Back to Question Center
0

Αντιμετωπίζουν τα φάρμακα ADHD μελλοντική κατάχρηση ουσιών;

1 answers:

Do ADHD meds prevent future substance abuse? An observational study can’t prove that.

Ενώ το δελτίο ειδήσεων δίνει μια θετική εξέλιξη στη χρήση διεγερτικών για τη ΔΕΠ-Υ, δεν το κάνει. δεν αναφέρουμε ότι ορισμένοι συν-συγγραφείς έχουν οικονομικές συγκρούσεις συμφερόντων με τους κατασκευαστές φαρμάκων ADHD. Επιπλέον, η απελευθέρωση υπερεκτιμά τα οφέλη της φαρμακευτικής αγωγής με ADHD αναφέροντας τη σχετική μείωση του κινδύνου παρά τους απόλυτους αριθμούς. Επίσης, παραλείπει οποιαδήποτε αναφορά των ανεπιθύμητων ενεργειών του φαρμάκου.

Γιατί αυτό είναι σημαντικό

Η ADHD είναι τόσο μια κοινή διάγνωση όσο και ένα ζήτημα hot-button, ειδικά για τους γονείς που ενδιαφέρονται για την τοποθέτηση των παιδιών και των εφήβων στα διεγερτικά φάρμακα - best little black dress. Θα ήταν δελεαστικό για τους γονείς να πιστεύουν ότι, τοποθετώντας τα παιδιά τους σε φάρμακα ADHD, θα μπορούσαν επίσης να τους βοηθήσουν να αποφύγουν τη μελλοντική χρήση ουσιών . Ωστόσο, αυτή η μελέτη παρατήρησης υπερεκτιμά το προστατευτικό αποτέλεσμα των διεγερτικών φαρμάκων στη μελλοντική κατάχρηση ουσιών.

Κριτήρια

Το δελτίο ειδήσεων εξετάζει επαρκώς το κόστος της παρέμβασης;. 4)

Δεν είναι ικανοποιητική

Δεν υπήρξε συζήτηση για τα έξοδα. Θα ήταν χρήσιμο να συμπεριληφθεί το μέσο κόστος των φαρμάκων ADHD με και χωρίς ασφάλιση. Μια παράδοση 30 ημερών γενικού Adderall είναι κατά μέσο όρο 25 δολάρια, σύμφωνα με την GoodRx .

Δεν ικανοποιεί

. Η απελευθέρωση σημειώνει ότι "Ο κίνδυνος προβλημάτων χρήσης ουσιών κατά τις περιόδους χρήσης φαρμάκων ήταν 35% χαμηλότερος στους άνδρες και 31% χαμηλότεροι στις γυναίκες στη μελέτη. â € ¢ Η απελευθέρωση doesnâ € ™ t μας δώσει καμία ένδειξη για το τι â € œproblemsâ €;. όπως ανέφεραν οι συγγραφείς. Περαιτέρω, αυτό είναι καθαρά παρατηρητικό εύρημα και δεν αποδεικνύει αιτία και αποτέλεσμα.

Ανησυχθήκαμε επίσης ότι η απελευθέρωση συνέβαλε στην αναλογία κινδύνων και στον κίνδυνο.

Έχουμε γράψει πριν από το πώς είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε αναλογίες πιθανότητας όταν γράφουμε για κλινικές δοκιμές, αφού τα αποτελέσματα πάντοτε φαίνονται πιο εντυπωσιακά όταν χρησιμοποιούν αναλογίες odds αντί για σχετικούς ή απόλυτους κινδύνους. Οι δύο αριθμοί - λόγος πιθανότητας και σχετικός κίνδυνος - μπορεί να είναι αρκετά κοντά όταν το αποτέλεσμα ενδιαφέροντος συμβαίνει σπάνια (πχ. Λιγότερο από 10 τοις εκατό). Διαφορετικά, μπορεί να είναι δραστικά διαφορετικά και θα πρέπει να ειπωθεί ο σχετικός κίνδυνος. Υπάρχει μια μάλλον απλή φόρμουλα για τη μετατροπή του δείκτη πιθανότητας σε σχετικό κίνδυνο. Μια αναζήτηση google αποκαλύπτει αρκετές τέτοιες αριθμομηχανές.

Δεν είναι ικανοποιητικό

Η απελευθέρωση δεν έδωσε επαρκείς αποδείξεις / ποσοτικοποιήσει τα αποτελέσματα της παρέμβασης;. να αναφερθούν τυχόν παρενέργειες των διεγερτικών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ADHD. Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, διαταραχές του στομάχου, αυξημένη αρτηριακή πίεση, ζάλη, μειωμένη όρεξη, αϋπνία και ξηροστομία.

