Back to Question Center
0

Το Ogling από τους άνδρες αφαιρεί από τις βαθμολογίες μαθηματικών γυναικών

1 answers:

. Η απόκτηση μιας φορά από έναν άνδρα προκαλεί τις γυναίκες να βαθμολογούν χαμηλότερα σε μια δοκιμή μαθηματικών , μια νέα μελέτη βρίσκει.

.

. Παρά την πτώση των επιδόσεων, οι γυναίκες είχαν περισσότερο κίνητρο να αλληλεπιδράσουν με τους άνδρες που τους έβλεπαν, ίσως επειδή προσπαθούσαν να ενισχύσουν την αίσθηση του ανήκειν, αναφέρουν ψυχολόγοι στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Psychology of Women Quarterly - muebles para living modernos.

.

. «Δημιουργεί αυτόν τον φαύλο κύκλο για τις γυναίκες στις οποίες υποφέρουν με χαμηλή απόδοση σε μαθηματικά ή εργασιακά πεδία, αλλά συνεχίζουν να θέλουν να αλληλεπιδράσουν με το άτομο που τις κάνει . η ερευνητής Sarah Gervais, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, Lincoln, είπε στο LiveScience.

.

. Το αντικειμενικό βλέμμα

.

. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αντικειμενικότητα γίνεται όταν ένα άτομο κρίνεται σε μέρη του σώματος ή σε σεξουαλική λειτουργία χωρίς να λαμβάνει υπόψη άλλες πτυχές της προσωπικότητάς του. Προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αντικειμενικότητα συχνά: Μια έως δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2001 των φοιτητών του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Κοινωνικών Θεμάτων. [ Τα αρνητικά στερεότυπα έχουν μόνιμο αποτέλεσμα ]

.

. Αλλά αν και οι άνθρωποι έρχονται να αντιμετωπίσουν την κατάφωρη σεξουαλική παρενόχληση ως πρόβλημα, οι συνέπειες της λεπτής αντικειμενοποίησης είναι λιγότερο κατανοητές, είπε ο Gervais. Αυτή και οι συνάδελφοί της αποφάσισαν να διερευνήσουν κατά πόσον "η απόκρυψη μιας ματιά" σε ένα αντίθετο σε φύλο συνεργάτη μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του συγκεκριμένου ατόμου.

.

. Για το σκοπό αυτό, ο Gervais και οι συνεργάτες του εκπαιδεύτηκαν βοηθούς ερευνητές για να κάνουν μια γρήγορη επάνω και κάτω ματιά στο σώμα ενός ατόμου και να εκπαιδεύσουν το βλέμμα τους στο στήθος του άλλου ατόμου για μια συνεχή περίοδο μερικών δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια συνομιλιών. Ήταν πιο δύσκολο από ό, τι ακούγεται, είπε ο Gervais.

.

. "Για τους ανθρώπους που κάνουν αυτό - ακόμα και οι άνδρες που υποτίθεται ότι κάνουν αυτό αρκετά συχνά - πραγματικά πρέπει να επιβραδύνουν και να το κάνει είναι πολύ δύσκολο", είπε ο Gervais. Ήταν επίσης κάπως αμήχανος, πρόσθεσε.

.

. Αφού οι βοηθοί είχαν περάσει σχεδόν 30 ώρες μαθήματος με γυμναστήριο, οι ερευνητές ζήτησαν 67 γυναίκες και 83 άντρες, όλοι οι φοιτητές, να έρθουν στο εργαστήριο. Οι εθελοντές είχαν πει ότι η μελέτη αφορούσε την ομαδική εργασία. Μετά από αυτή την ενημέρωση, κάθε εθελοντής ανατέθηκε σε έναν εταίρο από το αντίθετο φύλο - στην πραγματικότητα ένας εκπαιδευμένος ερευνητικός βοηθός που παρουσιάζει ως άλλος εθελοντής.

.

. Οι βοηθοί της έρευνας έδωσαν τότε στους πραγματικούς εθελοντές μια συνέντευξη με πέντε ερωτήματα, φαινομενικά ως μέρος της άσκησης ομαδικής εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο βοηθός ξεκίνησε τη συνέντευξη κοιτάζοντας από το κεφάλι του εθελοντή στη μέση και ξανά πίσω και στη συνέχεια κοίταξε στο στήθος του εθελοντή για μερικά δευτερόλεπτα ανάμεσα σε μερικές ερωτήσεις. (Αν και το στήθος είναι μια πιο ευαίσθητη περιοχή για τις γυναίκες, οι άντρες γίνονται όλο και περισσότερο αυτοσυνείδητοι σχετικά με τη μυϊκή δύναμη στο στήθος, εξήγησαν οι ερευνητές.) Σε άλλες περιπτώσεις, ο βοηθός έκανε επαφή με τα μάτια. Οι εθελοντές είχαν στη συνέχεια 10 λεπτά για να ολοκληρώσουν 12 μαθηματικά προβλήματα .

