Back to Question Center
0

Oculus Rift: 5 Εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιεί πέρα ​​από το παιχνίδι

1 answers:

. Η κοινωνία των μέσων μαζικής ενημέρωσης Facebook καταβάλλει μόλις 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την Oculus VR, την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας που κάνει τα ακουστικά και το λογισμικό έντονα πολυπόθητο από τους παίκτες. Αλλά ο δημιουργός και ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, θέτει τα βλέμματά του πολύ πιο πέρα ​​από τα βυθιζόμενα, βίντεο πρώτων προσώπων.

.

. "Μετά από τα παιχνίδια, θα κάνουμε Oculus μια πλατφόρμα για πολλές άλλες εμπειρίες", δήλωσε ο Zuckerberg στην ανακοίνωση της συμφωνίας την Τρίτη το απόγευμα (25 Μαρτίου) - damenuhren otto. "Φανταστείτε να απολαύσετε μια θέση στο γήπεδο σε ένα παιχνίδι, να σπουδάσετε σε μια τάξη μαθητών και καθηγητών σε όλο τον κόσμο ή να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πρόσωπο με πρόσωπο - απλά βάζοντας γυαλιά στο σπίτι σας."

.

. Ο Ζούκερμπεργκ δεν είναι κάτι νέο. Για χρόνια, οι επιστήμονες και οι μηχανικοί διερευνούσαν τις δυνατότητες χρήσης της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας εκτός του κόσμου των τυχερών παιχνιδιών, από τη θεραπεία PTSD για στρατιώτες μέχρι τον έλεγχο των avatarτων ρομπότ. Μερικοί ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη και τα συμπαγή γυαλιά οπτικής πραγματικότητας Oculus Rift στην δουλειά τους. [ Avatars σε μηχανές εγκεφάλου: 10 πιο υγιεινά έργα στρατιωτικής τεχνολογίας ]

.

. Η Live Science σας προσφέρει πέντε δυνατότητες:

.

. 1. Θεραπεία για τους ακρωτηριασμούς και τα θύματα του εγκεφαλικού επεισοδίου

.

. Τα συστήματα εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσαν τελικά να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν χάσει ένα χέρι ή ένα πόδι και να βιώσουν αισθήσεις που είναι γνωστές ως πόνος φαντασμάτων . Ένας άντρας που έχασε ένα χέρι ανέφερε δραματική μείωση του πόνου μετά από μια πειραματική θεραπεία στην οποία μυϊκά σήματα από το τέλος του χεριού του έλεγξαν ένα εικονικό άκρο, σύμφωνα με μια μελέτη περίπτωσης που αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Frontiers in Neuroscience. Αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε απλώς μια οθόνη υπολογιστή και όχι περισσότερα εμβληματικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, αλλά άλλοι ερευνητές στη Βιέννη χρησιμοποιούν το ακουστικό Oculus Rift για να εξετάσουν πώς ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να βοηθήσει τους ακρωτηριασμένους να μάθουν να χρησιμοποιούν ένα νέο προσθετικό άκρο . μια μερικές φορές απογοητευτική διαδικασία.

.

. Η εικονική πραγματικότητα θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχασαν τη λειτουργία τους σε ένα από τα χέρια τους λόγω ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο είχαν περισσότερες πιθανότητες να ενισχύσουν τη δύναμη των βραχιόνων τους αν έπαιζαν εικονικά παιχνίδια απ 'ό, τι αν υποβλήθηκαν σε μια φυσιολογική φυσικοθεραπεία.

.

. 2. Ελέγχοντας τα ρομπότ στον Άρη

.

. Ερευνητές στο Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια παρουσίασαν πρόσφατα μια εξέδρα που επιτρέπει σε έναν χειριστή να χρησιμοποιήσει το ακουστικό Oculus Rift για να δει μέσα από τα μάτια ενός avatar ρομπότ. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης το λογισμικό ανίχνευσης κίνησης Kinect 2 από το Xbox One, το οποίο αναλαμβάνει τις χειρονομίες του χειριστή για να μετακινήσει το βραχίονα του ρομπότ. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια μέρα ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους στη Γη να ελέγχουν στενά τα ρομπότ σε εκατομμύρια μίλια μακριά, σε μέρη όπως στον Άρη. Τα γυαλιά Oculus Rift έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για να δουν τον Άρη ουσιαστικά. Σε συνδυασμό με το διάδρομο Virtuix Omni , τα ακουστικά επέτρεψαν στους ερευνητές της JPL να πραγματοποιήσουν μια προσομοιωμένη βόλτα στον Κόκκινο Πλανήτη χρησιμοποιώντας ένα περιβάλλον 3D ραμμένο μαζί από εικόνες που τραβήχτηκαν από τον περιηγητή του Mars Rookie.

