Back to Question Center
0

Αντιληπτικές αντιλήψεις: 7 μύθοι γονιμότητας Debunked

1 answers:

. Υπάρχουν πολλά πράγματα που τα ζευγάρια προσπαθούν να κάνουν ένα μωρό να κάνει να αυξήσει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης . Αλλά υπάρχουν και πολλές παραπληροφόρηση σχετικά με τη γονιμότητα, έτσι οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις συμβουλές που λαμβάνουν υπόψη - softwareentwickler firmen.

.

. Εδώ είναι επτά κοινές παρανοήσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη:

.

. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να μείνετε έγκυος μετά τη διακοπή των φαρμάκων ελέγχου των γεννήσεων.

.

. Πολλές γυναίκες σκέφτονται ότι, αφού σταματήσουν να παίρνουν χάπια ελέγχου των γεννήσεων , θα τους πάρουν έξι έως δώδεκα μήνες για να επιστρέψουν στους κανονικούς κύκλους της εμμηνόρροιας και ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μειώνονται οι πιθανότητες εγκυμοσύνης.

.

. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι δεν συμβαίνει αυτό, δήλωσε ο Δρ Jani Jensen, μαιευτήρας / γυναικολόγος στην κλινική Mayo στο Rochester, Minn.

.

. Σε μια μελέτη 200 γυναικών που έκαναν χάπια ελέγχου των γεννήσεων για τουλάχιστον ένα χρόνο, το 40% είχε μια περίοδο ή έμεινε έγκυος μόλις ένα μήνα μετά τη διακοπή της λήψης του χαπιού. Και τρεις μήνες μετά το χάπι, σχεδόν το 99% είχε μια περίοδο ή έμεινε έγκυος, είπε ο Jensen.

.

. Ο Jensen συνέστησε σε γυναίκες που δεν είχαν αυθόρμητη περίοδο εντός τριών μηνών από το σταμάτημα των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων να αξιολογηθεί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα που επηρεάζει την ικανότητά τους να παράγουν ωάρια.

.

. Τα ζευγάρια που θέλουν να έχουν ένα μωρό πρέπει πάντα να προσπαθούν για ένα χρόνο πριν επιδιώξουν βοήθεια γονιμότητας.

.

. Οι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες γενικά ορίζουν τη στειρότητα ότι δεν έχουν συλλάβει μετά από ένα χρόνο χωρίς προστατευμένο φύλο, αλλά κάποια ζευγάρια δεν πρέπει να περιμένουν ένα ολόκληρο έτος για να αξιολογηθούν αν δεν μείνουν έγκυες.

.

. Μελέτες δείχνουν ότι πολλά ζευγάρια θα μείνουν έγκυες μέσα σε λίγους μήνες από την προσπάθεια: Μεταξύ των ζευγαριών χωρίς προβλήματα γονιμότητας, το 60 τοις εκατό θα είναι έγκυος μέσα σε τρεις μήνες και το 75 τοις εκατό μέσα σε έξι μήνες.

.

. Οι γιατροί συστήνουν ότι οι γυναίκες ηλικίας 35 και μεγαλύτερες προσπαθούν για όχι περισσότερο από έξι μήνες πριν επιδιώξουν την αξιολόγηση της γονιμότητας, δήλωσε ο Jensen. Οι γυναίκες ηλικίας κάτω των 35 ετών θα πρέπει να προσπαθήσουν για ένα χρόνο, εκτός εάν έχουν μια κατάσταση που θα δυσκολευτεί να μείνουν έγκυες, όπως ένας έμμηνος κύκλος περισσότερο από 35 ημέρες, δήλωσε ο Jensen. Στην τελευταία περίπτωση, δεν πρέπει να περιμένουν ένα ολόκληρο έτος για να ζητήσουν αξιολόγηση.

.

. Οι γυναίκες που παρακολουθούν τη θερμοκρασία του σώματος τους για να ενισχύσουν τις πιθανότητες σύλληψης πρέπει να περιμένουν έως ότου η θερμοκρασία τους αυξηθεί πριν από την επαφή.

.

