Back to Question Center
0

Τοξικά δηλητήρια ιχθύων Περισσότεροι άνθρωποι από τη σκέψη

1 answers:

. Μια ασθένεια που ονομάζεται δηλητηρίαση από τσιουάρα, η οποία προκαλείται από την κατανάλωση ορισμένων ψαριών, είναι πιο συχνή στη Φλόριντα από ό, τι πίστευε προηγουμένως, σύμφωνα με νέα μελέτη.

- does long term care insurance cover assisted living.

. Κάθε χρόνο, 56 Φλοριώτες αρρωσταίνουν με αυτό το είδος δηλητηρίασης για κάθε 1 εκατομμύριο ανθρώπους στο κράτος, σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση ερευνητών του Πανεπιστημίου της Φλώριδας και του Υπουργείου Υγείας του κράτους. Προηγούμενοι υπολογισμοί πρότειναν ότι υπήρχαν μόνο δύο περιπτώσεις ανά εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως.

.

. Οι περισσότερες λοιμώξεις στην κατάσταση προκαλούνται από την κατανάλωση ψαριών που αλιεύθηκαν είτε στις Μπαχάμες είτε στα Florida Keys, αν και περίπου το 5% των τοξικών ψαριών προέρχεται από τα ύδατα του Palm Beach County και το 4% προέρχεται από το Μαϊάμι-. Dade County. Ένας ορισμένος τύπος άλγης που αναπτύσσεται σε κοραλλιογενείς υφάλους καθιστά την τοξίνη που προκαλεί την ασθένεια και αυτή η τοξίνη μπορεί να συσσωρευτεί στα σώματα των τροπικών ψαριών .

.

. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι Ισπανοί άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν ciguatera από άλλες ομάδες.

.

. "Αυτό είναι ένα νέο εύρημα σε αυτή τη μελέτη", δήλωσε η Elizabeth Radke, κύριος συγγραφέας της μελέτης και ένας επιδημιολόγος στο Institute of Emerging Pathogens του Πανεπιστημίου της Φλώριδας. "Οι Ισπανοί έχουν μια πολιτισμική προτίμηση για φαγητό barracuda, και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο λόγος για υψηλότερους αριθμούς."

.

. Στη μελέτη, ο Radke και οι συν-συγγραφείς της εξέτασαν τα αρχεία υγείας της Φλόριντα, βρίσκοντας 291 περιπτώσεις ciguatera που αναφέρθηκαν μεταξύ 2000 και 2011. [ 7 Perfect Survival Foods ]

.

. Για να βρουν περιπτώσεις που δεν έχουν αναφερθεί, οι ερευνητές ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που ψαρεύουν ψυχαγωγικά, επειδή οι άνθρωποι αυτοί πιθανότατα θα έτρωγαν τα ψάρια που προκαλούν την ασθένεια, δήλωσε ο Ράντκε. Οι ερευνητές έστειλαν έρευνα στους 311.799 κατόχους άδειας αλιείας στο κράτος που είχαν παράσχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αίτησή τους για άδεια.

.

. Από τα 5.352 άτομα που απάντησαν, 245 περιγράφουν ασθένειες οι ερευνητές ταξινομούνται ως πιθανές περιπτώσεις ciguatera, ενώ άλλες 74 αναφορές κατηγοριοποιήθηκαν ως πιθανές περιπτώσεις της ασθένειας, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα (29 Ιουνίου) στο American Journal of Tropical Medicine. Υγιεινή.

.

. Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η πραγματική επίπτωση των ciguatera είναι σημαντικά υψηλότερη από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, οι οποίες βασίστηκαν αποκλειστικά στο τμήμα των ιατρικών αρχείων, οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά της ασθένειας αυξάνονταν. Δεν διαπίστωσαν ότι η ασθένεια επέρχεται σε μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος. Οι ερευνητές πίστευαν ότι αυτό ήταν δυνατό λόγω της θέρμανσης της θερμοκρασίας του θαλασσινού νερού , δήλωσε ο Radke.

.

. "Η Φλόριντα βρίσκεται στα γεωγραφικά σύνορα", δήλωσε ο Ράντκε. Τα ύδατα του κράτους είναι αρκετά ζεστά για να στηρίξουν τα φύκια που παράγουν την τοξίνη, αλλά αμέσως βόρεια της Φλώριδας, αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Με άλλα λόγια, η Φλόριντα κάθεται σε αυτό που σήμερα είναι το βορειότερο φάσμα των φυκών. "Αν βλέπουμε αυτή τη τοξίνη να κινείται προς βορρά, αυτό θα ήταν καμπάνα για τον υπόλοιπο κόσμο", είπε.

.

. Μαζί με το barracuda, ο μολυσμένος ομαδοποιητής, το amberjack και το hogfish έχουν επίσης κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν, σύμφωνα με τους ερευνητές.

.

. Καμία μέθοδος μαγειρέματος ή καπνίσματος δεν θα καταστρέψει το δηλητήριο. Η προκύπτουσα ασθένεια προκαλεί σοβαρή ναυτία και έμετο. Χαρακτηριστικό σύμπτωμα του Ciguatera είναι ένα περίεργο συναίσθημα που έχει αντιστρέψει τις ζεστές και κρύες αισθήσεις. οι άνθρωποι αναφέρουν ότι κάτι είναι ζεστό όταν στην πραγματικότητα είναι κρύο και το αντίστροφο, δήλωσε ο Mikel Lopez, ειδικός δηλητηριάσεων στο Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων του Jackson Memorial Hospital, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα έρευνα.

.

. Ωστόσο, τα συμπτώματα ποικίλλουν, καθιστώντας δύσκολη τη διάγνωση της νόσου, δήλωσε ο Lopez.

.

. "Έχω δει ασθενείς που έχουν μόνο παραπονεθεί για κνησμό, ενώ άλλος θα πει," έχω μεταλλική γεύση στο στόμα μου ", δήλωσε ο Lopez Live Science. Οι περιπτώσεις ασθένειας που διαρκούν περισσότερο είναι εξαιρετικά σπάνιες, είπε ο Ράιχ.

.

. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 50.000 έως 500.000 περιπτώσεις συμβαίνουν κάθε χρόνο. Το Ciguatera είναι ενδημικό στον Νότιο Ειρηνικό και την Καραϊβική, όπου τα νερά είναι αρκετά ζεστά ώστε τα φυτά που παράγουν την τοξίνη να ευδοκιμήσουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κράτη με τις περισσότερες περιπτώσεις είναι η Χαβάη και η Φλόριντα.

.

. "Πιστεύουμε ότι η ciguatera έχει αυξηθεί τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά ο ρόλος της αλλαγής του κλίματος είναι αβέβαιος", δήλωσε ο Richard Lewis, καθηγητής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας, ο οποίος ειδικεύεται στις θαλάσσιες τοξίνες.

.

. Είναι πιθανό ότι η θέρμανση των ωκεανών μπορεί να επεκτείνει τη γεωγραφική περιοχή των ciguatera και να αυξήσει τα ποσοστά της ασθένειας, δήλωσε ο Lewis, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα έρευνα.

.

. Η νέα μελέτη, λοιπόν, μπορεί να χρησιμεύσει ως βασική σύγκριση για το μέλλον.

.

. "Λαμβάνοντας υπόψη το πώς είναι τα μεταβλητά ciguatera, μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες για να φτάσουν αυτές οι αλλαγές στη σημασία", δήλωσε ο Lewis.

.

. Ακολουθήστε το Live Science @livescience , Facebook & amp;. Google+ . Δημοσιεύθηκε αρχικά στις Live Science .

April 11, 2018