Back to Question Center
0

Είναι PSA τώρα â € œOKâ € ??

1 answers:

Is PSA now “OK”? What the task force really said about the evidence on prostate cancer screening

Αλλά αυτή θα ήταν η λανθασμένη εντύπωση.

Αυτό που κάνει η αναθεωρημένη κατευθυντήρια γραμμή είναι μια μικρή αλλαγή. Αλλάζει τη σύσταση για ρουτίνα προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου από ένα â € œDâ €;. (που αποθαρρύνει την υπηρεσία από τη στιγμή που «υπάρχει μέτρια ή υψηλή βεβαιότητα ότι η υπηρεσία δεν έχει καθαρό όφελος ή ότι οι βλάβες υπερτερούν των ωφελειών.») σε ένα «C» (που σημαίνει ότι οι γιατροί πρέπει να προσφέρουν ή να παρέχουν. αυτή η υπηρεσία για επιλεγμένους ασθενείς ανάλογα με τις ατομικές περιστάσεις, και ότι υπάρχει τουλάχιστον μέτρια βεβαιότητα ότι το καθαρό όφελος είναι μικρό - vehicle appraisal sheet.

Το κύριο σημείο είναι ότι οι άνδρες που είναι. οι υποψήφιοι για δοκιμές (ηλικίες 55 έως 69 ετών) πρέπει να συζητήσουν τα οφέλη και τις βλάβες του τεστ με τους γιατρούς τους και να λάβουν προσωπική απόφαση για το αν θα το πάρουν.

Ορισμένα καταστήματα ειδήσεων που ασχολούνται με τον πληθωρισμό βαθμού

HealthNewsReview. ο συντηρητής του οργανισμού Saurabh Jha, MBBS πρότεινε, κάπως μάλλον, ότι ορισμένοι ουρολόγοι θα ήθελαν να μετριάσουν την απογοήτευση τους για αυτή τη μέτρια προσαρμογή:

.

) Το βραβείο για την πιο παραπλανητική διαμόρφωση αυτών των ειδήσεων προέρχεται από το Washington Post, του οποίου ο τίτλος διακήρυξε: «Η ομοσπονδιακή επιτροπή που αντιτίθεται στην εξέταση του καρκίνου του προστάτη απλώς άλλαξε γνώμη. â € ¢

Αναβάθμιση από μια άθλια â € œDâ €;. σε μια μέτρια â € œCâ €;. ο βαθμός δεν θα πλήξει τους περισσότερους ανθρώπους τόσο πολύ από το πρόσωπο. Ωστόσο, οι επικεφαλίδες-skimmers θα μπορούσαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα εργασίας προσφέρει τώρα μια χαιρετισμό έγκριση της δοκιμής PSA.

Περαιτέρω κάτω από το κομμάτι WaPo, γίνεται σαφές μέσω πολύ λεπτομερών αναφορών ότι αυτό δεν είναι τόσο πολύ από ένα â € œturnaroundâ €;. όπως υποδηλώνει η αρχική διαμόρφωση, και ότι «η ισορροπία των οφελών και των βλαβών εξακολουθεί να είναι κοντά»,. όπως το θέτει ένα μέλος της ομάδας εργασίας.

Αλλά όταν η ιστορία του WaPo περιήλθε στην τοπική μου εφημερίδα, The Minneapolis Star Tribune, ο τίτλος μεταμορφώθηκε ακόμα πιο μακριά από το μήνυμα. Is PSA now “OK”? What the task force really said about the evidence on prostate cancer screening

Έλεγχος προστάτη â € œOKâ € ™ dâ € ???. Αυτός ο τίτλος σίγουρα δεν είναι εντάξει.

Επίσης, δεν ήταν ελαφρώς καλύτερη η λήψη του AP: Οι δοκιμασίες για τον καρκίνο του προστάτη είναι πλέον εντάξει με τον πίνακα, με προειδοποιήσεις.

Ο τίτλος της New York Times, Συζητήστε τον προσυμπτωματικό έλεγχο προστάτη με το γιατρό σας, λένε οι ειδικοί , â € ??. το κάνει να ακούγεται σαν να μιλάτε με το γιατρό σας για αυτό είναι μια νέα ιδέα ή μια αντιστροφή. Δεν είναι.

Ήταν επίσης μια κακή ιδέα να οδηγήσει, όπως έκανε το NBC , με τον ισχυρισμό ότι "Το αμφιλεγόμενο τεστ αίματος PSA μπορεί να σώσει μερικούς άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη. Όπως λέει και η κ. Vinay Prasad σε αυτή τη γνωμοδότηση στο STAT , η διάσωση ζωών από τον καρκίνο του προστάτη δεν είναι η ίδια με τη διάσωση ζωών.

