Back to Question Center
0

Ο Αρχαίος Μονολίθας προτείνει ανθρώπους που ζούσαν στο Τώρα-Υποβρύχινο Αρχιπέλαγος

1 answers:

. Κατά τη διάρκεια μιας χαρτογράφησης υψηλής ανάλυσης του θαλάσσιου εδάφους που περιβάλλει τη Σικελία, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν αρχαίο θησαυρό: έναν πέτρινο μονόλιθο μήκους 39 μέτρων (12 μέτρα), που βρίσκεται στον πυθμένα της Μεσογείου.

.

. Εντυπωσιασμένοι, οι ερευνητές έστειλαν δύτες με κάμερες και συσκευές εγγραφής βίντεο για να εξετάσουν προσεκτικά τον μονόλιθο, ο οποίος είχε σπάσει σε δύο μέρη. Καταδύονται 131 πόδια (40 μ - puff de mimbre.) Υποβρύχια σε μια περιοχή που ονομάζεται Pantelleria Vecchia Bank, που βρίσκεται περίπου 60 μίλια (60 χιλιόμετρα) νότια της Σικελίας.

.

. "Ήταν σπουδαίο", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Emanuele Lodolo, ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας και Πειραματικής Γεωφυσικής στην Ιταλία. "Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι με αυτήν την ανακάλυψη." [5] Βλ. Φωτογραφίες του μυστηριώδους μονόλιθου κάτω από τη Μεσόγειο ]

.

. Αρκετά χαρακτηριστικά υποδεικνύουν ότι ο μονόλιθος ήταν κατασκευασμένος από άνθρωπο, πιθανώς από ανθρώπους που ζούσαν κατά τη Μεσολιθική περίοδο πριν από 10.000 χρόνια, δήλωσε ο Λολότολ. Έχει ένα αρκετά κανονικό σχήμα και περιέχει τρεις τρύπες με παρόμοιες διαμέτρους. Μια τρύπα, με διάμετρο 24 ίντσες (60 εκατοστά), έριξε όλη τη διαδρομή μέσα από την πέτρα.

.

. "Δεν υπάρχουν λογικές γνωστές φυσικές διεργασίες που μπορεί να παράγουν αυτά τα στοιχεία", γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη, αναφερόμενοι στο κανονικό σχήμα και το ίδιο μέγεθος των οπών.

.

. Υποδεικνύουν ότι η πλήρης τρύπα κρατούσε μια φλόγα, επιτρέποντας στον μονόλιθο να χρησιμεύσει ως "φάρος, για να χωρίσει τον οικισμό από τη θάλασσα", δήλωσε ο Λολότολ, αλλά είναι μόνο μια εικασία.

.

. Επιπλέον, ο μονόλιθος δεν ταιριάζει με τους περίπου 10 εκατομμυρίων ετών βράχους στον ωκεανό. μάλλον έχει μια σύνθεση παρόμοια με τα βράχια από μια κορυφογραμμή που βρίσκονται σε ρηχή θαλάσσια περιοχή, γράφουν οι ερευνητές.

.

. "Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες λεπτομέρειες που υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο μονόλιθος δεν γίνεται από τη φύση ή τα φαινόμενα, αλλά είναι κατασκευασμένος από τον άνθρωπο", δήλωσε ο Λολότολ.

.

. Αρχαίο αρχιπέλαγος

.

. Οι ερευνητές χρονολογούσαν την πέτρα στον μονόλιθο το αργότερο πλειστοκένιο , περίπου 40.000 χρόνια πριν από την τελευταία εποχή των παγετώνων, εξάγοντας διάφορα θραύσματα κελύφους από το βράχο και πραγματοποιώντας δοκιμές χρονολογικής λήψης ραδιοανθράκων. Δεν είναι σαφές όταν οι άνθρωποι έκαναν την πέτρα σε μονόλιθο, αλλά οι ερευνητές λένε ότι τα διαφορετικά επίπεδα της θάλασσας προσφέρουν ένδειξη.

.
Ancient Monolith Suggests Humans Lived on Now-Underwater Archipelago
Χάρτης υψηλής ανάλυσης που δείχνει τον μονόλιθο στο πάτωμα της Μεσογείου. Ο μονόλιθος έχει μήκος 39 πόδια (12 μέτρα), σύμφωνα με τους ερευνητές.
Πίστωση: E. Lodolo

. Το Last Glacial Maximum ξεκίνησε περίπου 19.000 χρόνια πριν, σύμφωνα με τους ερευνητές. Την εποχή εκείνη, η Ευρώπη ήταν περίπου 40% μεγαλύτερη από αυτή που είναι τώρα, αλλά καθώς οι παγετώνες λειώθηκαν, τα επίπεδα της θάλασσας αυξήθηκαν από τότε μέχρι σήμερα μέχρι σήμερα.

