Back to Question Center
0

Η ιστορία της WaPo γενικεύει τα ευρήματα μιας μικρής μελέτης σε ποντίκια σε έγκυες γυναίκες

1 answers:

WaPo story generalizes findings of small study on mice to pregnant women

Αυτή είναι μια γρήγορη ιστορία για τα ευρήματα από μια μικρή μελέτη των εγκύων ποντικών. Η μελέτη έδειξε ότι τα ποντίκια που είχαν την ευκαιρία να ασκήσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (τρέχοντας σε τροχό) είχαν απογόνους που ήταν περισσότερο σωματικά δραστήριοι από τους απογόνους των εγκύων ποντικών που δεν είχαν την άδεια άσκησης.

Η ιστορία αυτή αφορούσε πολλά μέτωπα:

  • Το μικρό μέγεθος αυτής της μελέτης και η εστίασή της σε ποντίκια θα πρότειναν προσοχή στη γενίκευση των εγκύων μητέρων της ανθρώπινης ποικιλίας,. ο ερευνητής, που αναφέρεται στο δελτίο τύπου και στην ιστορία που αναλύεται εδώ, είναι σχεδόν αναβρασμός για το "πολύ θετικό μήνυμα"; - on line φαρμακειο. τα αποτελέσματα πρέπει να στείλουν σε έγκυες μητέρες.
  • Αυτό ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου ανασχηματισμός του δελτίου ειδήσεων που στάλθηκε για να ανακοινώσει τη μελέτη. Η ιστορία καθιστά σαφές ότι βασίζεται σε ένα δελτίο ειδήσεων, και αυτό είναι καλό. Θέλουμε όμως να γίνουν κάποιες ανεξάρτητες αναφορές για να υποστηρίξουν την ιστορία.

Προτείνουμε ένα εναλλακτικό μήνυμα για τις μητέρες: Περιμένετε για μεγαλύτερες, ελεγχόμενες μελέτες στον άνθρωπο πριν αγοράσετε μια τέτοια σύνδεση. Και εμείς θα ζητούσαμε από όλους μας έναν μεγαλύτερο σκεπτικισμό για τα δελτία ειδήσεων που προωθούν τέτοιες γενικεύσεις με βάση μια μικρή μελέτη.

Â

Γιατί αυτό το θέμα

Ενεργά ανθρώπινα όντα είναι γενικά πιο υγιείς ανθρώπους. Αλλά η προοπτική ότι το επίπεδο της γονικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσε να επηρεάσει τα τελικά επίπεδα δραστηριότητας των παιδιών τους "και ότι αυτή η επιρροή είναι βιολογική, όχι περιβαλλοντική" είναι καινοφανής και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν αποδειχθεί αληθινό.

Η ιστορία εξετάζει επαρκώς το κόστος της παρέμβασης;

Δεν ισχύει
.

Η παρέμβαση εδώ είναι η πράξη της τρέχουσας - στην περίπτωση αυτών των γούνιων συμμετεχόντων, που τρέχουν σε έναν τροχό άσκησης. Εάν η υπόθεση είναι ότι το ανθρώπινο ισοδύναμο τρέχει επίσης (και όχι η άρση βαρών, όπως δείχνει η εικόνα της ιστορίας), το πρωτεύον κόστος για τους ανθρώπους θα ήταν ένα από τα καιρό.

Ικανοποιητική

Η ιστορία

. εξηγεί ότι τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας σε παιδιά ποντικιών ενεργών μητέρων ποντικιών ήταν 50% μεγαλύτερα από ό, τι τα επίπεδα δραστηριότητας των παιδιών μητέρες ποντικιών που παρεμποδίστηκαν από τη χρήση τροχού. Κανονικά, θα περίμενε κανείς ότι αυτοί οι αριθμοί θα ποσοτικοποιηθούν σε απόλυτους αριθμούς, αλλά επειδή μιλάμε για ποντίκια, δεν πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν πολύ ακριβείς, καθώς αυτό θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την αντίληψη ότι. τα αποτελέσματα ισχύουν για τον άνθρωπο.
Δεν είναι ικανοποιητική

Πιθανές βλάβες έντονης δραστηριότητας. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν συζητήθηκαν. Ο δημοσιογράφος κατανοούσε σαφώς το πιθανό χάσμα μεταξύ των μελετών του ποντικιού και των ανθρώπων και περιλάμβανε ένα σύντομο τμήμα το οποίο αναγγέλθηκε από την ερώτηση «Πώς σχετίζεται αυτό με το δικό μας είδος;» Αλλά το επόμενο κείμενο, αντί να υπογραμμίζει τις προκλήσεις της γενίκευσης. από τα ποντίκια στις μητέρες, προσφέρει στον αναγνώστη την ενθάρρυνση να κάνει αυτό το άλμα.

Δεν ισχύει

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η ιστορία δεν αφορά την ασθένεια. αλλά για την ευημερία.

Το δυστυχώς εδώ είναι ότι μια μικρή μελέτη για το ποντίκι κυκλοφορεί τώρα στο διαδίκτυο σε αρκετές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενδεχομένως επηρεάζοντας τις αποφάσεις έγκυες γυναίκες, όταν αυτή η έρευνα δεν είναι καθόλου καθοριστική για το τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι. ή δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δεν είναι ικανοποιητική

Δεν φαίνεται να παραβλέπεται. συγκρούσεις συμφερόντων σε αυτήν την ιστορία. Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχαν ανεξάρτητες πηγές, αυτό δεν εμπίπτει στο πεδίο Ικανοποίησης.

Δεν ικανοποιεί

Αν και η ιστορία αναφέρεται επανειλημμένα σε. € œ άσκηση, â €;. η μόνη σωματική δραστηριότητα που μελετήθηκε εδώ ήταν τα ποντίκια που τρέχουν σε έναν τροχό άσκησης, και όχι άλλες μορφές έντονης δραστηριότητας. Αυτό είναι τα όρια της έρευνας του ποντικιού και γιατί αυτά τα είδη των ιστοριών πρέπει να αναφέρονται με φειδώ.

Δεν ισχύει

Το τρέξιμο ως

. μια δραστηριότητα είναι προφανώς προσβάσιμη σε γυναίκες.

Ικανοποιητική

Το άρθρο σημειώνει ότι η τρέχουσα μελέτη πηγαίνει. πέρα από τις διαθέσιμες μελέτες παρατήρησης σε ανθρώπους με τη χρήση πειραματικού σχεδιασμού σε ποντίκια.

Δεν είναι ικανοποιητική

Αυτή η σύντομη ιστορία είναι. εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ένα δελτίο τύπου. Ο δημοσιογράφος δεν έκανε καμία προφανή προσπάθεια να επικοινωνήσει με τους ερευνητές για περισσότερες πληροφορίες ή για να αποκτήσει αντιδράσεις από άλλους επιστήμονες.

Συνολική βαθμολογία: 2 από 7 ικανοποιητική

April 13, 2018