Back to Question Center
0

Κόστος του πολέμου: Για να κερδίσει τη συνεργασία, οι άνθρωποι τιμωρούν άλλους

1 answers:

. Πόλεμος. Τι είναι καλό για;

- uhr bauhausstil.

. Να πάρει τους ανθρώπους να δουλεύουν μαζί, μια νέα μελέτη βρίσκει.

.

. Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να ανταμείψουν τους συνεργάτες τους και να τιμωρήσουν τους μοναχούς λύκους σε μια προσπάθεια να επιβάλουν τη συνεργασία σε περιόδους σύγκρουσης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 34-ημερών πολέμου Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006. Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν δοκιμαστεί. η επίδραση της πραγματικής σύγκρουσης στις συνεταιριστικές συμπεριφορές των ανθρώπων , δήλωσε ο ερευνητής ερευνητής Daniel Fessler, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Λος Άντζελες.

.

. Και ενώ οι ερευνητές δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το τι σκέφτονται οι συμμετέχοντες στη μελέτη κατά τη διάρκεια του πειράματος, τα αποτελέσματα έχουν νόημα από μια εξελικτική προοπτική, δήλωσε ο Fessler.

.

. "Η υπόθεση είναι ότι είτε μέσω της βιολογικής εξέλιξης, της πολιτιστικής εξέλιξης ή ενός συνδυασμού αυτών, η ανθρώπινη ψυχολογία είναι τέτοια ώστε όταν η ομάδα δέχεται επίθεση, οι άνθρωποι αυξάνουν τη σημασία που αποδίδουν στη συνεργασία μέσα στην ομάδα", δήλωσε ο Fessler στο LiveScience. "Είναι πιο πρόθυμοι να θυσιάσουν για να αναγκάσουν τους άλλους να συνεργαστούν." [11] Καταπολέμηση, Καταπολέμηση, Καταπολέμηση: Η Ιστορία της Ανθρώπινης Επιθετικότητας ]

.

. Από την τρομοκρατία έως τον πόλεμο

.

. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε σήμερα (7 Ιουνίου) στο περιοδικό Proceedings της Βασιλικής Εταιρείας Β, είχε αρχικά ως στόχο να υπονομεύσει τις επιπτώσεις των τρομοκρατικών επιθέσεων στη συνεργασία. Ο ερευνητής της μελέτης Ayelet Gneezy, καθηγητής μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Ντιέγκο, ολοκλήρωσε μερικά πειράματα στο Τελ Αβίβ περίπου εννέα μήνες πριν από τον πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ. Ο Gneezy σχεδίαζε να περιμένει μια τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και στη συνέχεια να κάνει τα ίδια πειράματα και πάλι για να συγκρίνει τα αποτελέσματα. Αντ 'αυτού, ξέσπασε ένας πόλεμος.

.

. Έτσι, ο Gneezy άλλαξε την εστίασή του σε μια νέα ερώτηση: Μήπως ένας όχι τόσο μακρινός πόλεμος επηρεάζει τη συνεργατική συμπεριφορά των συμμετεχόντων;. Επιστρέφει στην κοινότητα συνταξιοδότησης του Τελ Αβίβ, όπου διεξήγαγε για πρώτη φορά τα πειράματα και προσέλαβε νέους εθελοντές. Καθώς οι συμμετέχοντες ήταν ηλικιωμένοι, δεν κινδύνευαν να ζητήσουν στρατιωτική θητεία.

.

. Οι συμμετέχοντες είχαν αντιστοιχιστεί για να παίξουν ένα από τα δύο παιχνίδια, το παιχνίδι Trust ή το τελευταίο παιχνίδι. Στο Ultimatum Game, ένας παίκτης παίρνει μια κατσαρόλα χρημάτων και του λέγεται να το χωρίσει μεταξύ του και ενός δεύτερου παίκτη. Εάν ο Παίκτης 2 θεωρήσει δίκαιη και αποδεχτεί τη διαίρεση, οι παίκτες παίρνουν να χωρίσουν και να κρατήσουν τα χρήματα όπως ο Παίκτης 1 αποφάσισε. Εάν ο Παίκτης 2 πιστεύει ότι ο Παίκτης 1 είναι άδικος, μπορεί να απορρίψει την προσφορά, οπότε και οι δύο παίκτες δεν παίρνουν τίποτα. Ο παίκτης 2 πρέπει να πάρει ένα χτύπημα για να πάρει αυτήν την απόφαση, καθώς χάνει τα χρήματα που ο Παίκτης 1 ήθελε να δώσει, αλλά σε κάποιο σημείο, ο Fessler είπε ότι οι άνθρωποι θα προτιμούσαν να τιμωρήσουν τον ungenerous partner . με ένα ασήμαντο ποσό μετρητών.

.