.

.

.
Ο Philip Rosedale, δημιουργός του παιχνιδιού Second Life, και ο Adam Gazzaley, ένας νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Σαν Φρανσίσκο, παρουσίασαν τον «γυάλινο εγκέφαλό» τους εδώ. το Νότιο από το Southwest (SXSW) Interactive φεστιβάλ στις 10 Μαρτίου 2014. Εδώ, το εσωτερικό του εγκεφάλου της συζύγου του Rosedale σε πραγματικό χρόνο σε οθόνη προβολέα.
Πίστωση: Tanya Lewis για την Live Science

. 3. Βλέποντας μέσα στο σώμα

.

. Οι εικονικές προσομοιώσεις θα μπορούσαν να δώσουν στους επιστήμονες και στους γιατρούς μια άνευ προηγουμένου εικόνα των εσωτερικών λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος. Οι υπολογιστικοί νευροεπιστήμονες κατέδειξαν ένα «γυάλινο εγκέφαλο» στο διαδραστικό φεστιβάλ South by Southwest (SXSW) στο Ώστιν, Τέξας, αυτό το μήνα. Με την τοποθέτηση ενός συνόλου γυαλιών Oculus Rift, οι χρήστες θα μπορούσαν να δουν την εγκεφαλική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο ενός ατόμου που φορούσε ένα καπάκι γεμάτο με ηλεκτρόδια ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) προσαρτημένα στο κεφάλι τους. Τέτοιες προσομοιώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους γιατρούς να περιηγηθούν στις δύσκολες εγκυμοσύνες και να προετοιμαστούν για μια επικίνδυνη γέννηση, σύμφωνα με τους ερευνητές που παρουσίασαν το έργο τους σε συνέδριο για την ηλεκτρονική υγεία και τη βιοϊατρική στη Ρουμανία πέρυσι.

.

. 4. Θεραπεία για PTSD

.
Oculus Rift: 5 Virtual Reality Uses Beyond Gaming
Μια οθόνη CryENGINE που καταγράφει τον κόσμο εικονικής πραγματικότητας του Dismounted Soldier.
Πίστωση: RealTime Immersive, Inc.

. Τα μέλη της στρατιωτικής υπηρεσίας που υποφέρουν από χρόνια ασθένεια PTSD που σχετίζεται με τη μάχη μπορεί να επωφεληθούν από συνεδρίες θεραπείας που ενσωματώνουν εικονικές προσομοιώσεις του πεδίου της μάχης. Οι στρατιώτες είδαν σημαντικές μειώσεις στα συμπτώματα PTSD μετά τη χρήση ακουστικών εικονικής πραγματικότητας που τους επέτρεψαν να αντιμετωπίσουν και να ανεχθούν προσομοιωμένες αναμνήσεις και φόβους σε περιβάλλοντα όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στο περιοδικό Cyberpsychology, Behavior και. Κοινωνική δικτύωση .

.

. 5. Στρατιωτική εκπαίδευση

.

. Πολλοί στρατιώτες σήμερα έχουν εμπειρία με προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας προτού καν να αναπτυχθούν. Ο Στρατός του ΣτΕ χρησιμοποιεί πραγματικά προσομοιώσεις παιχνιδιών όπως το "Virtual Battlespace 2" και τις μη εμπορικές εκδόσεις του "στρατού της Αμερικής" για να εκπαιδεύσουν και να εκπαιδεύσουν τα μέλη των υπηρεσιών και να τα προετοιμάσουν για την ψυχική φρίκη του πολέμου. Το αποκαλούμενο Αποσπασμένο Σύστημα Εκπαίδευσης Στρατιωτών του στρατού χρησιμοποιεί ένα ακουστικό με κράνος και γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που μπορούν να βοηθήσουν στην αναπαραγωγή ρεαλιστικών περιβαλλόντων όταν οι δομές των αντιγράφων και τα ψεύτικα χωριά απλά δεν το κόβουν.

.

. Ακολουθήστε Megan Gannon στις Twitter και Google+. Ακολουθήστε μας @livescience , . )&αμπέραζ;. Google+ . Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

April 13, 2018