Μήπως το δελτίο τύπου φαίνεται να κατανοεί την ποιότητα των αποδεικτικών στοιχείων;.

Δεν είναι ικανοποιητική

Η απελευθέρωση περιγράφει συνοπτικά τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η μελέτη, αλλά δεν έδωσε καμία ανάλυση σχετικά με τις μεθόδους που ενέπιπταν στην ποιότητα των αποδεικτικών στοιχείων. Ένα πράγμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περισσότερες διευκρινίσεις ήταν ο όρος "χρήση ουσιών,". και πώς ορίστηκε. Η μελέτη εξέτασε ταξίδια στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης λόγω ναρκωτικών ή αλκοόλ, αλλά υπάρχουν πολλοί χρήστες ουσιών που δεν πηγαίνουν στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης. Οι επισκέψεις σε χώρους έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιήθηκαν ως υποκατάστατο δείκτη γενικής κατάχρησης ουσιών, αλλά η απελευθέρωση δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτό.

Επιπλέον, οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα από μια βάση δεδομένων για την κάλυψη της ασφάλισης υγείας των εργαζομένων, που σημαίνει ότι όλοι στο δείγμα τους απασχολούνταν και είχαν εμπορική ασφάλιση. Αυτό εξαιρεί αυτόματα όποιον είναι άνεργος, έχει προσωπική ασφάλιση ή έχει πληρώσει για ταξίδι στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης με μετρητά ή με άλλες μεθόδους.

Άλλοι περιορισμοί που θα έπρεπε να αναφερθούν: το γεγονός ότι πρόκειται για μελέτη παρατήρησης, ώστε να μην είναι σε θέση να αποδείξει την αιτιότητα και το γεγονός ότι οι ερευνητές δεν διέθεταν επαρκή στοιχεία για τον υπολογισμό των μακροπρόθεσμων οφελών μεταξύ των γυναικών. της μελέτης.

Ικανοποιητική

Δεν υπάρχει ασθένεια που μεταδίδεται σε αυτή την απελευθέρωση.

Αναφέρατε στο δελτίο ειδήσεων πηγές χρηματοδότησης & amp;.

Δεν είναι ικανοποιητική

Η ανακοίνωση σημείωσε τους χρηματοδότες αλλά δεν ανέφερε καμία σύγκρουση συμφερόντων των δημιουργών. Ένας από τους συγγραφείς έχει υπηρετήσει ως ομιλητής για τον Eli Lilly και τον Shire, και του απονεμήθηκε μια ερευνητική επιχορήγηση από το Shire. Το Shire παράγει φάρμακα ADHD, συμπεριλαμβανομένων των Vyvanse και Adderall. Η Eli Lilly παράγει επίσης ένα φάρμακο ADHD, Strattera. Πρόκειται για μια μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων που θα έπρεπε να είχε σημειωθεί στην κυκλοφορία, ιδιαίτερα επειδή τόσο η Adderall όσο και η Strattera αναφέρθηκαν από το εμπορικό σήμα στην κυκλοφορία.

Δεν είναι ικανοποιητικό

Η απελευθέρωση δεν ανέφερε καμία. εναλλακτικές για τη θεραπεία της ADHD, όπως μη διεγερτικά φάρμακα ή γνωστική συμπεριφορική θεραπεία.

Δεν ισχύει

Το ενημερωτικό δελτίο αποδεικνύει τη διαθεσιμότητα της θεραπείας / δοκιμής / προϊόντος /. δεν εξέτασε τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων ADHD. Ωστόσο, αυτά είναι συνήθως συνταγογραφούμενα φάρμακα που είναι ευρέως διαθέσιμα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ικανοποιητικό

Το δημοσίευμα δεν ισχυρίστηκε ότι αυτό. η μελέτη ήταν νέα. Στην πραγματικότητα, ανέφερε ότι βασίστηκε σε προηγούμενες εργασίες από τους ίδιους συγγραφείς που βρήκαν οφέλη για τη φαρμακευτική αγωγή ADHD σε άλλες μελέτες με έδρα τις ΗΠΑ και τη Σουηδία.

Ικανοποιητική

Υπήρξε μια αδικαιολόγητη, εντυπωσιακή γλώσσα,. καμία συγκλονιστική γλώσσα

April 13, 2018