

.

. Το OCO-3 θα αντιμετώπιζε και τους δύο αυτούς περιορισμούς: Η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθούν ανταλλακτικά από το OCO-2 και να τα τοποθετήσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πράγμα που θα επέτρεπε στο όργανο να εντοπίζεται σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, για παράδειγμα,. από διαφορετικές πόλεις ή ανιχνεύουν σημάδια στρες από ξηρασία στις καλλιέργειες πριν αυτά τα σημάδια γίνουν ορατά με γυμνό μάτι. Η τροχιά του ISS προχωράει επίσης, πράγμα που σημαίνει ότι περνά πάνω από το ίδιο σημείο σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, επιτρέποντας στο όργανο να δει πώς μεταβάλλονται οι ροές άνθρακα με την ώρα της ημέρας.

.
'Critical' NASA Climate Missions Targeted in Budget Cuts
Οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως μετρήθηκαν από το Παρατηρητήριο Οριζοντίων Καρτών-2 τον Μάιο του 2016.
Πίστωση: NASA. 75)

. "Η λειτουργική ευελιξία είναι πολύ μεγαλύτερη" , δήλωσε ο Paul Wennberg , ένας ατμοσφαιρικός χημικός στην Caltech και μέλος της επιστημονικής ομάδας OCO-2.

.

. Η απώλεια του OCO-3 θα ήταν μια "τεράστια διαπραγμάτευση", ο Cobb, ο οποίος ανατριχιάστηκε όταν του είπε ότι ήταν προγραμματισμένος για τερματισμό, είπε. Το ερώτημα "όπου ο άνθρακας πηγαίνει" είναι ένα από τα πιο σημαντικά αυτά τα χρόνια στην κλιματική επιστήμη, είπε.

.

. Επειδή τα τμήματα για το OCO-3 υπάρχουν ήδη, η αποστολή είναι ουσιαστικά έτοιμη να προχωρήσει μετά από κάποιες δοκιμές ρουτίνας. Θα ήταν πιθανό να ξεκινήσει σε ένα εμπορικό πυραύλων που ήδη πραγματοποιούν ένα ταξίδι επαναφόρτισης στο σταθμό.

.

. CLARREO

.

. Η αποστολή CLARREO, μια άλλη επιστήμονες του κλίματος που πιέζει εδώ και χρόνια, αποσκοπεί στη βελτίωση μιας ακόμη πηγής αβεβαιότητας στην επιστήμη του κλίματος, η οποία προέρχεται από τα ίδια τα όργανα παρακολούθησης της γης. Η βαθμονόμηση των οργάνων ποικίλλει από δορυφόρο σε δορυφόρο και οι μετρήσεις στον ίδιο δορυφόρο μπορούν να επηρεαστούν από παράγοντες όπως οι μεταβολές στο μέγεθος του ηλιακού φωτός που το χτυπά. Αυτές οι παραλλαγές μπορεί να δυσχεράνουν τη διάκριση των ενίοτε μικρών σημάτων της κλιματικής αλλαγής από το θόρυβο του περιβάλλοντος.

.

. "Αυτό οδηγεί σε περισσότερες αβεβαιότητες σε αυτά τα είδη αρχείων για το πόσο ακριβώς αλλάζει" και πόσο από αυτή την αλλαγή οφείλεται σε φυσικές παραλλαγές, προκαλούμενη από τον άνθρωπο θέρμανση ή μπορεί να εισαχθεί από τους ίδιους τους δορυφόρους, Kevin Trenberth. ), δήλωσε κλινικός επιστήμονας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ατμόσφαιρα. "Αυτό είναι το κλασικό πρόβλημα του κλίματος."

.

. Η ιδέα του CLARREO είναι να μετράει χιλιάδες μήκη κύματος ακτινοβολίας με μεγαλύτερη ακρίβεια και να το χρησιμοποιεί για να βαθμονομεί όλους τους άλλους δορυφόρους παρατηρητές της Γης, τόσο για παρατηρήσεις για το κλίμα όσο και για καιρικές συνθήκες.

.

. "Είναι δύσκολο και η βαθμονόμηση δεν είναι ένα σέξι θέμα", δήλωσε ο Tim Hewison, εκπρόσωπος του Συστήματος Διαβαθμονόμησης Παγκόσμιου Διαστήματος , "αλλά είναι πίσω από όλα όσα κάνουμε ως επιστήμονες". ), .