. Η παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος είναι ένας τρόπος που οι γυναίκες μπορούν να παρακολουθήσουν τη γονιμότητά τους κατά τη διάρκεια του μήνα και να ενισχύσουν τις πιθανότητες σύλληψης . Αλλά οι γυναίκες δεν πρέπει να περιμένουν μέχρι να αυξηθούν οι θερμοκρασίες τους για να έχουν σεξουαλική επαφή, επειδή αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας (περίπου 0,1 βαθμούς Κελσίου ή 0,6 βαθμούς Κελσίου) συμβαίνει μετά την απελευθέρωση ενός αυγού, δήλωσε ο Jensen.

.

. "Αν περιμένετε να έχετε σεξουαλική επαφή σε αυτό το σημείο, οι πιθανότητες επιτυχίας σας τώρα μειώνονται κατά περισσότερο από το μισό", δήλωσε ο Jensen.

.

. Οι γυναίκες έχουν την καλύτερη πιθανότητα να μείνουν έγκυες αν έχουν σεξουαλική επαφή την ημέρα πριν από την ωορρηξία , διότι το σπέρμα μπορεί να ζήσει στη γυναικεία αναπαραγωγική διαδρομή για αρκετές ημέρες, δήλωσε ο Jensen.

.

. "Αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι εάν υπάρχει σπέρμα πραγματικά έτοιμο και περιμένοντας τη στιγμή που απελευθερώνεται το αυγό αυτό έχει τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας", δήλωσε ο Jensen.

.

. Εάν ένας άνθρωπος έχει παιδί στο παρελθόν, δεν μπορεί να είναι ο λόγος που ένα ζευγάρι είναι άγονο.

.

. Ορισμένα ζευγάρια πιστεύουν ότι εάν έχουν προβλήματα με το να μείνουν έγκυες, δεν μπορεί να είναι ένα πρόβλημα με τον άνδρα αν έχει πάρει ένα παιδί πριν. Αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτό δεν είναι αναγκαστικά αλήθεια, είπε ο Jensen.

.

. "Το γεγονός ότι είχατε πάρει την εγκυμοσύνη στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι έχετε εγγύηση για το μέλλον", δήλωσε ο Jensen.

.

. Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει τα χρόνια από τότε που ο άνδρας πρώτος απέκτησε παιδί. Για παράδειγμα, ο άνδρας θα μπορούσε να έχει κερδίσει βάρος ή να αναπτύξει ασθένεια του θυρεοειδούς, και οι δύο μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα, δήλωσε ο Jensen.

.

. Υπάρχει επίσης μια απομακρυσμένη πιθανότητα ότι ο άνθρωπος δεν ήταν πραγματικά ο πατέρας του παιδιού, δήλωσε ο Jensen.

.

. Στις ημέρες που οδηγούν στην ωορρηξία, οι γυναίκες έχουν ένα παράθυρο χρόνου όταν μπορούν να μείνουν έγκυες. Αλλά τα ζευγάρια δεν χρειάζεται να έχουν συνουσία κάθε μέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου - κάθε δεύτερη μέρα είναι εξίσου καλή, είπε ο Jensen.

.

. Για τις περισσότερες γυναίκες, το «παράθυρο γονιμότητας » είναι ημέρες 10 έως 20 του κύκλου τους (μετρώντας την πρώτη ημέρα ως την πρώτη ημέρα της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας), δήλωσε ο Jensen. Έτσι, η επαφή κάθε δεύτερη μέρα σε αυτό το παράθυρο είναι μια γενική σύσταση για αύξηση των πιθανών εγκυμοσύνης, είπε ο Jensen.

.

. Ορισμένες θέσεις κοιλιών μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

.

. Η ιδέα ότι η κοιλιακή θέση επηρεάζει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης ή το φύλο ενός μωρού είναι ένας μύθος, είπε ο Jensen.

.

. «Κάνοντας πράγματα όπως να ξαπλώνετε με τα πόδια σας στον αέρα δεν αυξάνει την πιθανότητα εγκυμοσύνης καθόλου», είπε ο Jensen.

.

. Οι ακριβές βιταμίνες βοηθούν στη γονιμότητα.

.

. Μερικά ακριβά βιταμινούχα προϊόντα διατίθενται στο εμπόριο ως τρόπος βελτίωσης της γονιμότητας, αλλά τα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό είναι αδύναμα, δήλωσε ο Jensen. «Προτρέπω τους ασθενείς να μην λαμβάνουν ακριβές βιταμίνες», είπε ο Jensen.

.

. Ακολουθήστε τον Rachael Rettner @RachaelRettner . Live Science @livescience , . 87) & Google+ . Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

April 13, 2018