Back to Question Center
0

Αποτυπώματα παιδιών ηλικίας 3.000 ετών που βρέθηκαν στο χώρο του Αρχαίου Αιγυπτιακού Παλατιού

1 answers:

. Τα μυστηριώδη αποτυπώματα των αρχαίων αιγυπτιακών παιδιών ηλικίας 3.000 ετών εμφανίστηκαν παράλληλα με τα σπάνια θραύσματα ζωγραφικής, σε αυτό που φαίνεται να είναι ο τόπος ενός βασιλικού παλατιού ή ναού.

- como criar um site com meu proprio dominio gratis.

. Οι εκτυπώσεις αποκαλύφθηκαν στα ερείπια ενός μεγάλου κτιρίου στην περίφημη Pi-Ramesse, πόλη που ήταν η πρωτεύουσα της Αιγύπτου κατά τη βασιλεία του βασιλιά Ραμσή ΙΙ.

.

. Ο Mahmoud Afifi, επικεφαλής του τμήματος Αρχαίων Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, χαρακτήρισε το κτιριακό συγκρότημα ως "πραγματικά μνημειώδες".

.

. "Είναι πιθανό να είναι ναός ή παλάτι", είπε.

.

. Κατά την ανασκαφή της δομής, μια ομάδα αρχαιολόγων από το Μουσείο Roemer-Pelizaeus στο Hildesheim της Γερμανίας βρήκε ένα λάκκο κονιάματος που μετρά περίπου 8 με 26 πόδια.

.

. Στο κάτω μέρος του λάκκου υπήρχε ακόμα ένα στρώμα κονιάματος, χαραγμένο με τις μικρές εκτυπώσεις.

.

. "Τα αποτυπώματα των παιδιών είχαν μέγεθος 15-17 εκατοστά (5.9 - 6. 6 ίντσες), που σχετίζονταν με παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 5 ετών αν ακολουθούσαν διαγράμματα για τα σύγχρονα παιδιά", δήλωσε ο κ. Henning Franzmeier,. Qantir-Piramesse στο Δέλτα του Νείλου της Αιγύπτου, δήλωσε στον Seeker.

.

. ΣΧΕΤΙΚΟ: 800.000 χρόνια παλιά αποτυπώματα που βρέθηκαν στην έρημο

.

. Οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν ακόμα να πουν εάν υπήρχαν περισσότερα από ένα παιδιά.

.

. "Οι διαφορές στο μέγεθος δεν είναι αρκετά μεγάλες για να διακρίνουμε σαφώς και δεν είναι τόσο καλά διατηρημένες ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε μέχρι στιγμής οποιαδήποτε άλλα χαρακτηριστικά των ποδιών", δήλωσε ο Franzmeier.

.

. Χτισμένο σε ένα νησί στο ανατολικότερο τμήμα του Νείλου, περίπου 65 μίλια βορειοανατολικά του Καΐρου, το Pi-Ramesse (σύγχρονο Qantir) άνθισε κατά τη διάρκεια των 66 χρόνων της βασιλείας του Ramses II και για περισσότερο από έναν αιώνα μετά το θάνατό του.

.

. "Η πόλη είχε επέκταση περίπου 10 τετραγωνικών μιλίων, καθιστώντας το έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή", δήλωσε ο Φραντζμέιερ.

.

. Ωστόσο, προς το τέλος της 20ής Δυναστείας η πόλη άρχισε να μειώνεται και στην 21η Δυναστεία (1075-950 π.Χ.) η πρωτεύουσα μετακινήθηκε περίπου 18 μίλια βόρεια στον Τάνη.

.
3,000-Year-Old Child Footprints Found at Site of Ancient Egyptian Palace
Ορισμένα τμήματα ζωγραφικής που βρέθηκαν στο λάκκο κονιάματος.
Πίστωση: Qantir-Pi-Ramesse Έργα / Φωτογράφος Robert Stetefeld
. Τα μνημεία και οι ναοί της πόλης λεηλατήθηκαν, οι πέτρες τους ανακυκλώθηκαν στο Tanis και σε άλλους χώρους. Εγκαταλειμμένο και ξεχασμένο, ο Pi-Ramesse παρέμεινε χαμένος στην έρημο άμμο για χιλιάδες χρόνια.

