Back to Question Center
0

Εθισμός στην άσκηση

1 answers:
 • Συμπτώματα
 • Τι είναι ο εθισμός στην άσκηση;

  Η εξάρτηση από άσκηση είναι μια ανθυγιεινή εμμονή με σωματική ικανότητα και άσκηση. Είναι συχνά αποτέλεσμα σωματικών διαταραχών και διατροφικών διαταραχών - asphalt installation cost lutherville. Οι ασκήσεις εξάρτησης εμφανίζουν χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα άλλων εξαρτημένων, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • εμμονή στη συμπεριφορά
  • εμπλοκή στη συμπεριφορά, ακόμη και αν προκαλεί σωματική βλάβη
  • . στη συμπεριφορά παρά την επιθυμία να σταματήσει
  • να συμπεριφερθεί στη συμπεριφορά μυστικά.

  Η άσκηση προκαλεί την απελευθέρωση ορισμένων χημικών ουσιών στο νευρικό σύστημα. Αυτές οι χημικές ουσίες δημιουργούν μια αίσθηση ευχαρίστησης ή ανταμοιβής. Ο εθισμός στην άσκηση μπορεί εν μέρει να εξαρτάται από αυτή την απόλαυση απόλαυσης.

  Ακραία απώλεια βάρους και υγειονομικές συνθήκες που σχετίζονται με την απώλεια βάρους μπορεί να προκύψουν από την εξάρτηση από την άσκηση.

  Αιτίες
  . )

  Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες και ντοπαμίνη. Αυτοί είναι οι ίδιοι νευροδιαβιβαστές που απελευθερώνονται κατά τη χρήση ναρκωτικών. Ένας εξαρτημένος άσκηση αισθάνεται ανταμοιβή και χαρά όταν ασκεί. Όταν σταματούν να ασκούν, οι νευροδιαβιβαστές πηγαίνουν μακριά. Ένας εξαρτημένος πρέπει να ασκήσει περισσότερο για να ενεργοποιήσει τη χημική απελευθέρωση.

  Η εξάρτηση από την άσκηση αρχίζει συνήθως με την επιθυμία για φυσική κατάσταση. Μια διατροφική διαταραχή, όπως νευρική ανορεξία ή βουλιμία, μπορεί να οδηγήσει σε μια ανθυγιεινή εμμονή με άσκηση. Μια σωματική δυσμορφική διαταραχή ή διαταραχή της σωματικής εικόνας μπορεί επίσης να προκαλέσει εθισμό στην άσκηση.

  .

  Οι άνθρωποι που αισθάνονται πίεση να παραμείνουν σε φόρμα διατρέχουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν εξάρτηση από την άσκηση. Και οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι και εκτίθενται σε ένα εξαιρετικό σχήμα απώλειας βάρους μπορεί επίσης να κινδυνεύουν από εξάρτηση από την άσκηση.

  Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας εικάζουν ότι το 15% των εξαρτημένων από την άσκηση είναι επίσης εθισμένοι στα τσιγάρα, το οινόπνευμα ή τα παράνομα ναρκωτικά. Εκτιμάται ότι το 25% μπορεί να έχει και άλλους εθισμούς, όπως εθισμός σεξουαλικού ή εθισμού στα ψώνια.

  Σε μερικές περιπτώσεις, οι πρώην τοξικομανείς και οι αλκοολικοί χρήστες γυρίζουν να γυμναστούν για να γεμίσουν το κενό που άφησαν οι παρελθόντες εθισμοί. Αυτό είναι παρόμοιο με τον τρόπο που ένας καπνιστής μπορεί να γίνει εθισμένος στην καφεΐνη μετά την έξοδο από τα τσιγάρα.

  Συμπτώματα
  Ποια είναι τα συμπτώματα.

  Τα συνήθη συμπτώματα της εξάρτησης από την άσκηση περιλαμβάνουν:

  • αίσθημα buzzed μετά την άσκηση
  • που εμφανίζουν συμπτώματα στέρησης μετά από μεγάλες περιόδους χωρίς άσκηση
  • .
  • που βιώνουν ανεξέλεγκτες επιθυμίες να ασκούν
  • μειώνουν τις δραστηριότητες σε άλλους τομείς της ζωής για να κάνουν χρόνο για άσκηση
  • να ξοδεύουν μεγάλες χρονικές περιόδους προετοιμασία και ανάκτηση από άσκηση
  • . ) που αντιμετωπίζουν μια αδυναμία να κολλήσουν με μια μειωμένη άσκηση ρουτίνας

  . Διάγνωση
  Πώς διαγιγνώσκεται ο εθισμός στην άσκηση;

  Ο εθισμός στην άσκηση δεν είναι πάντα εύκολο να διαγνωστεί. Οι περισσότεροι εθισμένοι στην άσκηση δεν βλέπουν τίποτα στραβά με τη συμπεριφορά τους και δεν το αναφέρουν. Δεν είναι επίσης μια διάγνωση που αναγνωρίζεται από την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση (APA), πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα διαγνωστικά κριτήρια για χρήση στη διάγνωση.

  Η αυξημένη φυσική εμμονή και η μειωμένη κοινωνική δραστηριότητα υποδεικνύουν συνήθως εξάρτηση από την άσκηση. Ένας γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσετε ένα περιοδικό της ρουτίνας προπόνησης και των κοινωνικών δραστηριοτήτων σας για να διαπιστώσετε εάν παρουσιάζετε μη φυσιολογικά πρότυπα άσκησης.

  Θεραπεία
  (. 0) Ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές για την άσκηση;

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αυτοέλεγχος είναι απαραίτητος για τη θεραπεία της εξάρτησης από την άσκηση.

  Οι εξάρσεις άσκησης συχνά αλλάζουν σε νέες μορφές άσκησης ή μετριάζουν τις τρέχουσες προπονήσεις τους. Ένας εξαρτημένος άσκηση μπορεί να χρειαστεί να σταματήσει να ασκεί για κάποιο χρονικό διάστημα για να αποκτήσει τον έλεγχο της επιθυμίας άσκησης.

  Πρόληψη
  Πώς μπορώ να αποτρέψω την εξάρτηση από την άσκηση;.

  Για να αποτρέψετε τον εθισμό στην άσκηση, αποφύγετε τις υπερβολικές εκδρομές στο γυμναστήριο. Περιορίστε τον χρόνο άσκησης και το ποσό της καθημερινής άσκησης.

  Κάντε διαλείμματα από την άσκηση όλη την εβδομάδα για να αφήσετε το σώμα σας να ξεκουραστεί. Αν βρίσκεστε εμμονή με την άσκηση μιλήσετε με το γιατρό σας για το τι μπορείτε να κάνετε.

  Προοπτικές
  Ποια είναι η μακροπρόθεσμη προοπτική;. )

  Η ψυχική και σωματική αφοσίωση μπορεί να θεραπεύσει τον εθισμό στην άσκηση. Οι τοξικομανείς θα πρέπει να αποφεύγουν ναρκωτικά, αλκοόλ, καφεΐνη και άλλες ουσίες που μπορεί να είναι εθιστικές.

  Ο χρόνος που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ξεπεράσει τον εθισμό στην άσκηση εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης.

  April 13, 2018