. Στο Παιχνίδι Εμπιστοσύνης ο Παίκτης 1 παίρνει κάποια μετρητά και μπορεί να αποφασίσει πόσα χρήματα πρέπει να δώσει στον Παίκτη 2. Και οι δύο παίκτες γνωρίζουν ότι ο παίκτης μετρητών που επιλέγει να μεταφέρει θα τριπλασιαστεί. Στη συνέχεια, ο Παίκτης 2 παίρνει μια απόφαση για το πόσα από τα τριπλασιασμένα μετρητά θα επιστρέψει στον Παίκτη 1. Εάν πρόκειται για συνεργατικό ζεύγος, ο Παίκτης 1 θα μεταφέρει όλα τα χρήματα και ο Παίκτης 2 θα μεταφέρει το μισό πίσω, εξασφαλίζοντας ότι και οι δύο καταλήγουν. με το 150% του τι ξεκίνησαν. Η προθυμία του παίκτη 2 να μεταφέρει τα χρήματα πίσω στον Παίκτη 1 είναι ένα μέτρο του πόσο παίκτης 2 είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί για να ανταμείψει τη συνεργασία του παίκτη 1.

.

. Πόλεμος και συνεργασία

.

. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εννέα μήνες πριν από τον πόλεμο και ένα χρόνο μετά τον πόλεμο, οι άνθρωποι έδειξαν παρόμοια επίπεδα συνεργασίας όταν έπαιζαν αυτά τα παιχνίδια. Όμως, καθώς ο πόλεμος έπληξε, οι συμμετέχοντες έγιναν πολύ πιο πρόθυμοι να παραιτηθούν από μερικά χρήματά τους για να τιμωρήσουν έναν μη συνεργάτη συνεργάτη ή να ανταμείψουν ένα συνεταιριστικό.

.

. "Το μεγάλο συμπέρασμα είναι ότι ο πόλεμος έχει ουσιαστική επίδραση στην τιμή που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν να ενισχύσουν τη συνεργασία ", δήλωσε ο Fessler. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 40%. Το εύρημα δείχνει μεγαλύτερη προθυμία να εγκαταλείψει τα μετρητά για να τιμωρήσει έναν μη συνεργαζόμενο παίκτη κατά τη διάρκεια του πολέμου, δήλωσε ο Fessler.

.

. Σε ένα Παιχνίδι Εμπιστοσύνης σε Πάρο, ο Παίκτης 2 έστειλε πίσω περίπου το ίδιο ποσοστό χρημάτων στον Παίκτη 1 ανεξάρτητα από το πόσο τσιγκούνη Player 1 ήταν με τη μεταφορά, Gneezy και Fessler βρήκαν. Αλλά κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι άνθρωποι απάντησαν έντονα στη γενναιοδωρία του Player 1 (ή στην έλλειψή του). Μια αρχική μεταφορά μερικών δολλαρίων είχε ως αποτέλεσμα μόνο το 25% ποσοστό επιστροφής, ενώ η μεταφορά του πλήρους εισερχόμενου παίκτη $ 2 για να στείλει το 150% του αρχικού (τώρα τριπλασιασμένου) ποσού πίσω.

.

. Συνεργασία ή παρακολούθηση των κανόνων

.

. Αν και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν μαζί κατά τη διάρκεια του πολέμου, το βασικό εύρημα είναι ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τους δικούς τους πόρους για να συμβούν αυτό, δήλωσε ο Fessler. Χωρίς ανταμοιβές και τιμωρίες, πρόσθεσε, η συνεργασία εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου.

.

. Ο πόλεμος Ισραήλ-Χεζμπολάχ ήταν σύντομος, διάρκειας μόλις ενός μήνα, έτσι οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι σε μια μακρύτερη σύγκρουση. Κανείς δεν έχει επιδείξει τις συνέπειες της συνεργασίας από τους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν στους πολίτες του Σ.Σ., δήλωσε ο Fessler, που μπορεί να είναι επειδή οι πόλεμοι είναι απομακρυσμένοι και οι πολίτες δεν αισθάνονται ανασφαλείς.

.

. Το ερώτημα τώρα, είπε ο Fessler, είναι αν ο πόλεμος έχει συγκεκριμένο αντίκτυπο στη συνεργασία ή αν οι άνθρωποι γίνονται περισσότερο πιο ηθικοποιημένοι και καθοδηγούμενοι από κανόνες γενικά.

.

. "Θα μπορούσε να είναι είτε", δήλωσε ο Fessler. "Το επόμενο βήμα είναι να διαπιστώσουμε εάν οι επιπτώσεις αυτές είναι αποκλειστικές για την τιμωρία και την ανταμοιβή στο πλαίσιο της συνεργασίας ή εάν πρόκειται να επιβάλουν γενικότερα τη συμμόρφωση προς τους κανόνες."

.

. Μπορείτε να ακολουθήσετε LiveScience ανώτερος συγγραφέας Stephanie Pappas στο Twitter @sipappas . Παρακολουθήστε το LiveScience για τα πιο πρόσφατα επιστημονικά νέα και ανακαλύψεις στο Twitter @livescience και on . .

April 13, 2018