. Η αποστολή Pathfinder που στοχεύει στο σχέδιο του προϋπολογισμού είναι μια προσπάθεια απόδειξης της ιδέας που θα έθετε τα μέσα στο ISS. Το αίτημα προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017 διατέθηκε 19 δολάρια. 3 εκατομμύρια για την ανάπτυξη της αποστολής Pathfinder. Δεν είναι σαφές από το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης Trump εάν ο τελικός στόχος της εκτόξευσης ενός δορυφόρου CLARREO θα επηρεαστεί επίσης.

.

. Ακόμη και η απώλεια της αποστολής Pathfinder, "θα ήταν αρκετά καταστροφική", δήλωσε ο Hewison.

.

. Μια τέτοια αποστολή θα πληρώσει περισσότερο από μόνη της, καθώς θα μπορούσε να μειώσει την αβεβαιότητα της κλιματικής ευαισθησίας της Γης ή πόση θερμοκρασία του πλανήτη θα αυξηθεί δεδομένης μιας ορισμένης αύξησης των επιπέδων αερίων θερμοκηπίου. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα νωρίτερα θα σήμαινε ότι η κοινωνία θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα αν η αύξηση της θερμοκρασίας αποδειχθεί υψηλότερη ή χαμηλότερη.

.

. Στην πρώτη περίπτωση, η κοινωνία θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα με τη μείωση των εκπομπών νωρίτερα και την αποφυγή δαπανηρών επιπτώσεων εάν η θερμοκρασία της Γης αυξηθεί κατά ένα υψηλότερο ποσό, ενώ στην τελευταία περίπτωση θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα αποφεύγοντας να δαπανήσει χρήματα για μειώσεις εκπομπών.

.
'Critical' NASA Climate Missions Targeted in Budget Cuts
Έννοια για το πώς η αποστολή CLARREO θα χρησιμοποιούσε τον ήλιο και το φεγγάρι ως σημεία αναφοράς για την παροχή βαθμονόμησης για άλλες αποστολές παρατηρητών της Γης.
Πίστωση: NASA

. "Η αξία για την παγκόσμια οικονομία, υπερβαίνει κατά πολύ τα [κόστη] μιας αποστολής όπως η CLARREO, δήλωσε ο Ρότζερ Μπουκέ, ένας μαθηματικός κινδύνου στο Πόροι για το Μέλλον .

.

. DSCOVR

.

. Το DSCOVR είναι μια ελαφρώς διαφορετική κατάσταση, καθώς ο δορυφόρος βρίσκεται ήδη σε τροχιά και επιστρέφει δεδομένα στη Γη. Ενώ η κύρια αποστολή του επικεντρώνεται στη βελτίωση των προβλέψεων του διαστημικού καιρού (όπως οι ηλιακές εκλάμψεις), διαθέτει επίσης όργανα που βλέπουν στη Γη, συμπεριλαμβανομένου του EPIC απεικόνισης , ο οποίος βλέπει συνεχώς την ηλιόλουστη πλευρά του πλανήτη. Πρόκειται για τη στρατιωτική πλευρά της αποστολής του DSCOVR που θα κοπεί. Το σύστημα απεικόνισης μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα το ενεργειακό ισοζύγιο του πλανήτη, καθώς και να μετρήσουν το όζον, τα αερολύματα και την υπεριώδη ακτινοβολία στην επιφάνεια της Γης, σύμφωνα με τη NASA.

.

. Το Trenberth είπε ότι δεν ήταν σαφές πόσο αυτά τα όργανα θα συνεισφέρουν στην κατανόηση του κλίματος της Γης, "αλλά οι εικόνες που παίρνετε από αυτό είναι θεαματικές" .

.

. Το μόνο κόστος που συνδέεται με την αποστολή τώρα για τη NASA είναι η ανάκτηση και η επεξεργασία των δεδομένων από τα όργανα που είναι υπεύθυνα της, τα οποία, σύμφωνα με το αίτημα του Ομπάμα για το οικονομικό έτος 2017 θα ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. "Αυτό φαίνεται απλός."

. .

. Οι επιστήμονες του κλίματος θεωρούν γενικά το ρόλο της NASA στην οικοδόμηση και τη διατήρηση αποστολών όπως αυτές ως ένα κρίσιμο μέρος της προώθησης της επιστήμης του κλίματος προς τα εμπρός και ενός ρόλου που η NASA είναι μοναδικά έτοιμη να καλύψει. Ο πλούτος της τεχνογνωσίας του μηχανικού θα ήταν σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθεί σε άλλη υπηρεσία.

.

. Η μοναδική διπλή φύση και οι προηγμένες δυνατότητες της αποστολής PACE, για παράδειγμα, απαιτούσαν την εξειδίκευση των μηχανικών της NASA να ξεπεράσει.

