Back to Question Center
0

Ο εγκέφαλος του γνωστού ασθενή της Αμνησίας κόβεται σε 2.401 φέτες

1 answers:

. Μια νέα εξέταση του εγκεφάλου του ασθενούς HM - ο άνθρωπος που έγινε μια εικονική περίπτωση στη νευροεπιστήμη όταν ανέπτυξε μια ιδιόμορφη μορφή αμνησίας μετά από την αφαίρεση μερών του εγκεφάλου του κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης το 1953 - δείχνει ότι ο χειρουργός του απομάκρυνε λιγότερο από τον εγκέφαλό του από ό,.

.

- buy backlink. Στην ηλικία των 27 ετών, ο HM, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν ο Henry Molaison, υποβλήθηκε σε μια πειραματική χειρουργική θεραπεία για την εξασθενητική επιληψία του . Ο χειρουργός του αφαιρεί τον μεσαίο κροταφικό λοβό, συμπεριλαμβανομένης μιας δομής που ονομάζεται ιππόκαμπος.

.

. Στη συνέχεια, ο Η. Μ. Δεν μπόρεσε να σχηματίσει νέες μνήμες . Η περίπτωσή του οδήγησε στην ιδέα ότι ο ιππόκαμπος μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση των μαθησιακών γεγονότων, αντικαθιστώντας την ιδέα ότι οι μνήμες είναι διάσπαρτες σε όλο τον εγκέφαλο. Η Μ. Μ. Έγινε το επίκεντρο πάνω από 50 χρόνια έρευνας μνήμης, σε στενή συνεργασία με τους ερευνητές που έπρεπε να παρουσιαστούν κάθε φορά που συναντήθηκαν.

.

. "Πολλά από αυτά που γνωρίζουμε για την ανθρώπινη μνήμη, έχουν έναν ή τον άλλο τρόπο να κάνουν με τον Η. Μ.", Δήλωσε ο ερευνητής Jacopo Annese, διευθυντής του Observatory Brain στο Σαν Ντιέγκο.

.

. Μετά το θάνατο του Η. Μ. Το 2008, η Annese και οι συνεργάτες του έκοψαν τον κατεψυγμένο εγκέφαλο του ασθενούς σε 2.401 φέτες, με πάχος 0. 07 χιλιοστά. Πήρε μια φωτογραφία για κάθε φέτα και δημιούργησε ένα 3D μοντέλο υψηλής ανάλυσης του εγκεφάλου του. [ Βλέπε εικόνες των φετών εγκεφάλου του ασθενούς Η. Μ. ]

.

. Στη νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα (28 Ιανουαρίου) στο περιοδικό Nature Communications, αναφέρουν ότι ένα σημαντικό μέρος του ιππόκαμπου, που θεωρήθηκε ότι έχει αφαιρεθεί στη χειρουργική επέμβαση, ήταν στην πραγματικότητα άθικτο.

.

. Τι συνέβη με τον Η. Μ.

.

. Η έρευνα για τον Η. Μ. Έδειξε ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα διαφορετικά είδη μνήμης. Δεν μπόρεσε να μάθει νέα γεγονότα, να θυμάται τα γεγονότα που συνέβαιναν γύρω του ή να μάθουν τα ονόματα των ανθρώπων, αλλά ήταν σε θέση να θυμάται τα γεγονότα από την παιδική ηλικία του. Θα μπορούσε επίσης να μάθει δεξιότητες, για παράδειγμα, θα μπορούσε να βελτιωθεί σε ένα νέο έργο με την πρακτική.

.

. «Πάνω από 50 χρόνια μελέτης, η εικόνα [της μνήμης] ήταν λίγο περίπλοκη», επειδή ο Η. Μ. Είχε κάποιους τύπους μνήμης αλλά όχι άλλους, ανέφερε η Annese.

.

. Ο μόνος τρόπος για να αρχίσετε να υποτιμάτε την απομνημόνευση της Η. Μ. Υπό το φως της ανατομίας του εγκεφάλου ήταν να μάθετε τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, δήλωσε ο Annese στο LiveScience.

.

. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι ερευνητές είχαν μόνο σκίτσα που σχεδίασε ο χειρουργός, ο Δρ. William Scoville, για να αναφερθώ. Αλλά μετά την εμφάνιση του νευροαπεικόνισης , οι ερευνητές σάρωσαν τον εγκέφαλο του Η. Μ. Το 1992 και διαπίστωσαν ότι ένα τμήμα του ιππόκαμπου είχε εξοικονομηθεί.

.

. Στη νέα μελέτη, η Annese και οι συνάδελφοί του μέτρησαν το ακριβές μήκος του ιππόκαμπου της Η.Μ., και διαπίστωσαν ότι το τμήμα που είχε χαθεί ήταν ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που είχαν δείξει οι εγκεφαλικές σαρώνες.

.

. Το οπίσθιο μέρος του ιππόκαμπου ασχολείται με τη μνήμη και οι φέτες του εγκεφάλου δείχνουν ότι αυτό το μέρος δεν αφαιρέθηκε και στην πραγματικότητα ήταν άθικτο σε κυτταρικό επίπεδο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

.

. "Το πιο όμορφο εύρημα που σκέφτομαι ήταν το γεγονός ότι συνειδητοποιήσαμε .. ότι ο Scoville έχασε τον οπίσθιο ιππόκαμπο", ανέφερε η Annese.

.

. Η εξασθένιση της μνήμης

.

. Τα νέα ευρήματα ρίχνουν φως στο τι συνέβη με τον Η. Μ., Αλλά πιθανότατα δεν θα φέρει επανάσταση σε ό, τι γνωρίζουν οι ερευνητές για τη μνήμη και είναι στην πραγματικότητα σύμφωνη με τις σύγχρονες απόψεις για τη λειτουργία του ιπποκάμπου, ανέφερε η Annese. [ Στο εσωτερικό του εγκεφάλου: ένα ταξίδι της φωτογραφίας μέσω του χρόνου ]

.

. Σχεδόν όλες οι συνδέσεις από τον ιππόκαμπο προς τον φλοιό περνούν από ένα μέρος του κροταφικού λοβού που ονομάζεται ενδορινικός φλοιός, τον οποίο η Annese βρήκε ότι είχε αφαιρεθεί από τον εγκέφαλο του H.M. Καθώς αυτή η περιοχή συνδέει τον ιππόκαμπο με άλλες περιοχές του εγκεφάλου, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να έχει σχεδόν απομείνει τον ιππόκαμπο από τον υπόλοιπο εγκέφαλο.

.

. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η αμνησία της Η.Μ. είχε να κάνει περισσότερο με την απομάκρυνση του ενδορρινικού φλοιού, παρά με την απομάκρυνση των τμημάτων του ιπποκάμπου, δήλωσε η Αννεσέ, παρόλο που χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να γνωρίζουμε σίγουρα. Εγκεφάλου του Μ. ", Δήλωσε ο Neil Burgess, ερευνητής μνήμης στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα ανάλυση." Αυτές οι επιπλέον λεπτομέρειες αναμφίβολα θα εξακολουθήσουν να πυροδοτούν τη συζήτηση ως προς ποια κομμάτια του. λοβός είναι υπεύθυνοι για τις πτυχές της μνήμης. "

.

. Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί στις 3 Φεβρουαρίου για να διορθώσει το πάχος των φετών εγκεφάλου, οι οποίες ήταν 0,7 χιλιοστά και όχι 0,7 χιλιοστά.

.

. Email Bahar Gholipour . Ακολουθήστε μας @LiveScience , Facebook . Google+ . Αρχικό άρθρο σχετικά με LiveScience .

1 week ago