Back to Question Center
0

Γιατί η θεραπεία μετατροπής της ομοφυλοφιλίας είναι επιβλαβής

1 answers:

. Η κυβέρνηση Ομπάμα δήλωσε πρόσφατα ότι υποστηρίζει την απαγόρευση των ανηλίκων που λαμβάνουν μια αμφιλεγόμενη μορφή ψυχοθεραπείας γνωστή ως θεραπεία μετατροπής ομοφυλοφίλων (ονομάζεται επίσης θεραπεία μετατροπής LGBTQ). Προς στήριξη της απαγόρευσης, ο πρόεδρος μπορεί να έχει την επιστήμη από την πλευρά του - samsung company in lebanon.

.

. "Τα συντριπτικά επιστημονικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η θεραπεία μετατροπής, ειδικά όταν εφαρμόζεται στους νέους, δεν είναι ούτε ιατρικά ούτε ηθικά πρόσφορη και μπορεί να προκαλέσει ουσιαστική βλάβη", ανέφερε σε δήλωσή του ο Valerie Jarrett, ανώτερος σύμβουλος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

.

. Η ομοφυλοφιλική θεραπεία μετατροπής - την οποία οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται ότι μπορεί να αλλάξει τον προσανατολισμό των ομοφυλοφίλων, των λεσβιών και των τρανσέξουαλ - έχει μακρά ιστορία μη δουλειάς, σύμφωνα με μια επισκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας που δημοσίευσε η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (American Psychological Association - APA).

.

. Επιπλέον, η έρευνα υποδηλώνει ότι η θεραπεία μπορεί να επιδεινώσει τα συναισθήματα του αυτο-μίσους και του άγχους, επειδή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πολεμούν ή να μισούν έναν σεξουαλικό προσανατολισμό που δεν μπορεί να αλλάξει. [ 5 Εκπληκτικά Γεγονότα για την Ομοιοπαθητική Θεραπεία Μετατροπής ]

.

. Ανεπαρκής θεραπεία

.

. Η προτεινόμενη εθνική απαγόρευση, γνωστή ως νόμος Leelah, πήρε το όνομά της από έναν έφηβο τρανσέξου, Leelah Alcorn, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Δεκέμβριο του 2014, αφού έλαβε θεραπεία από θεραπευτές που είπε ότι ήταν προκατειλημμένοι και εχθρικές προς την ταυτότητά της. Επί του παρόντος, οι αδειοδοτημένοι θεραπευτές δεν μπορούν να παρέχουν θεραπεία μετατροπής σε ανηλίκους στην Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϊ ή την περιφέρεια της Κολούμπια, αλλά η πρακτική παραμένει νόμιμη αλλού στη χώρα.

.

. Υπάρχουν όμως επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν την εθνική απαγόρευση της πρακτικής;

.

. Επειδή η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται ψυχική διαταραχή, οι περισσότερες ψυχολογικές οργανώσεις δεν υποστηρίζουν θεραπείες για την αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού, οι οποίες μπορεί να επηρεάζονται από τα γονίδια ενός ατόμου. Οι έρευνες δείχνουν ότι η θεραπεία ομοφυλοφιλικής μετατροπής δεν παράγει μακροχρόνια αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού στους ανθρώπους που υποβάλλονται σε αυτήν. Το 2009, μια ομάδα εργασίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης διεξήγαγε μια ανασκόπηση των μελετών σχετικά με τη θεραπεία ομοφυλοφιλικής μετατροπής μεταξύ του 1963 και του 2007. Διαπίστωσαν ότι η αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού ήταν ασυνήθιστη . οι συμμετέχοντες συνέχισαν να προσελκύονται από τα μέλη του δικού τους φύλου και όχι από εκείνα του αντίθετου φύλου.

.

. Επιπλέον, επειδή η θεραπεία δεν έχει εγκριθεί από ψυχολογικές οργανώσεις, δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της και δεν υπάρχουν τυποποιημένες μετρήσεις επιτυχίας.

.

