Back to Question Center
0

Δεν θα είναι εύκολο να μειώσουμε το αλάτι στη διατροφή μας

1 answers:
It Won’t Be Easy to Reduce Salt in Our Diet

Υπάλληλοι στο. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε δύοετή και 10ετή εθελοντικούς στόχους για να μειώσει αργά τη μέση ημερήσια πρόσληψη νατρίου από Αμερικανούς.

Ο λόγος είναι απλός. Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη αρτηριακή πίεση και άλλα προβλήματα υγείας.

Παρά τα προφανή κίνητρα, οι διατροφολόγοι που συνέντευξη της Healthline λένε ότι οι στόχοι αυτοί μπορεί να μην είναι εύκολο να επιτευχθούν - windows vps cheap hosting.

Η τάση μας για συσκευασμένα τρόφιμα και φαγητό σε εστιατόρια έχει δημιουργήσει μια αλμυρή συνήθεια που οι γευστικοί μας μπουμπούκια μπορεί να δυσκολεύονται να γλείψουν. Διαβάστε περισσότερα: Το 90% των Αμερικανών που καταναλώνουν πάρα πολύ αλάτι »

Πάρα πολύ. του καλού πράγματος

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες καταναλώνουν 3.400 χιλιοστόγραμμα νατρίου την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, αξιωματούχοι της FDA θα ήθελαν να δουν Αμερικανοί να μειώσουν την ημερήσια πρόσληψη στο συνιστώμενο επίπεδο των 2.300 mg.

Ενώ ορισμένα νατρίου είναι απαραίτητα, οι ειδικοί στην υγεία λένε ότι η υπερβολική κατανάλωσή μας έχει οδηγήσει σε αύξηση της υψηλής πίεσης του αίματος, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι αξιωματούχοι του FDA λένε ότι ένας στους τρεις Αμερικανούς έχει υψηλή αρτηριακή πίεση . Αυτό περιλαμβάνει ένα στα 10 παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 και 17 ετών.

Οι αξιωματούχοι του FDA εκτιμούν ότι η μείωση της κατανάλωσης νατρίου κατά 40% τα επόμενα 10 χρόνια θα μπορούσε να εξοικονομήσει 500.000 ζωές και περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος υγειονομικής περίθαλψης.

«Πιστεύουμε ότι είναι πλέον καιρός να ξεκινήσουμε έναν εθνικό διάλογο για το πρόβλημα της υπερβολικής περιεκτικότητας σε νάτριο. Η δημοσίευση αυτών των στόχων αποτελεί σημαντικό βήμα σε αυτόν τον διάλογο ", δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Susan Mayne, Ph. D., διευθυντής του Κέντρου για την Ασφάλεια Τροφίμων και Εφαρμοσμένης Διατροφής του FDA.

Είναι παντού

(. 14) Το μεγαλύτερο μέρος της πρόσληψης νατρίου προέρχεται από αλάτι.

Και το μεγαλύτερο μέρος του αλατιού στις πινακίδες μας δεν προέρχεται από τον αναδευτήρα στο τραπέζι. Είναι ήδη στο φαγητό μας.

Το αλάτι τίθεται στα γεύματά μας για κάποιους θετικούς λόγους.

Το καρύκευμα βοηθά στη διατήρηση των τροφίμων, διατηρώντας το από το να χαλάσει. Προσθέτει επίσης γεύση και υφή.

Αλλά ο πολλαπλασιασμός του αλατιού στη διατροφή μας έχει αυξήσει την ημερήσια πρόσληψη καθώς και την επιθυμία μας για καρύκευμα.

Υψηλές ποσότητες νατρίου μπορούν να βρεθούν σε ψωμιά, κατεψυγμένα πίτσα, κρέατα ντελίκ, συσκευασμένα τρόφιμα, πιάτα ζυμαρικών και σούπες.

Ειδικότερα, μας περιμένει στα τρόφιμα που παραγγέλλουμε στα εστιατόρια.

"Έχουμε τόνους και τόνους αλατιού στη διατροφή μας", δήλωσε στην Healthline ο Kristin Kirkpatrick, M. S., R.D., L.D., αδειούχος, εγγεγραμμένος διαιτολόγος που είναι διευθυντής ευεξίας στο Cleveland Clinic Wellness Institute.

Διαβάστε περισσότερα: Τι μπορεί να είναι μια δίαιτα χαμηλού αλατιού »

.

Η ποσότητα του αλατιού στη διατροφή μας και η επιθυμία να το έχουμε είναι δύο από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από τις προαιρετικές κατευθυντήριες γραμμές του FDA.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η FDA ενέκρινε 2ετή και 10ετή σχέδια.

Ελπίζουν να μειώσουν την πρόσληψη νατρίου των Αμερικανών στα 3.000 mg την ημέρα κατά την αρχική φάση και στη συνέχεια να μειωθούν στα 2.300 mg την ημέρα έως το τέλος των 10 ετών.