.

. Τα μάτια μου είναι εδώ

.

. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι βαθμολογίες των ανδρών δεν επηρεάζονταν εάν έλαβαν αντικειμενική ματιά από μια γυναίκα πριν από τη δοκιμασία μαθηματικών. Ωστόσο, οι γυναίκες των οποίων οι άντρες συνεργάτες τους αντικειμενοποίησαν, πέτυχαν χαμηλότερα από εκείνες των οποίων οι σύντροφοι δεν έβλεπαν στο σώμα τους. Οι μη αντικειμενικές γυναίκες βαθμολόγησαν κατά μέσο όρο 6 από τις 12 ερωτήσεις σωστές, ενώ οι αντικειμενικές γυναίκες βαθμολογήθηκαν κατά μέσο όρο μόλις κάτω από 5.

.

. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν υπενθυμίζεις στους ανθρώπους ένα στερεότυπο για την ομάδα τους - «τα κορίτσια είναι κακά στο μαθηματικό» - οι επιδόσεις τους σε αυτό το καθήκον στην πραγματικότητα μειώνονται λόγω του άγχους τους πάνω στο στερεότυπο. Αυτό το φαινόμενο, που ονομάζεται απειλή στερεότυπου , πιθανότατα έπαιξε ρόλο στις χαμηλότερες βαθμολογίες μαθηματικών, ανέφερε ο Γκέρβις. Οι γυναίκες που πήραν το αντικειμενικό βλέμμα το γνώριζαν σε κάποιο επίπεδο, καθώς ανέφεραν ότι ο σύντροφός τους ήταν περισσότερο απασχολημένος με την εμφάνισή τους από ό, τι οι γυναίκες που δεν είχαν αμφισβητηθεί. Υπάρχουν μερικές πιθανές εξηγήσεις για αυτή την φαινομενικά αυτοκαταστροφική επιθυμία, είπε ο Γκέρβις. Οι γυναίκες θα μπορούσαν να επιθυμούν μια ευκαιρία να δείξουν στους άντρες ότι δεν είναι σεξουαλικό αντικείμενο. Μπορεί να έχουν δει την φλερτ ματιά ως σημάδι που τον προσέλκυσαν και επέστρεψαν αυτό το ενδιαφέρον. Μπορεί να αισθάνθηκαν κολακευμένα στο να ελέγχονται. Ή μπορεί να προσπαθούν να χωρέσουν, είπε ο Gervais.

.

. "Οι άνθρωποι που είναι στερεότυποι [να γίνουν] πολύ, πολύ προβληματισμένοι για τις κοινωνικές τους συνδέσεις και αν ανήκουν ", ανέφερε ο Γκέρβις. Περαιτέρω αλληλεπίδραση μπορεί να μειώσει αυτό το άγχος, είπε.

.

. Οι ερευνητές διερευνούν τώρα κατά πόσον η γυναίκα-σε-γυναίκα ή ο άνθρωπος-σε-άνθρωπος ματιά έχει οποιαδήποτε επίδραση στην απόδοση. Επίσης, ενδιαφέρονται για το κατά πόσο οι γενναιόδωρες ματιές θα μπορούσαν να γίνουν ως ταμπού, όπως οι τσακιστές στο πλαίσιο του νόμου περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

.

. «Όταν πρόκειται για κάτι τόσο λεπτό, είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί», είπε ο Gervais. "Είναι αναμενόμενο ότι οι άνδρες πρόκειται να το κάνουν αυτό στις γυναίκες και ότι πραγματικά δεν είναι ακριβώς τόσο επιβλαβές" .

.

. Αλλά αν η έρευνα δείχνει ότι τα σεξουαλικά αδέσποτα παρεμβαίνουν σταθερά στην απόδοση της εργασίας, είναι καιρός να πάρουμε σοβαρότερα τα λάστιχα, είπε ο Gervais.

.

. "Αν και είναι απλώς μια ματιά", πρόσθεσε, "έχει σοβαρές συνέπειες για τις γυναίκες."

.
  • . Q & A: Η καταστροφική καλλιέργεια των πολύ ροζ πριγκίπισσες
  • .
  • . 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον εγκέφαλο
  • .
  • . 5 μύθοι για τα όργανα των γυναικών
  • .

. Μπορείτε να ακολουθήσετε LiveScience Ανώτερος συγγραφέας Stephanie Pappas στο Twitter @ sipappas .

April 13, 2018