Back to Question Center
0

Βιταμίνες εγκεφάλου: Μπορούν οι βιταμίνες να αυξήσουν τη μνήμη;

1 answers:
Βιταμίνη Β-12
 • Βιταμίνη Ε
 • .
 • Καλύτεροι τρόποι
 • Επιλογές τρόπου ζωής που βλάπτουν τη μνήμη .
 • Είτε πάσχετε από νόσο Alzheimer είτε έχετε απλά προβλήματα μνήμης, ορισμένες βιταμίνες και λιπαρά οξέα έχουν λεχθεί ότι επιβραδύνουν ή. αποτρέψτε την απώλεια μνήμης - purchase required. Ο μακρύς κατάλογος πιθανών λύσεων περιλαμβάνει βιταμίνες όπως βιταμίνη Β-12, συμπληρώματα βοτάνων όπως ginkgo biloba και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αλλά μπορεί ένα tablet να ενισχύσει πραγματικά τη μνήμη σας;

  Μεγάλο μέρος των αποδεικτικών στοιχείων για τις δημοφιλείς «θεραπείες» δεν είναι πολύ ισχυρή. Εδώ, συζητάμε ποιες πρόσφατες κλινικές μελέτες έχουν να πουν για τις βιταμίνες και την απώλεια μνήμης.

  Βιταμίνη Β-12
  . Β-12

  Οι επιστήμονες ερευνούν εδώ και καιρό τη σχέση μεταξύ χαμηλών επιπέδων Β-12 (κοβαλαμίνης) και απώλειας μνήμης. Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα της Mayo Clinic , έχοντας αρκετό B-12 στη διατροφή σας μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη. Ωστόσο, εάν λάβετε επαρκή ποσότητα Β-12, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η υψηλότερη πρόσληψη έχει θετικά αποτελέσματα. Η υποσχόμενη έρευνα δείχνει ότι η Β-12 μπορεί να επιβραδύνει τη γνωστική υποβάθμιση σε άτομα με πρώιμο Αλτσχάιμερ όταν λαμβάνονται μαζί με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

  Η ανεπάρκεια Β-12 είναι πιο συχνή σε άτομα με εντερικά ή στομαχικά προβλήματα ή αυστηρούς χορτοφάγους. Το φάρμακο διαβήτη μετφορμίνη έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα Β-12.

  Θα πρέπει να είστε σε θέση να πάρετε αρκετό B-12 φυσικά, όπως βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα ψάρια και τα πουλερικά. Τα ενισχυμένα δημητριακά πρωινού είναι μια καλή επιλογή για χορτοφάγους.

  Βιταμίνη Ε. Βιταμίνη Ε

  Υπάρχουν μερικά στοιχεία που δείχνουν ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να ωφελήσει το μυαλό και τη μνήμη στους ηλικιωμένους. Μια μελέτη του 2014 στο JAMA: Η Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης διαπίστωσε ότι οι υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε μπορούν να βοηθήσουν άτομα με ήπια έως μέτρια ασθένεια του Alzheimer. Οι συμμετέχοντες έλαβαν δόσεις 2.000 διεθνών μονάδων (IU) την ημέρα. Ωστόσο, αυτό το ποσό δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με τον Dr. Gad Marshall της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Η λήψη περισσότερων από 1.000 IU την ημέρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, ειδικά για εκείνους που έχουν αραιωτικά αίματος. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

  Ανεξάρτητα από την ηλικία ή την κατάστασή σας, θα πρέπει να μπορείτε να πάρετε αρκετή ποσότητα βιταμίνης Ε από το φαγητό σας. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν ενδιαφέρεστε για επιπλέον ποσά. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Ε είναι σπάνια, αν και μπορεί να συμβεί σε άτομα με δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

  Η βιταμίνη απαντάται στα ακόλουθα:

  • καρποί με κέλυφος
  • σπόροι
  • σκούροι χρωματισμοί όπως βατόμουρα, αβοκάντο και βατόμουρα. )
  • λαχανικά, όπως σπανάκι και πιπεριές

  . )
  Άλλες πιθανές θεραπείες

  Όσον αφορά το ginkgo biloba, τόσο οι παλαιότερες όσο και οι περισσότερες πρόσφατες μελέτες συμπίπτουν. ή την πρόληψη του κινδύνου της νόσου του Alzheimer.

  Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ωμέγα-3 και μνήμης. Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Alzheimer's & amp;. Η άνοια έδειξε ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να βελτιώσει την επεξεργασία εγκεφάλου που δεν σχετίζεται με Alzheimer. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έλαβαν συμπληρώματα ιχθυελαίου είχαν λιγότερη ατροφία του εγκεφάλου από εκείνους που δεν το έκαναν.

  Μια άλλη μελέτη στην οποία συμμετείχαν υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 έως 45 ετών έδειξε ότι η λήψη 1.16 γραμμαρίων ημερησίως του docosahexaenoic acid (DHA). Ωστόσο, ενώ ο χρόνος αντίδρασης βελτιώθηκε, η ίδια η μνήμη δεν είχε.

  Το DHA είναι ένας κύριος τύπος λιπαρού οξέος ωμέγα-3 και το ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) είναι ένα άλλο. Μπορείτε να τα βρείτε με φυσικό τρόπο σε κρέατα οργάνων και ψάρια όπως ο σολομός. Τα συμπληρώματα μπορούν να συμπληρώσουν τα κενά, αλλά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού προχωρήσετε στην συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

  Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε την παρακμή της μνήμης είναι να τρώτε καλά και να ασκείστε το σώμα σας καθώς και τον εγκέφαλό σας, συμβουλεύει ο Marshall. Συνιστά ιδιαίτερα τη μεσογειακή διατροφή ως καλή πηγή όλων των βιταμινών που χρειάζεται το σώμα σας.

  Η μεσογειακή διατροφή αναφέρθηκε ως ένας τρόπος βελτίωσης της μνήμης. Τα χαρακτηριστικά της δίαιτας περιλαμβάνουν:

  • κυρίως φυτικής προέλευσης τροφές
  • περιορισμού (ή πλήρως να αποκόψει) κόκκινο κρέας
  • την κατανάλωση ψαριών
  • . χρησιμοποιώντας φιλελεύθερη ποσότητες ελαιολάδου να παρασκευάζουν τα γεύματα

  περισσότερα: η μεσογειακή διατροφή: 21 συνταγές »

  οι δίαιτες που είναι παρόμοιες. στην μεσογειακή διατροφή συμπεριλαμβάνεται η διατροφή MIND καθώς και η δίαιτα DASH (διατροφικές προσεγγίσεις για τη διακοπή της υπέρτασης). Και οι δύο δίαιτες έχουν βρεθεί ότι μειώνουν την εμφάνιση της νόσου του Alzheimer.

  Η δίαιτα MIND τονίζει ιδιαίτερα την κατανάλωση πράσινων, φυλλωδών λαχανικών και φυτικών τροφών εκτός από τις συστάσεις της μεσογειακής δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ελαιόλαδο.

  Έχετε ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης και συμμετέχετε στην τοπική κοινότητα σας έχουν προταθεί ως τρόποι καθυστέρησης ή πρόληψης της άνοιας. Η δημιουργία υγιεινών συνηθειών ύπνου μπορεί επίσης να προστατεύσει τον εγκέφαλό σας. Μελέτες συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι η φυσική άσκηση ρουτίνας ενεργοποιεί τον εγκέφαλο με τρόπους που δεν συμβαίνουν και άλλα χόμπι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη μνήμη και γνωστική λειτουργία μακροπρόθεσμα.

  επιλογές τρόπου ζωής που βλάπτουν μνήμη
  . Επιλογές τρόπου ζωής που βλάπτουν τη μνήμη

  Μπορείτε να αρχίσετε να φροντίζετε τον εγκέφαλό σας απλώς με μεγαλύτερη προσοχή σε τρόφιμα και συνήθειες που έχουν αποδειχθεί ότι το βλάπτουν. Τα τηγανητά τρόφιμα έχουν συνδεθεί με βλάβη του καρδιαγγειακού συστήματος , η οποία επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εγκεφάλου. Τα τηγανητά τρόφιμα οδηγούν επίσης σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και η έρευνα συνδέει την άνοια με υψηλή χοληστερόλη.

  Πολλοί παράγοντες κινδύνου του Alzheimer, όπως η παχυσαρκία και ο καθιστικός τρόπος ζωής, βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας. Ακόμη και η αλλαγή ενός από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου έχει αποδειχθεί ότι καθυστερεί την έναρξη της άνοιας.

  April 13, 2018