.

. "Αυτό το παγκόσμιο γεγονός έχει οδηγήσει στην υποχώρηση των ακτών, ειδικά στις πεδινές περιοχές και τα ρηχά ράφια, όπως η Σικελική Μάγχη", ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη.

.

. Πριν από τη στάθμη της θάλασσας στη Μεσόγειο αυξήθηκε, υπήρχε ένα αρχιπέλαγος μεταξύ της Σικελίας και της σύγχρονης Τυνησίας. Ίσως οι άνθρωποι ζούσαν σε αυτά τα νησιά και έχτισαν τον μονόλιθο, δήλωσε ο Λόδολο.

.

. "[48] Το αρχιπέλαγος ήταν σαν μια γέφυρα μεταξύ του ευρωπαϊκού κόσμου και του αφρικανικού κόσμου", δήλωσε ο Λολότολ. "Είναι αρκετά λογικό να νομίζουμε ότι κατοικήθηκε από μερικούς άποικους."

.

. Οι κάτοικοι του αρχιπελάγους πιθανότατα ήρθαν από τη Σικελία, καθώς σύμφωνα με τις σύγχρονες αναλύσεις, σύμφωνα με τις σύγχρονες αναλύσεις, υπήρχαν χερσαίες γέφυρες μεταξύ των δύο τελευταίων παγετώνων. Ταξιδεύοντας από την Αφρική προς το αρχιπέλαγος θα ήταν πιο δύσκολο, επειδή τα απέκλεισαν περίπου 50 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας.

.

. Το αρχιπέλαγος εξαφανίστηκε υποθαλάσσια πριν από περίπου 9500 χρόνια, υποδηλώνοντας ότι ο μονόλιθος ανεγέρθηκε πριν από τότε, δήλωσε ο Λολόολ.

.

. Προηγμένη τεχνολογία

.

. Το εύρημα υποστηρίζει την ιδέα ότι οι αρχαίοι άνθρωποι, οι οποίοι ενδεχομένως ζούσαν σε κοινωνίες κυνηγών-συλλεκτών , είχαν την ικανότητα να δημιουργούν μονόλιθους, δήλωσε ο Λόντολ. [ Βλέπε εικόνες της πέτρινης δομής που κρύβονται κάτω από τη θάλασσα της Γαλιλαίας ]

.

. "Ο μονολιθικός τύπος που βρέθηκε - κατασκευασμένος από ένα ενιαίο, μεγάλο τεμάχιο - απαιτούσε κοπή, εξαγωγή, μεταφορά και εγκατάσταση, η οποία αναμφίβολα αποκαλύπτει σημαντικές τεχνικές δεξιότητες και μεγάλη μηχανική", ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη. "Η πεποίθηση ότι οι πρόγονοί μας δεν διέθεταν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την τεχνολογία για να εκμεταλλευτούν τους θαλάσσιους πόρους ή να πραγματοποιήσουν θαλάσσιες διαβάσεις πρέπει να εγκαταλειφθούν προοδευτικά."

.

. Το εύρημα είναι "μια πολύ σημαντική ανακάλυψη", δήλωσε ο Yitzhak Paz, ερευνητής και εκσκαφέας στην Αρχή Ισραηλινών Αρχαιοτήτων, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.

.

. Αν ο μονόλιθος είναι όντως ανθρωπογενής, προτείνεται: " Οι Μεσολιθικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν ένα κοινωνικό σύστημα που θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν μια πολύ εξελιγμένη περιοχή και να ανεγείρουν πολύπλοκα μνημεία", δήλωσε ο Paz στην Live Science.

.

. Προτείνει επίσης ότι αντικείμενα από αρχαίους πολιτισμούς μπορεί να είναι υποβρύχια και μπορεί να απαιτούν δύτες για να τους ανασκάψουν, όπως είπε ο Paz και ο Lodolo.

.

. "Ίσως υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες όπως αυτό που υπάρχουν σε περιοχές με ρηχά νερά", δήλωσε ο Λολότολ. "Ίσως να βρούμε τις ρίζες του πολιτισμού, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε την έρευνα σε περιοχές ρηχών υδάτων που είναι τώρα βυθισμένες."

.

. Η μελέτη θα δημοσιευθεί στο τεύχος του περιοδικού Journal of Archaeological Science: Reports .

.

. Ακολουθήστε την Laura Geggel στο Twitter @LauraGeggel . Ακολουθήστε το Live Science @livescience , Facebook . Google+ . Πρωτότυπο άρθρο για το Live Science .

April 13, 2018