Back to Question Center
0

Αναφορές WSJ: Το γάλα που συλλέγεται τη νύχτα κάνει ποντικούς νυσταγμένους

1 answers:

WSJ reports: Milk collected at night makes mice sleepy

Γιατί αυτό το θέμα

Το CDC δηλώνει ότι,. η ύπαρξη επαρκούς ύπνου δεν είναι πολυτέλεια - είναι αναγκαιότητα - και θα πρέπει να θεωρείται ως «υβριδικό σήμα» καλής υγείας. â € ??. Περαιτέρω, περισσότερο από το ένα τέταρτο των Αμερικανών ισχυρίζονται ότι δεν έχουν αρκετό ύπνο και περίπου το 10% πάσχουν από χρόνια αϋπνία. Οι ενέργειες που προάγουν τον ύπνο και τον περιορισμό του άγχους του νυχτερινού γάλακτος αξίζει να μελετηθούν επειδή τα ευρήματα μπορεί να υποδηλώνουν το δυναμικό του ως φυσικό βοήθημα για διαταραχές που σχετίζονται με τον ύπνο και το άγχος.

Κριτήρια

Η ιστορία εξετάζει επαρκώς το κόστος της παρέμβασης; - polling software. 5) Αν και το κόστος του νυχτερινού γάλακτος δεν συζητείται άμεσα, ο αναγνώστης λαμβάνει μια υπερσύνδεση στον ιστότοπο της εταιρείας Milchkristalle GmbH, παραγωγός νυχτολούλουδου, όπου μπορεί να βρεθεί η τιμή του νυκτερινού γάλακτος. (Αν και θεωρούμε περίεργο ότι μια υπερσύνδεση του νυχτερινού γάλακτος πρέπει να κατευθύνει τον αναγνώστη σε μια συγκεκριμένη εταιρεία που πωλεί ένα γαλακτοκομικό προϊόν νυκτός.)

Αναφέρεται σωστά η ιστορία τα οφέλη.

Δεν είναι ικανοποιητική

Ο αναγνώστης αφέθηκε να αναλογιστεί δηλώσεις όπως «τα μύκητα που πήραν το νυκτερινό γάλα ήταν σημαντικά λιγότερο ενεργά». ???. Αλλά πόσο λιγότερο ενεργός;

Η ιστορία κάνει μια καλή πίστη προσπάθεια να αναφέρει μερικά αριθμητικά αποτελέσματα από τη μελέτη. Λέει, για παράδειγμα, «Η ισορροπία και ο συντονισμός μετρήθηκαν με τον αριθμό των πτώσεων από μια περιστρεφόμενη ράβδο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 20 λεπτών: Τα ποντίκια που τράφηκαν νυχτερινό γάλα κατά μέσο όρο έπεσαν τέσσερις έως πέντε φορές, περίπου δύο φορές τόσο συχνά όσο οι ποντικοί που έλαβαν γάλα την ημέρα. Οι έλεγχοι που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με διαζεπάμη μειώθηκαν περίπου εννέα φορές, ενώ οι έλεγχοι που τράφηκαν με νερό έπεσαν δύο φορές. â € ??. Αλλά και πάλι, δεν είναι ακριβώς σαφές πώς αυτό το αποτέλεσμα σχετίζεται με τα αποτελέσματα που οι αναγνώστες ενδιαφέρονται για τον ύπνο ή το άγχος. Θα επιδιώξουμε με διστακτικό τρόπο αυτό το Μη ικανοποιητικό.

Δεν εφαρμόζεται

Το πόσιμο γάλα είναι αρκετά κοινό. ότι δεν δικαιολογεί την εξήγηση των σχετικών βλαβών.

Μήπως η ιστορία φαίνεται να κατανοεί την ποιότητα των στοιχείων;.

Δεν είναι ικανοποιητική

Η ιστορία κερδίζει πόντους για να δηλώσει μπροστά ότι η μελέτη διεξήχθη σε ζώα και περιείχε μια προειδοποίηση στο τέλος ότι η μελέτη δεν μπορεί να γενικευτεί στους ανθρώπους. Αυτή είναι μια εξαιρετική πρακτική που βοηθά στην αντιστάθμιση κάποιων σημαντικών ανησυχιών που είχαμε με άλλες πτυχές του κομματιού.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις

«η μελέτη διαπίστωσε ότι το γάλα που συλλέχθηκε το νυκτερινό ή νυκτερινό γάλα είχε ενισχυτικά ηρεμιστικά αποτελέσματα σε ποντίκια . ημέρα . WSJ reports: Milk collected at night makes mice sleepy

και

Το νυκτερινό γάλα μείωσε σημαντικά τη σωματική δραστηριότητα των τρωκτικών, την ισορροπία και τον συντονισμό και αύξησε τον χρόνο ύπνου . έδειξε.

