Back to Question Center
0

Σκληρίτιδα

1 answers:
 • Συμπτώματα
 • Αιτίες
 • .
 • Διάγνωση
 • Θεραπεία
 • . Τι είναι η σκληρίτιδα;
 • Ο σκληρός είναι το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα του οφθαλμού, το οποίο είναι. επίσης το λευκό μέρος του ματιού - hospedagem colaborativa. Συνδέεται με τους μυς που βοηθούν την κίνηση του ματιού. Περίπου 83 τοις εκατό της επιφάνειας των ματιών είναι ο σκληρός χιτώνας.

  Η σκληρίτιδα είναι μια διαταραχή στην οποία ο σκληρός εγκεφαλίτιδας γίνεται έντονα φλεγμένος και κόκκινος. Μπορεί να είναι πολύ επώδυνη. Η σκλήρυνση πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα του υπερβολικού ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Ο τύπος σκλήρυνσης που έχετε εξαρτάται από τη θέση της φλεγμονής. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται έντονο πόνο με την πάθηση, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

  Η έγκαιρη θεραπεία με φάρμακα είναι απαραίτητη για την πρόληψη της εξέλιξης της σκλήρυνσης. Σοβαρές, ανεπιθύμητες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μερική ή πλήρη απώλεια όρασης.

  Τύποι
  Ποιοι είναι οι τύποι σκλήρυνσης;.

  Οι γιατροί χρησιμοποιούν τη λεγόμενη ταξινόμηση Watson και Hayreh για να διακρίνουν τους διάφορους τύπους σκληρίτιδας. Η ταξινόμηση βασίζεται στο εάν η ασθένεια επηρεάζει την πρόσθια (εμπρόσθια) ή την οπίσθια (πλάτη) του σκληρού χιτώνα. Οι πρόσθιες μορφές είναι πιθανότερο να έχουν υποκείμενη ασθένεια ως μέρος της αιτίας τους.

  Οι υποτύποι της πρόσθιας σκληρίτιδας περιλαμβάνουν:

  • πρόσθια σκληρίτιδα: η πιο κοινή μορφή σκλήρυνσης
  • οζώδης πρόσθιος σκληρίτης: η δεύτερη πιο κοινή μορφή
  • . 3) νεκρωτική πρόσθια σκληρίτιδα με φλεγμονή: η πιο σοβαρή μορφή της πρόσθιας σκλήρυνσης
  • νεκρωτική πρόσθια σκλήρυνση χωρίς φλεγμονή: η σπανιότερη μορφή της πρόσθιας σκληρίτιδας
  • οπίσθια σκληρίτιδα: δυσκολότερη η διάγνωση και ανίχνευση.
  . 36)

  Συμπτώματα
  Ποια είναι τα συμπτώματα της σκληρίτιδας;. η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται. Ο σοβαρός οφθαλμικός πόνος που ανταποκρίνεται άσχημα στα παυσίπονα είναι το κύριο σύμπτωμα της σκληρίτιδας. Οι κινήσεις των ματιών είναι πιθανό να επιδεινώσουν τον πόνο. Ο πόνος μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το πρόσωπο, ιδιαίτερα στην πλευρά του προσβεβλημένου ματιού.

  Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • υπερβολική δακρύρροια ή δακρύρροια
  • μειωμένη όραση
  • . , ή φωτοφοβία
  • ερυθρότητα του σκληρού ή λευκό τμήμα του ματιού σας

  Τα συμπτώματα της οπίσθιας σκληρίτιδας δεν είναι τόσο προφανή, διότι δεν προκαλεί τον έντονο πόνο όπως άλλοι τύποι. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • βαθιές πονοκεφάλους
  • πόνο που προκαλείται από την κίνηση των ματιών
  • ερεθισμός των ματιών
  • . 41) Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται λίγο ή και καθόλου πόνο από τη σκληρίτιδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν:

   • μια ήπια περίπτωση
   • scleromalacia perforans, που είναι μια σπάνια επιπλοκή της προχωρημένης ρευματοειδούς αρθρίτιδας (RA). 3) ένα ιστορικό χρήσης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων (προλαμβάνουν τη δραστηριότητα στο ανοσοποιητικό σύστημα) πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων

  .