Kirkpatrick και Η Susan Weiner , καταχωρημένη διαιτολόγος και διατροφολόγος, δήλωσε ότι είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου επειδή οι Αμερικανοί απλά χρησιμοποιούνται για αλμυρή κουζίνα.

«Έχει σίγουρα επηρεάσει τις γεύσεις μας», δήλωσε ο Kirkpatrick.

Οι κατευθυντήριες γραμμές της FDA ζητούν από τις εταιρείες και τα εστιατόρια να μειώνουν αργά την ποσότητα νατρίου στα προϊόντα τους.

Έχουν χωρίσει την αγορά τροφίμων μας σε 150 κατηγορίες για να θέσουμε πιο συγκεκριμένους στόχους.

Ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη επιβιβαστεί.

Οι υπάλληλοι της Nestlé δημοσίευσαν μια δήλωση στις αρχές του τρέχοντος μήνα υποστηρίζοντας τις προαιρετικές κατευθυντήριες γραμμές της FDA.

Η Nestlé συμφωνεί με την FDA ότι η ευρεία υιοθέτηση των εθελοντικών συστάσεων του οργανισμού από τη βιομηχανία τροφίμων μπορεί να προκαλέσει ουσιαστική μείωση της πρόσληψης νατρίου στην πάροδο του χρόνου και να βοηθήσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών να προσαρμοστούν.

Η PepsiCo, η Unilever και η Mars προσχώρησαν πρόσφατα στη Nestlé για την υποστήριξη των κατευθυντήριων γραμμών.

Ο κ. Kirkpatrick δήλωσε ότι η κύρια πρόκληση για αυτές τις εταιρείες θα είναι η διατήρηση της γεύσης μειώνοντας παράλληλα το αλάτι.

«Η βασική ερώτηση θα είναι πώς κρατάτε τους καταναλωτές σας», είπε.

Διαβάστε περισσότερα: Γιατί είναι διατροφικές συμβουλές τόσο σύγχυση;. »

Γευστικές προσεγγίσεις

Ο Weiner λέει ότι η εκπαίδευση πρέπει να αποτελέσει μεγάλο μέρος αυτής της εκστρατείας.

Είπε ότι αν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τους κινδύνους για την υγεία του νατρίου, θα μπορούσαν απλώς να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτό το αλάτι, αν τα τρόφιμα με μειωμένο νάτριο δεν γευστούν τόσο καλά.

"Αυτό θα απέτρεπε τον σκοπό", δήλωσε ο Weiner στην Healthline.

Η Weiner είπε ότι οι άνθρωποι μπορούν να διδαχθούν να χρησιμοποιούν βότανα και μπαχαρικά όπως δεντρολίβανο, σκόρδο, κρεμμύδι και βασιλικό για να ζωντανέψουν τα γεύματά τους.

«Η εκπαίδευση πρέπει να είναι ένα μεγάλο μέρος γι 'αυτό να λειτουργήσει», δήλωσε ο Weiner.

Η Kirkpatrick και η Kirkpatrick προσθέτουν ότι τα εστιατόρια πρέπει επίσης να αποτελέσουν σημαντικό στόχο.

Οι υπάλληλοι της FDA αναφέρουν ότι το 50 τοις εκατό του κάθε δολαρίου τροφίμων που δαπανάται στις Ηνωμένες Πολιτείες πηγαίνει στα τρόφιμα που καταναλώνονται εκτός του σπιτιού.

Ο Kirkpatrick είπε ότι το κύριο εμπόδιο στα εστιατόρια μπορεί να είναι οι σεφ. Λαμβάνουν μεγάλη υπερηφάνεια για την γευστική τους γεύση και το αλάτι είναι μέρος αυτής της συνταγής.

«Η γεύση θα είναι ένα μεγάλο πράγμα σε αυτή την εκστρατεία», σημείωσε.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συμφωνούν και σκοπεύουν να ειδοποιήσουν τους καταναλωτές όσο το δυνατόν περισσότερο. «Πολλοί Αμερικανοί θέλουν να μειώσουν το νάτριο στη διατροφή τους, αλλά αυτό είναι δύσκολο να το κάνουμε όταν ένα μεγάλο μέρος είναι σε καθημερινά προϊόντα που αγοράζουμε στα καταστήματα και τα εστιατόρια», δήλωσε η υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Sylvia Burwell σε δήλωση. "[Οι κατευθυντήριες γραμμές είναι] για την επαναφορά της ισχύος στα χέρια των καταναλωτών, έτσι ώστε να μπορούν να ελέγξουν καλύτερα πόσο αλάτι είναι στα τρόφιμα που τρώνε και να βελτιώσουν την υγεία τους. "

April 11, 2018