. Ιστορικά, οι ψυχολόγοι χρησιμοποίησαν τακτικές όπως η θεραπεία αποστροφής - μια μέθοδος που θυμίζει αυτή που χρησιμοποιείται στο «A Clockwork Orange». Σε θεραπεία αποστροφής, οι ομοφυλόφιλοι εκτέθηκαν σε ένα αρνητικό ερέθισμα (όπως να είναι σοκαρισμένοι, δεδομένου ναυτία ναρκωτικών ή να φαντάζονται τέτοιες εκθέσεις). ενώ βλέπουν ερωτικό υλικό ίδιου φύλου. Μερικές μελέτες διαπίστωσαν ότι αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει τη σεξουαλική ανταπόκριση στο ερωτικό έρωτα του ίδιου φύλου, αλλά δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, σύμφωνα με την «Ομοφυλοφιλία: Εμπειρίες στην Έρευνα για τη Δημόσια Πολιτική» (Sage Publications Inc., 1991).

.

. Καυσίμων με το μίσος

.

. Σήμερα, πολλές θεραπείες ομοφυλοφιλικής μετατροπής χρησιμοποιούν τη θεραπεία ομιλίας και συνδέουν την έλξη του ιδίου φύλου με την οικογενειακή δυσλειτουργία - για παράδειγμα, μια αυταρχική μητέρα ή ένας πατέρας που δεν ασχολείται.

.

. Ο ανώτερος συντάκτης μέσων στο Huffington Post, Gabriel Arana, παρουσίασε την εμπειρία του με τη θεραπεία ομοφυλοφιλικής μετατροπής σε ένα κομμάτι 2013 για το The American Prospect . Ο θεραπευτής της ομοφυλοφιλικής μετατροπής του προστάτευσε την έλξη του ίδιου φύλου της Arana για το γεγονός ότι «ένιωσα ανεπαρκής επειδή δεν είχα αρκετή ανδρική επιβεβαίωση στην παιδική ηλικία».

.

. Αλλά σύμφωνα με την APA , οι επιστήμονες δεν συμφωνούν σε ό, τι προκαλεί κάποιος να είναι ομοφυλόφιλος. Μερικές πρώτες μελέτες υποδηλώνουν ότι η γενετική ή η ρύθμιση ορισμένων γονιδίων μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στον προσδιορισμό του σεξουαλικού προσανατολισμού και, τουλάχιστον, να υποδείξει ότι το να είσαι δεν είναι "επιλογή" . Σε πρώιμες τεχνικές αποστροφής, πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τη θεραπεία, σύμφωνα με την έκθεση. Τα υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης μπορεί να είναι ένδειξη ότι πολλοί άνθρωποι βρήκαν τη θεραπεία πολύ επιβλαβή για να συνεχιστεί.

.

. Σύμφωνα με την επανεξέταση της APA, οι άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε σύγχρονη θεραπεία με ομοφυλοφιλικές μετατροπές αναφέρθηκαν επίσης να τους βλάψουν.

.

. Για παράδειγμα, ο Samuel Brinton, ένας πυρηνικός επιστήμονας που ασχολείται με την ενεργειακή πολιτική στην Ουάσινγκτον, Δ. Γ., Αναφέρει ότι οι πρώην ομοφυλόφιλοι θεραπευτές για πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των εφήβων χρόνων, όταν οι θρησκευόμενοι γονείς του ανακάλυψαν τον προσανατολισμό του.

.

. Ένας από αυτούς τους θεραπευτές είπε στον Brinton ότι ήταν ο τελευταίος ομοφυλόφιλος στη Γη και ότι, επειδή "όλοι οι ομοφυλόφιλοι είχαν AIDS", έκανε και ο 13χρονος Μπρίντον , σε συνέντευξή του στο LGBTQ Nation . ).

.

. Ο θεραπευτής του είπε επίσης ότι οι πιθανότητες του να μπαίνουν στον ουρανό «συρρικνώνονταν καθημερινά». Οι γιατροί έβαλαν επίσης τους χαλκοσωλήνες γύρω από τους καρπούς τους και τους έδιωξαν με θερμότητα όποτε έδειχναν φωτογραφίες ανδρών κρατώντας τα χέρια, ανέφερε. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο Brinton επιχείρησε αρκετές φορές να αυτοκτονήσει , σύμφωνα με την είδηση.

.

. Ακολουθήστε Tia Ghose στο Twitter και Google+ . Ακολουθήστε το Live Science @livescience , Facebook & amp;. Google+ . Αρχικά δημοσιεύθηκε στις Live Science .

April 13, 2018