.

. Σήμερα, τίποτα από το ένδοξο παρελθόν της πόλης δεν μπορεί να βρεθεί στην επιφάνεια. Ωστόσο, τα μνημειώδη κατάλοιπα της έχουν εντοπιστεί μέσω μαγνητικών μετρήσεων. Αυτά μπορούν να ανιχνεύσουν τις διαφορές στη μαγνητική ευαισθησία διαφόρων υλικών στο έδαφος.

.

. "Ως εκ τούτου, μπορούμε να εντοπίσουμε τοίχους, ειδικά εκείνους που κατασκευάζονται από τούβλα λάσπης", δήλωσε ο Franzmeier.

.

. Μια σημαντική έρευνα διεξήχθη μεταξύ του 1996 και του 2012 από τον γεωφυσικό Helmut Becker και τους συναδέλφους του στη Βαυαρική κρατική υπηρεσία για τη διατήρηση των μνημείων. Η ομάδα διενήργησε εκτενή έρευνα που καλύπτει περίπου 1 τετραγωνικό μίλι - μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην αρχαιολογία.

.

. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που καταγράφηκαν ήταν το συγκρότημα κτιρίων που ανασκάφηκε από την ομάδα του Franzmeier. Με τη μέτρηση περίπου 820 με 490 πόδια, η δομή είναι παρόμοια σε μέγεθος με τον ταφικό ναό, γνωστός ως Ramesseum, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Ραμσή ΙΙ στη Θήβα,

.

. "Η διάταξη του κεντρικού μέρους μοιάζει σίγουρα με ένα ναό", δήλωσε ο Φραντζμέιερ.

.

. ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: Υπάρχει ένα μυστικό θάλαμο στον τάφο του βασιλιά Τούτ;. Ένα τελικό κυνήγι θα διερευνήσει

.

. Ο λόγος για την παρουσία των παιδιών παραμένει ένα μυστήριο. Παρόλο που δεν υπήρχε σύγχρονη αντίληψη για την απαγόρευση της παιδικής εργασίας, τα ίχνη φαίνεται να είναι πολύ μικρά ακόμη και για τα παιδιά που μπορεί να εργάζονται.

.

. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται απίθανο να αφεθούν τα βασιλικά παιδιά να παίζουν στη λάσπη και το κονίαμα.

.

. "Σχεδιάζουμε να εμπλέξουμε ειδικούς που θα αναλύσουν τα ίχνη και ελπίζουμε να μάθουμε λίγο περισσότερο", δήλωσε ο Franzmeier.

.

. Το λάκκο όπου βρέθηκαν οι εκτυπώσεις ήταν επίσης γεμάτο με θρυμματισμένα κομμάτια βαμμένου τοίχου. Δυστυχώς, τα περισσότερα θραύσματα είναι πολύ μικρά, έτσι δεν αναγνωρίστηκαν μοτίβα.

.

. "Ωστόσο, τα εγκεφαλικά επεισόδια δείχνουν ότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με διαφορετικές ζώνες χρώματος, αλλά πιθανότατα πολυχρωματικές μορφολογικές αναπαραστάσεις", δήλωσε ο Franzmeier.

.

. Τα χρώματα που έχουν προσδιοριστεί μέχρι τώρα είναι μαύρα, κίτρινα, κόκκινα και διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε.

.

. "Όπως βρίσκονται μέσα στο λάκκο κονιάματος, αντιπροσωπεύοντας έτσι τα συντρίμμια, δεν γνωρίζουμε ακόμα από πού προέρχονται", δήλωσε ο Franzmeier. "Αλλά θα μπορούσε να είναι μια καλή εικασία ότι ήρθαν από ένα από τα τείχη του μνημειώδους κτιριακού συγκροτήματος."

.

. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξέρουν τελικά πώς έγιναν οι πυραμίδες

.

.

.

. Δημοσιεύθηκε αρχικά στις Seeker .

April 13, 2018