Back to Question Center
0

Κρυφά Υπογείων Βουνών Ακάλυπτα με Δορυφόρους (Φωτογραφίες)

1 answers:

. Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει μερικούς από τους πιο ζωντανούς χάρτες ακόμα από τα βαθύτερα και πιο μυστηριώδη σημεία κάτω από τον ωκεανό. Η προσπάθειά τους, αναλυτική στο τεύχος του περιοδικού Science, 3 Οκτωβρίου 2014, έχει αποκαλύψει χιλιάδες υποθαλάσσια βουνά που ονομάζονται υποθαλάσσια που ανεβαίνουν από το θαλασσινό νερό. Οι επιστήμονες βασίστηκαν σε μετρήσεις από υψόμετρα υψηλής ανάλυσης στον δορυφόρο CryoSat-2 της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και στο δορυφόρο Jason-1 της NASA, μαζί με πληροφορίες που προκύπτουν από νέα δεδομένα,. μεθόδους επεξεργασίας - apps programmieren fuer android. Τα αποτελέσματα ρίχνουν επίσης φως στην τεκτονική της θάλασσας ή στις κινήσεις μαζικών ωκεάνιων πλακών που μπορούν να διαμορφώσουν τις ρωγμές, τις κορυφογραμμές και τις τάφρους που κοσμούν τον πυθμένα του ωκεανού. Εδώ είναι μια ματιά σε αυτό που οι ερευνητές αποκάλυψαν.

.
Hidden Undersea Mountains Uncovered with Satellites (Photos)

. Οι δορυφορικοί υψομετρικοί μετρητές δούλευαν από ένα σήμα ραντάρ ή λέιζερ από την επιφάνεια του ωκεανού που στόχευε και μέτρησε πόσο καιρό πήρε το σήμα να επιστρέψει. Αυτός ο χρόνος μπορεί να αποκαλύψει τις βουτιές και τις κορυφές ή την τοπογραφία της επιφάνειας των ωκεανών σε απόσταση εκατοστών, λένε οι επιστήμονες. Η τοπογραφία της θαλάσσιας επιφάνειας αντικατοπτρίζει περίπου τις αλλαγές στη βαρύτητα της Γης. Για παράδειγμα, αν ένα ηφαίστειο ή ένα βουνό κάτω από το νερό ήταν κρυμμένο κατά μήκος του θαλασσίου ύδατος, η δομή θα έσπρωχνε προς τα πάνω την επιφάνεια της θάλασσας και θα την είχε ως αποτέλεσμα να διογκωθεί. Μια τάφρο, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να προκαλέσει την επιφάνεια να πέσει.

.

. Εδώ, το αποτέλεσμα ενός μοντέλου βαρύτητας στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, με τις κόκκινες κουκκίδες να δείχνουν θέσεις μεγέθους-5. 5 ή μεγαλύτερους σεισμούς. Η εικόνα αποκαλύπτει επίσης τα θαλασσινά που επεκτείνονται στις κορυφογραμμές και μεταμορφώνουν σφάλματα. (Photo Credit: David Sandwell, Ίδρυμα Ωκεανογραφίας του Scripps)

.

.

.
Hidden Undersea Mountains Uncovered with Satellites (Photos)

. Μια εικόνα πεδίου βαρύτητας που επικεντρώνεται στον Ινδικό Ωκεανό, ιδιαίτερα στον τριπλό κόμβο του Ινδικού Ωκεανού, όπου συναντιούνται τρεις μεγάλες τεκτονικές πλάκες: οι πλάκες της Αφρικής, της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής. Αυτή η περιοχή του ωκεανού, η τοποθεσία του χώρου συντριβής για το αεροσκάφος της Malaysian Airlines που χάθηκε στις 8 Μαρτίου 2014, είναι κακώς καταγεγραμμένη, σημειώνουν οι ερευνητές. (Photo Credit: David Sandwell, Ίδρυμα Ωκεανογραφίας του Scripps)

.

.

.
Hidden Undersea Mountains Uncovered with Satellites (Photos)

. Η βαρύτητα μεταβάλλεται με το βάθος στο Βόρειο Ατλαντικό διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να δημιουργηθεί αυτή η γραφική παράσταση, η οποία δείχνει επίσης τις πλευρές και τα ελαττώματα που επεκτείνονται στο θαλάσσιο περιβάλλον. Οι μετρήσεις βαρύτητας αποκαλύπτουν ζώνες θραύσης στον πυθμένα του ωκεανού που σήμερα καλύπτονται από ιζήματα. (Photo Credit: David Sandwell, Ίδρυμα Ωκεανογραφίας του Scripps)

.

.

.
Hidden Undersea Mountains Uncovered with Satellites (Photos)

. Ένα μοντέλο των αλλαγών στη βαρύτητα με το βάθος της νοτιοδυτικής ινδικής κορυφογραμμής αποκαλύπτει ζώνες θραύσης κατά μήκος της πιο αργής διάχυτης κορυφογραμμής στον κόσμο. Τα καταγμάτων καταγράφουν ράφτινγκ και εξαπλώνονται μεταξύ Αφρικής και Ανταρκτικής.


Hidden Undersea Mountains Uncovered with Satellites (Photos)

. Ένα υπόδειγμα των αλλαγών στη βαρύτητα με το βάθος της Μέσης Ατλαντικής ρίζας, που είναι ένα όριο στην επιφάνεια της Γης, όπου οι τεκτονικές πλάκες της Ευρασίας και της Βόρειας Αμερικής απομακρύνονται κάτω από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Οι πράσινες κουκίδες δείχνουν τις θέσεις των σεισμών μεγέθους-5. 5 και άνω. (Photo Credit: David Sandwell, Ίδρυμα Ωκεανογραφίας του Scripps)

.

.

.
Hidden Undersea Mountains Uncovered with Satellites (Photos)

. Βάθη πάνω από τα θαλάσσια ύδατα και τις ατολές της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, που προέρχονται από τη βαρύτητα του δορυφορικού υψομετρητή. Τα βάθη στα ρηχά νερά βελτιώνονται με δορυφορικές εικόνες. (Photo Credit: Υπουργείο Εσωτερικών, Ταϊβάν)

.

.

.
Hidden Undersea Mountains Uncovered with Satellites (Photos)
. Το μοντέλο βαρύτητας αποκαλύπτει μια εξαφανισμένη κατακόρυφη κορυφογραμμή που έχει ταφεί κάτω από το ίζημα στον Κόλπο του Μεξικού και τα όρια μεταξύ της ηπειρωτικής και της ωκεάνιας κρούστας (COB). (Photo Credit: David Sandwell, Ίδρυμα Ωκεανογραφίας του Scripps)
April 13, 2018