.

. "Είναι μια από τις αποστολές της NASA όπου αναπτύσσει νέα τεχνολογία", δήλωσε ο Trenberth.

.

. Αντί να κόψει κάποιες από αυτές τις αποστολές, ο Titley πιστεύει ότι η διοίκηση του Trump θα εξυπηρετούσε καλύτερα προσπαθώντας να εξαλείψει τη μετάβαση από την ανάπτυξη πειραματικών αποστολών παρατηρητών της Γης στη μακροπρόθεσμη και καθημερινή τους χρήση από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση. μακροχρόνιο λόξυγγας στον αγωγό δορυφορικών αποστολών.

.

. "Η ερώτησή μου, από την πλευρά της κυβερνητικής γραφειοκρατίας, είναι πώς θα στηρίξουμε" τη διαδικασία αυτή, δήλωσε ο Titley, ο οποίος είναι επίσης πρώην επικεφαλής της NOAA. Παρόλο που η αποστολή PACE, για παράδειγμα, θα φέρει τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις στις παρατηρήσεις των ωκεανών, είναι έτοιμη να λειτουργήσει μόνο για πέντε χρόνια. Το ερώτημα είναι πώς να διατηρηθεί η ορμή και να αναπτυχθούν αυτές οι δυνατότητες παρατήρησης πέρα ​​από αυτό το χρονικό πλαίσιο, είπε.

.

. "Αυτό απαιτεί από τους ενήλικες να καθίσουν και να δώσουν προτεραιότητα σε αυτές τις αποστολές και να καταλάβουν τι πρόκειται να κάνετε", δήλωσε ο Titley. Αν αυτή η διοίκηση το έχει κάνει στη διαδικασία περικοπής του προϋπολογισμού, δεν έχει δει κανένα στοιχείο για αυτό, είπε. "Φαίνονται απλά τυχαίες hackings που δεν υποστηρίζουν τη στρατηγική κανενός."

.

. Πολλοί επιστήμονες επεσήμαναν επίσης ότι λόγω του έργου της NASA το Η.Π.Α. οδήγησε εδώ και καιρό τον κόσμο στις αποστολές παρατηρητών της Γης και στην καινοτομία, πράγμα που λένε ότι θα έπρεπε να ταιριάζει με τη στρατηγική της Αμερικής για πρώτη φορά.

.
'Critical' NASA Climate Missions Targeted in Budget Cuts
Σχέδιο από τη Διεύθυνση Επιστημονικών Αποστολών της NASA που δίνει έμφαση στη διασύνδεση της διαστημικής και της χωματουργικής έρευνας.
Πίστωση: NASA

. Ενώ η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και η διαστημική αντιπροσωπεία της Κίνας μίλησαν για την υποστήριξη αποστολών παρόμοιων με το CLARREO, ούτε είναι κοντά σε τόσο κοντά όσο η NASA βρίσκεται στη διαδικασία. Ομοίως, οι Γερμανοί εργάζονται σε μια αποστολή παρόμοια με την PACE, αλλά υστερούν πολύ πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο στη διαδικασία, δήλωσε ο Boss, ο επιστήμονας της αποστολής PACE.

.

. «Αν η Αμερική πρόκειται να είναι η πρώτη, αυτό είναι το είδος της αποστολής που κάνουμε», αυτό που είναι μοναδικό και φέρνει μηχανικές προκλήσεις που προωθούν την τεχνολογία και βοηθούν το Η.Α. να προσελκύσει τους καλύτερους και λαμπρότερους επιστήμονες, είπε.

.

. "Εάν δεν το οδηγείτε αυτό, οι εγκέφαλοι δεν πρόκειται να έρθουν εδώ, πρόκειται να πάνε αλλού", είπε ο Boss. "Υπάρχει άμεσος οικονομικός αντίκτυπος που δεν οδηγεί στην επιστήμη."

.

. Και ενώ οι αποστολές μπορούν να αναστηθούν όταν τα χρήματα γίνουν και πάλι διαθέσιμα, όπως συνέβη και με την CLARREO και την DSCOVR, η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο απλή όσο η απομάκρυνση των τμημάτων από την αποθήκευσή σας και η παραλαβή από όπου απομακρύνθηκε λόγω της ανθρώπινης τεχνογνωσίας που επενδύεται. τους.

.