είναι λανθασμένες. Η υποκείμενη μελέτη ποτέ δεν συγκρίνει απευθείας το νυκτερινό γάλα με το γάλα ημέρας.

Πιστεύουμε ότι η σύγχυση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η μελέτη αναφέρει επίσης αποτελέσματα μονόδρομης ANOVA. (Απλά φανταχτερά στατιστικά στοιχεία για τη σύγκριση των αποτελεσμάτων της θεραπείας μεταξύ των πολλαπλών ομάδων.) Ένα σημαντικό αποτέλεσμα ANOVA επιτρέπει σε κάποιον να συμπεράνει ότι δεν είναι όλοι οι βραχίονες θεραπείας οι ίδιοι, i. μι. υπάρχει τουλάχιστον ένα ζεύγος συγκρίσεων μεταξύ των βραχιόνων θεραπείας οι οποίες είναι σημαντικά διαφορετικές μεταξύ τους. Η ANOVA που χρησιμοποιείται με τον τρόπο αυτό ελέγχει απλώς μια υπόθεση omnibus που δεν είναι πολύ ενδιαφέρουσα από μόνη της, στο ότι δεν είναι μια διαδικασία που προσδιορίζει ποια δύο πειραματικά όπλα είναι διαφορετικά.

Αναγνωρίζουμε ότι η ίδια η μελέτη δεν είναι σαφής σε αυτό το σημείο, καθιστώντας δύσκολη για τους δημοσιογράφους την ανάλυση των αποτελεσμάτων. Η ενσωμάτωση μιας ανεξάρτητης πηγής θα μπορούσε να βοηθήσει στην αξιολόγηση.

Η ιστορία διαπράττει ασθένεια;

Ικανοποιητική

.

Δεν ικανοποιεί

Δεν ζητούνται ανεξάρτητες πηγές. Ο μόνος σύνδεσμος που περιλαμβάνεται σε ένα εξωτερικό â € œsourceâ €;. είναι στην εταιρεία που πωλεί νυκτερινό γάλα.

Ικανοποιητική

Το άρθρο αναφέρει

. )

Τα ποντίκια που τράφηκαν νυχτερινό γάλα ήταν πιο διατεθειμένα να διερευνήσουν ανοιχτούς χώρους, μια ένδειξη μειωμένου άγχους t καπέλο ήταν συγκρίσιμη με τις επιδράσεις από την κατανάλωση διαζεπάμης

. ο σχεδιασμός της μελέτης, ωστόσο, δεν υποστηρίζει αυτό το αίτημα, διότι δεν γίνεται άμεση σύγκριση μεταξύ γάλακτος νύχτας και διαζεπάμης. Εφόσον έχουμε ήδη αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα παραπάνω, ωστόσο, θα δώσουμε την ιστορία πίστωσης εδώ.

Ικανοποιητική

Το άρθρο καθιστά τη διαθεσιμότητα της θεραπείας / δοκιμής / προϊόντος /. μια προσπάθεια να καθιερωθεί η διαθεσιμότητα γάλακτος νύχτας μέσω της παροχής μιας υπερσύνδεσης σε μια εταιρεία που πωλεί νυκτερινό γάλα. Αλλά η ιστοσελίδα προφανώς εξυπηρετεί τους γερμανούς πελάτες και φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι ένας πονοκέφαλος για τους Αμερικανούς καταναλωτές να πλοηγηθούν. Και δεν μπορούσαμε να βρούμε άλλες online πηγές γάλακτος νύχτας πέρα ​​από αυτήν την εταιρεία που θα ήταν πιο προσιτή.

Δεν είναι ικανοποιητική

Το άρθρο δεν καθορίζει το πλαίσιο. της μελέτης επαρκώς, καθιστώντας δύσκολο να κρίνουμε την καινοτομία της χρήσης νυχτολούλουδου για την αντιμετώπιση του άγχους και της αϋπνίας. Είναι αυτή η πρώτη τέτοια μελέτη που θα διεξαχθεί;. Αυτό είναι όπου ένας ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας θα μπορούσε να βοηθήσει.

Δεν ισχύει

Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. να βρείτε ένα δελτίο ειδήσεων για να συγκρίνετε με την ιστορία. Θα το βαθμολογήσουμε αυτό δεν ισχύει.

Συνολική Βαθμολογία: 4 από 8 ικανοποιητική

April 13, 2018