  Υπάρχουν θεωρίες ότι τα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος προκαλούν σκληρίτιδα. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα δίκτυο οργάνων, ιστών και κυκλοφορούντων κυττάρων που συνεργάζονται για να εμποδίσουν τα βακτήρια και τους ιούς να προκαλέσουν ασθένειες. Τα Τ κύτταρα δουλεύουν για να καταστρέψουν τα εισερχόμενα παθογόνα, τα οποία είναι οργανισμοί που μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια ή ασθένεια. Στη σκληρίτιδα, πιστεύεται ότι αρχίζουν να προσβάλλουν τα κύτταρα των σκληρών ματιών του οφθαλμού. Οι γιατροί εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό.

  Παράγοντες κινδύνου
  Ποιος είναι ο κίνδυνος. παράγοντες για τη σκληρίτιδα;

  Η σκληρίτιδα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να την αναπτύξουν από τους άνδρες. Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος αγώνας ή περιοχή του κόσμου όπου αυτή η κατάσταση είναι πιο κοινή.

  Ο γιατρός σας μπορεί να σας υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με το ιστορικό συστημικών συνθηκών σας, όπως εάν είχατε RA, κοκκιωμάτωση Wegener ή IBD. Μπορούν επίσης να σας ρωτήσουν αν είχατε ιστορικό τραύματος ή χειρουργικής επέμβασης στο μάτι.

  Άλλες καταστάσεις που έχουν συμπτώματα παρόμοια με τη σκληρίτιδα περιλαμβάνουν:

  Οι παρακάτω εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν τον ιατρό σας να κάνει μια διάγνωση:

  Θεραπεία
  . )
  Πώς θεραπεύεται η σκληρίτιδα;

  Η θεραπεία της σκληρίτιδας επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φλεγμονής πριν να προκαλέσει. βλάβη. Ο πόνος από τη σκληρίτιδα σχετίζεται επίσης με τη φλεγμονή, οπότε η μείωση του πρηξίματος θα μειώσει τα συμπτώματα.

  Η επεξεργασία ακολουθεί μια προσέγγιση με σκάλα. Εάν το πρώτο βήμα στη φαρμακευτική αγωγή αποτύχει, τότε χρησιμοποιείται το δεύτερο.

  Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της σκληρίτιδας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  Η χειρουργική επέμβαση μπορεί επίσης να είναι απαραίτητη για σοβαρές περιπτώσεις σκλήρυνσης. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επισκευή των ιστών στον σκληρό χιτώνα για τη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας και την πρόληψη της απώλειας όρασης.

  Η θεραπεία σκληρότητας μπορεί επίσης να εξαρτάται από τη θεραπεία των υποκείμενων αιτίων. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια αυτοάνοση διαταραχή, τότε η αποτελεσματική θεραπεία της θα βοηθήσει στην πρόληψη επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων σκλήρυνσης.

  Προοπτικές
  Ποια είναι η προοπτική για τα άτομα με σκληρίτιδα;. 39)

  Η σκληρίτιδα μπορεί να προκαλέσει σημαντική οφθαλμική βλάβη, συμπεριλαμβανομένης της μερικής έως πλήρους απώλειας όρασης. Όταν εμφανίζεται απώλεια όρασης, είναι συνήθως αποτέλεσμα νεκρωτικής σκλήρυνσης. Υπάρχει κίνδυνος η σκλήρυνση να επιστρέψει παρά τη θεραπεία.

  Η σκληρίτιδα είναι μια σοβαρή κατάσταση οφθαλμού που απαιτεί άμεση θεραπεία, μόλις εντοπιστούν τα συμπτώματα. Ακόμη και αν βελτιωθούν τα συμπτώματά σας, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τακτικά έναν οφθαλμίατρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν επιστρέφει. Η θεραπεία των υποκείμενων αυτοάνοσων καταστάσεων που μπορεί να προκαλέσουν σκληρίτιδα είναι επίσης σημαντική για την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων με τον σκληρό χιτώνα.

  April 13, 2018