. Οι ομάδες μηχανικών και επιστημόνων που εργάζονται σε αυτές τις αποστολές έχουν οικοδομήσει την εμπειρία τους και είναι έτοιμες να εργαστούν σε αυτές τις αποστολές τώρα. Εάν οι αποστολές ακυρωθούν, οι άνθρωποι αυτοί θα προχωρήσουν σε άλλα έργα και θέσεις εργασίας, οπότε η επανεκκίνηση μιας αποστολής θα σήμαινε πιθανότατα να ξοδέψουμε ακόμα περισσότερα χρήματα για να επιταχύνουμε μια νέα ομάδα, είπε ο Μποσόφ.

.

. Η απώλεια αυτών των αποστολών θα παρεμπόδιζε επίσης την ικανότητα της κοινότητας των επιστημών του κλίματος να συνεχίσει να βελτιώνει την κατανόησή τους για το κλίμα της Γης και πώς θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον.

.

. "Δεν μπορώ να υπερισχύσω του επείγοντος να μάθω όλα αυτά που μπορούμε για την κλιματική αλλαγή τώρα", είπε ο Cobb.

.

. "Χρειαζόμασταν πριν 20 χρόνια", δήλωσε ο Cobb.

.

. Ωστόσο, εάν αυτές οι αποστολές θα καταργηθούν τελικά, παραμένει στα χέρια του Κογκρέσου. Το Trump θα αποστείλει το πλήρες αίτημα του προϋπολογισμού του αργά την άνοιξη, οπότε οι επιτροπές προϋπολογισμού και στις δύο Βουλές του Κογκρέσου θα καθορίσουν τα ανώτατα όρια δαπανών και οι διάφορες επιτροπές πιστώσεων θα αποφασίσουν πώς να μειώσουν τα χρήματα που τους έχουν κατανεμηθεί.

.

. Πολλοί επιστήμονες του κλίματος και οι επαγγελματικές ενώσεις στις οποίες ανήκουν εργάζονται για να υποστηρίξουν τη διατήρηση και ακόμη και την αύξηση των δαπανών για την επιστημονική έρευνα, ιδιαίτερα δίνοντας έμφαση στα οικονομικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει μια τέτοια έρευνα. Αλλά πολλοί απλώς προσπαθούν να προχωρήσουν με το έργο τους, παρακολουθώντας και περιμένοντας να δούμε τι θα συμβεί.

.

. "Μέχρις ότου το Κογκρέσο περάσει κάτι .. απλώς μπερδεύεται", δήλωσε ο Τρένμπερτ.

.

. Από την πλευρά του, ο Vecchi πήρε κάποια ελπίδα από άλλα σχόλια που έκανε η Trump κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας του διεύθυνσης, η οποία άγγιξε πόσο μπορεί να μας διδάξει η NASA και την «ανάγκη να δούμε τα παλιά ερωτήματα με φρέσκα μάτια · να έχουμε το θάρρος να ψάξουμε απαντήσεις σε μέρη που εμείς. δεν έχουν κοιτάξει ποτέ πριν, να σκέφτονται με νέους τρόπους επειδή έχουμε νέες πληροφορίες. »

.

. Ο Vecchi πιστεύει ότι το έργο της NASA για την παρατήρηση της Γης αποτελεί βασικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

.

. «Οι παρατηρήσεις που έχει κάνει η NASA για τη Γη και το διάστημα έχουν ανοίξει τα μάτια μας με εκπληκτικά θαύματα για το πώς λειτουργεί ο πλανήτης και το σύμπαν μας - παρατηρήσεις που έχουν οδηγήσει σε νέα θεμελιώδη κατανόηση και πρακτικά αποτελέσματα», είπε σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. "Είναι ήπια να πούμε ότι η NASA υπήρξε πρωτοπόρος οργάνωση όσον αφορά την κατανόηση του πλανήτη μας και ελπίζω ότι οι παρατηρήσεις της θα συνεχίσουν να φωτίζουν τα βαθύτερα μυστήρια της ατμόσφαιρας, των ωκεανών, της γης και του πάγου" .

.

. Μπορείτε επίσης να συμπαθείτε:
. Η Αρκτική είναι ζεστή και πάλι εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι
. Το Τμήμα Δικαιοσύνης κινείται γρήγορα στην καμπύλη του Κλιματικού Ανορθώματος
. Οι μακρές νομικές μάχες προχωρούν πέρα ​​από την άνοδο του κλίματος του ατού
. Το αμάξωμα κινείται για να αποσυναρμολογήσει τους Κανόνες Κλίματος του Ηνωμένου Βασιλείου

.
. Αρχικά δημοσιεύθηκε στις Climate Central .
.

April 6, 2018