Back to Question Center
0

Lumpectomy εναντίον μαστεκτομής: Ποια είναι η καλύτερη για σας;

1 answers:
 • .
 • Οι διαδικασίες Lumpectomy και μαστεκτομής πραγματοποιούνται και οι δύο. απομάκρυνση του καρκίνου του μαστού - flache armbanduhr damen. Ενώ και οι δύο είναι αποτελεσματικές, έχουν διαφορετικά οφέλη και κινδύνους.

  Μια lumpectomy διατηρεί το στήθος, ενώ μια μαστεκτομή την αφαιρεί. Ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο για σας. Η θέση και το στάδιο του καρκίνου σας είναι σημαντικοί παράγοντες όταν αποφασίζετε μεταξύ των δύο, καθώς και τα χαρακτηριστικά του ασθενούς, όπως το μέγεθος του στήθους σας.

  Χειρουργική . 0) Lumpectomy εναντίον μαστεκτομής

  Lumpectomy

  Μια lumpectomy είναι μια χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί τον καρκίνο του μαστού διατηρώντας παράλληλα το στήθος. Μια lumpectomy προσπαθεί να αφήσει το στήθος να κοιτάζει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρωτότυπο.

  Κατά τη διάρκεια αυτής της χειρουργικής επέμβασης, ο γιατρός σας θα αφαιρέσει τον όγκο και κάθε περιβάλλοντα ιστό που έχει προσβληθεί. Άλλα ονόματα που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνουν:

  • biops y
  • .

  Μετά τη διαδικασία, ο γιατρός σας θα ελέγξει για να βεβαιωθεί ότι έχουν απομακρυνθεί όλοι οι καρκίνοι. Εάν το έχει, η κοιλιακή ταχυκαρδία ήταν επιτυχής. Αν όχι, ο γιατρός σας μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσει περισσότερους ιστούς. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μια lumpectomy δεν μπορεί πλέον να είναι μια επιλογή.

  Θα χρειαστεί πιθανότατα ακτινοθεραπεία (RT) μετά από μια lumpectomy για την πρόληψη επαναλαμβανόμενου καρκίνου και για την καταστροφή οποιωνδήποτε εναπομενόντων καρκινικών κυττάρων.

  Η διαδικασία αυτή συνιστάται για ασθενείς με λιγότερο επεμβατική μορφή καρκίνου. Εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε όλο το στήθος ή εάν ο όγκος είναι πολύ μεγάλος, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν μαστεκτομή .

  Μαστεκτομή

  Μια μαστεκτομή αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού με την αφαίρεση ολόκληρου του μαστού.

  Υπάρχουν πέντε τύποι διαδικασιών μαστεκτομής:

  • Απλή (συνολική). Σε αυτή τη διαδικασία, ο γιατρός σας αφαιρεί ολόκληρο το στήθος, αλλά δεν αφαιρεί κανένα λεμφαδένες στο μυώδες κάτω μέρος του μαστού . Μια απλή (ολική) μαστεκτομή συνιστάται για τις γυναίκες που προσπαθούν να αποτρέψουν τον καρκίνο του μαστού από την εμφάνισή τους.
  • Τροποποιημένη ρίζα. Αυτή η μαστεκτομή αφαιρεί ολόκληρο το στήθος και μερικούς λεμφαδένες. Ωστόσο, δεν αφαιρείται κανένας μυς. Οι γιατροί εκτελούν αυτή τη μορφή μαστεκτομής εξετάζουν τους λεμφαδένες και καθορίζουν εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί πέρα ​​από το μαστό.
  • Ριζική. Αυτός είναι ο πιο επεμβατικός τύπος μαστεκτομής. Μια ριζική μαστεκτομή αφαιρεί ολόκληρο το μαστό, τους λεμφαδένες του κάτω άκρου και τους μυς στο στήθος. Αυτή η διαδικασία συνιστάται μόνο εάν ο καρκίνος σας έχει εξαπλωθεί στους μύες στο στήθος.
  • Μερική. Σε αυτή τη διαδικασία, οι γιατροί αφαιρούν το τμήμα του μαστού που προσβάλλεται από καρκίνο και κάποιους περιβάλλοντες ιστούς. Παρόλο που είναι παρόμοια με τη λανακοτομή, αυτή η διαδικασία αφαιρεί περισσότερους ιστούς.
  • Υποδόρια. Επίσης γνωστή ως μαστεκτομή , η χειρουργική επέμβαση κινεί όλους τους ιστούς του μαστού αλλά διατηρεί τη θηλή.

  . ) Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Οι διαδικασίες lumpectomy και μαστεκτομής είναι αποτελεσματικές θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού. Η έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει διαφορά στο ποσοστό επιβίωσης από οποιαδήποτε διαδικασία, αν και η lumpectomy έχει ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο επαναλαμβανόμενου καρκίνου .

  Οι κύριες διαφορές μεταξύ των δύο χειρουργικών επεμβάσεων περιλαμβάνουν την ειρήνη του μυαλού και τις πιθανές παρενέργειες.

  Οφέλη από την κοιλιοπλαστική

  Η lumpectomy είναι λιγότερο επεμβατική σε σύγκριση με μαστεκτομή. Η χειρουργική επέμβαση επικεντρώνεται στον προσβεβλημένο ιστό, ο οποίος βοηθά στη διατήρηση της φυσικής μορφής του μαστού σας. Σε πολλές περιπτώσεις, μια lumpectomy είναι μια διαδικασία ημέρας που σας επιτρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι μετά από χειρουργική επέμβαση.

  Κίνδυνοι ευαισθητοποίησης

  Η lumpectomy έχει υψηλότερο κίνδυνο επαναλαμβανόμενου καρκίνου. Εάν ο καρκίνος σας επανέλθει μετά από μια κοιλιοπλαστική, θα χρειαστείτε επιπλέον χειρουργική επέμβαση. Ίσως χρειαστεί να πάρετε RT πέντε ημέρες την εβδομάδα για επτά εβδομάδες. Οι αρνητικές παρενέργειες της ακτινοθεραπείας περιλαμβάνουν:

  • βλάβη στους περιβάλλοντες ιστούς
  • κόπωση
  • (. 3) πόνος στο στήθος
  • χαμηλός αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων
  • δερματική αντίδραση . , φαγούρα ή πόνος

  Παροχές μαστεκτομής

  Η μαστεκτομή παρέχει την πιο ειρηνική νοημοσύνη. Η αφαίρεση ολόκληρου του μαστού έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αποτρέψει τον επαναλαμβανόμενο καρκίνο του μαστού και μειώνει τον κίνδυνο να χρειαστούν επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις.

  Επιπλέον, τα άτομα που έχουν μαστεκτομή συνήθως δεν χρειάζονται ακτινοθεραπεία, η οποία μπορεί να είναι χρονοβόρα και επώδυνη.

  Κίνδυνοι μαστεκτομής

  Μια μαστεκτομή είναι πιο επεμβατική από μια lumpectomy και απαιτεί μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο. Ο χρόνος ανάπαυσης μπορεί να είναι μεγαλύτερος και μπορεί επίσης να εμφανιστούν κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως:

 • ευαισθησία
 • . πρήξιμο
 • μούδιασμα στο θώρακα ή το βραχίονα
 • περιορισμένη κινητικότητα .
 • συσσώρευση αίματος στο χειρουργείο
 • Μια μαστεκτομή είναι επίσης μόνιμη αφαίρεση του μαστού σας, η οποία μπορεί να έχει ψυχολογικές επιπτώσεις. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να έχουν ανακατασκευή μαστού μετά από μαστεκτομή , η οποία έχει ένα σχετικό κόστος και μεγαλύτερο χρόνο αποκατάστασης.

  Προοπτικές
  Ποια διαδικασία είναι κατάλληλη για εσάς;.

  Ο καθορισμός της χειρουργικής επέμβασης που πρέπει να ληφθεί είναι μια σημαντική απόφαση. Φροντίστε να συζητήσετε τις επιλογές σας με το γιατρό σας. Μην φοβάστε να αναζητήσετε μια δεύτερη γνώμη και να κάνετε τη δική σας έρευνα.

  Με την έρευνα και την επαγγελματική καθοδήγηση, μπορείτε να αναλάβετε ενεργό ρόλο στη θεραπεία σας αποφασίζοντας ποια διαδικασία είναι καλύτερη για εσάς.

  April 6, 2018