Back to Question Center
0

Είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη που οδηγεί τις πολικές αρκούδες στον κανιβαλισμό;

1 answers:

. Το καλοκαίρι και η πτώση είναι περιορισμένοι χρόνοι για τις πολικές αρκούδες στην Αρκτική. Στους ψυχρότερους μήνες, λεηλατούν τις φώκιες, οι οποίες εκτείνονται στον πάγο της θάλασσας που κλίνει το έδαφος των αρκούδων. Αλλά το καλοκαίρι, μεγάλο μέρος αυτής της παγωμένης ακίνητης περιουσίας λιώνει και οι φώκιες φτάνουν στις ανοιχτές θάλασσες ή μετακινούνται προς τα βόρεια προς τις πύλες των πάγων πέρα ​​από την εμβέλεια των πολικών αρκούδων - sildade reguleerimine tallinnas. Αριστερά χωρίς τη συνήθη λεία τους, οι αρκούδες σπάνια καταφεύγουν σε μια ενοχλητική συμπεριφορά: ο κανιβαλισμός.

.

. Ένα νέο άρθρο στο περιοδικό Arctic υποδηλώνει ότι ο κανιβαλισμός των πολικών αρκούδων - συνήθως η θήρευση μικρών αρκούδων ή μικρών κυνηγών από πολύ μεγαλύτερα αρσενικά ενήλικα - είναι είτε πολύ πιο συνηθισμένη από ό, τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί ή έχει γίνει πιο συνηθισμένη. Στο άρθρο, ο ηγέτης της πολικής αρκούδας βιολόγος Ian Stirling και ο φυσικός φωτογράφος Jenny Ross αναλύουν τρεις πρόσφατες ενδείξεις συμπεριφοράς των πολικών αρκούδων στο αρχιπέλαγος Svalbard της Νορβηγίας, κάθε ένα από τα οποία φωτογραφήθηκε από τα καταστρώματα του οικοτουρισμού και των ερευνητικών σκαφών που είχαν αγκυροβοληθεί σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων.

.

. Οι ζωντανές φωτογραφίες του Ross δείχνουν ότι τα μικρά μικρά πηδάλια πέφτουν από τα σαγόνια των τεράστιων αρσενικών, το φωτεινό αίμα τους έσκαψε ενάντια στο παρθένο χιόνι. Ο Stirling, επιστήμονας με την Καναδική Υπηρεσία Άγριας Ζωής και βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, βασίστηκε στην εκτεταμένη γνώση της φυσιολογίας και της συμπεριφοράς των πολικών αρκούδων για να συλλέξει πληροφορίες από τις φωτογραφίες.

.

. «Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε δείχνουν ότι στα τέλη του καλοκαιριού, όταν δεν υπάρχει πολύς πάγος και οι σφραγίδες είναι παρούσες, αλλά κυρίως στο νερό και απρόσιτες, μια μικρότερη αρκούδα αντιπροσωπεύει μια πιθανή πηγή τροφής», ανέφερε ο Stirling στα μικρά μυστικά της ζωής. αδελφή τοποθεσία στο LiveScience. "Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό και έχει φθάσει στο φως, καθώς τώρα υπάρχουν πολλά πλοία [οικοτουρισμού] που μπαίνουν στο χαλαρό πακέτο στο τέλος του καλοκαιριού ή αν είναι κάτι. νέο. "

.

. Οι επιστήμονες ρωτούν: είναι οι πολικές αρκούδες συχνότερα καταφεύγουν στον κανιβαλισμό λόγω της αυξημένης πείνας και της απελπισίας ή παρατηρούμε συχνότερα μια συμπεριφορά που πάντα υπήρχε;. Λένε ότι είναι ένα σημαντικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, διότι θα αποκαλύψει εάν ο πληθυσμός της πολικής αρκούδας του Svalbard έχει αρχίσει να αισθάνεται τη θερμότητα από την αλλαγή του κλίματος. [ Ο κανιβαλισμός γίνεται πιο δημοφιλής; ]

.

. Οι προηγούμενες έρευνες του Stirling και άλλων, συμπεριλαμβανομένου του Eric Regehr, βιολόγος των πολικών αρκούδων με την αμερικανική υπηρεσία ψαριών και άγριας φύσης, δείχνουν ότι, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει προκαλέσει την έναρξη της τήξης του πάγου της Αρκτικής νωρίτερα και νωρίτερα κάθε καλοκαίρι. καθώς προκάλεσε τη μεγαλύτερη τήξη του), κάποιοι πληθυσμοί πολικής αρκούδας έχουν επηρεαστεί αρνητικά.

.

. Σύμφωνα με το άρθρο του Regehr, Stirling και συν-συγγραφείς, η ελάχιστη ποσότητα θαλάσσιου πάγου που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της Αρκτικής μειώθηκε κατά 8 με 9,5% ανά δεκαετία από το 1979. «Καθώς ο πάγος της θάλασσας μειώνεται,. ο χρόνος στη θάλασσα ψαρεύει το κυνήγι τους, τα σφραγίσματα ", έγραψε ο Regehr σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. "Η πρόσβαση σε χαμηλότερη τροφή (δηλ. Σφραγίδα) έχει αποδειχθεί ότι έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη κατάσταση του σώματος (δηλ., Λεπτότατα φέρει)."

.

. Ο Regehr εξήγησε ότι σε ορισμένες περιοχές της Αρκτικής, όπως ο δυτικός κόλπος Hudson και η νότια όχθη του Μπόφορ, ο μειωμένος πάγος της θάλασσας έχει ήδη προκαλέσει πτώση των πληθυσμών των πολικών αρκούδων. Σε άλλες περιοχές, όπως η βόρεια Beaufort, αυτό δεν έχει αρχίσει ακόμη να συμβαίνει. Σχολιάζοντας τη νέα μελέτη του Stirling, ο Regehr δήλωσε ότι υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι η παρακμή των θαλάσσιων πάγων στη Νορβηγία μπορεί να βάλει θρεπτικό άγχος στις πολικές αρκούδες εκεί, ωθώντας τους προς τον κανιβαλισμό, αλλά υπάρχει και λόγος να σκεφτούμε διαφορετικά.

.

. "Γενικά, οι παρατηρήσεις του κανιβαλισμού μπορεί να είναι σύμφωνες με την ιδέα ότι, καθώς οι αρκούδες γίνονται πιο θρεπτικές λόγω της απώλειας πάγου στη θάλασσα - κάτι που αποδεικνύεται σε ορισμένα μέρη της Αρκτικής - θα αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές τροφίμων", ανέφερε ο Regehr. "Ωστόσο, οι αρκούδες [σε αυτή τη μελέτη] ήταν όλες σε πολύ καλή κατάσταση σώματος. Μια αρκούδα δεν θα ήταν πολύ κίνητρο να διακινδυνεύσει να επιτεθεί σε άλλη πολική αρκούδα μόνο για φαγητό. "

.

. Ο Στίρλινγκ συμφώνησε. "Δεν έχουμε τις πληροφορίες για να διαχωρίσουμε αυτές τις δύο δυνατότητες."

.
. Η ιστορία αυτή παρέχεται από τα Μικρά Μυστήρια της Ζωής , μια αδελφή περιοχή στο LiveScience. Ακολουθήστε μας στο Twitter @ llmysteries , και έπειτα να γίνετε μέλος Facebook . Ακολουθήστε Natalie Wolchover στο Twitter @ nattyover .
April 13, 2018