Κατά τη γνώμη μου, η μεγαλύτερη παρανόηση σχετικά με τη δοκιμασία είναι ότι λέμε ότι "σώσει ζωές";. όταν αυτό είναι αβέβαιο. Ο έλεγχος PSA μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του προστάτη, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου .

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό;. Prasad εξηγεί:

Η υπερευαισθησία και η υπερβολική αγωγή είναι συνηθισμένες με τον έλεγχο PSA - το USPSTF λέει ότι συμβαίνει σε 20 έως 50 τοις εκατό των ανδρών που διαγνώσθηκαν με εξέταση - έτσι και οι μικρές βλάβες μπορεί να εξουδετερώσουν οποιαδήποτε οφέλη. της εξέτασης. Για παράδειγμα, μερικές θεραπείες για καρκίνο του προστάτη, όπως η ακτινοθεραπεία, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο να πάρετε έναν δεύτερο καρκίνο.

Η κάλυψη ειδήσεων της STAT παρέχει μια ωραία κατανομή των αριθμών που περιλαμβάνει μια συζήτηση για τα οφέλη και τις ζημιές. Itâ € ™ s self-συνειδητά σχεδιασμένο να â € œhelp σας αποφύγετε whiplashâ €;. που θα μπορούσαν να προκληθούν από άλλους τίτλους με έμφαση στην αντιστροφή. Η ομάδα εργασίας έκανε μια σαφή έκκληση για κοινή συζήτηση λήψης αποφάσεων μεταξύ ανδρών και των γιατρών τους - μια αμφίδρομη συζήτηση μεταξύ των εταίρων - μια μακρά κραυγή από την παραπομπή της απόφασης στους γιατρούς.

- Γραμμή: 1.000 άνδρες που εξετάστηκαν, ένας θάνατος από καρκίνο του προστάτη αποφευχμένος [σε περίοδο 10 έως 15 ετών],. το κομμάτι καταλήγει.

Richard Hoffman, MD, MPH, καθηγητής εσωτερικής ιατρικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Iowa Carver College of Medicine / Iowa City VA Medical Center,. προτείνει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές για «ενημερωμένη προβολή»;. και τονίζει ότι οι άνδρες δεν χρειάζονται αναγκαστικά θεραπεία για έναν καρκίνο που ανιχνεύεται από το PSA.

Αυτό είναι μια πτυχή της ιστορίας που πολλά καταστήματα φαινόταν να κάνουν ωραία δουλειά με. Το AP, για παράδειγμα, δήλωσε ότι "η νεοεμφανιζόμενη έρευνα έχει επίσης αποδείξει τα οφέλη από την" ενεργή παρακολούθηση "ανδρών των οποίων οι αρχικές εξετάσεις PSA και οι βιοψίες δείχνουν βραδέως αναπτυσσόμενο καρκίνο που δεν έχει εξαπλωθεί. Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες δοκιμές PSA. και στενή παρακολούθηση, η οποία μπορεί να καθυστερήσει ή και να αποφύγει την ανάγκη για θεραπεία.

Θα επηρεάσει η νέα κατευθυντήρια γραμμή;. Ο Hoffman προβλέπει ότι θα το κάνει. Είναι αλήθεια ότι οι συστάσεις της USPSTF έχουν πολύ βάρος. Μετά την απελευθέρωση των κατευθυντήριων γραμμών του 2012, τα ποσοστά εξέτασης μειώθηκαν και οι διαγνώσεις για τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μια αναφορά στην JAMA .

Ορισμένες ομάδες ιατρικών και ασθενών υπεράσπισης υιοθετούν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές και ταυτόχρονα γίνονται δεκτοί στο USPSTF. Η Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία (AUA) , των οποίων τα μέλη εκτελούν τις χειρουργικές επεμβάσεις προστάτη που συχνά προκύπτουν από αυξημένη εξέταση PSA, χαιρέτισε την αλλαγή βαθμολόγησης (από D σε C). αποτέλεσμα μιας "πιο περιεκτικής και διαφανούς διαδικασίας";. - αναφερόμενος στην πολιτική πίεση που ασκήθηκε στο USPSTF να συμπεριλάβει ειδικούς ουρολόγους στις συζητήσεις του.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία στη χειρουργική του προστάτη για να αξιολογήσει τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα της εξέτασης και ο Χόφμαν χαρακτήρισε την επικίνδυνη υποκίνηση της AUA ως άδικη. Το USPSTF ήταν πάντοτε αντικειμενικό στις συστάσεις του, είπε, προσθέτοντας: «όταν προσκομιστούν νέα αποδεικτικά στοιχεία, επαναξιολογούνται.

Ο προληπτικός έλεγχος του καρκίνου του προστάτη, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του ωοθηκικού καρκίνου (PLCO) μπορεί να είναι ελαττωματικός . Η δοκιμή αποτελεί τη βάση για την προηγούμενη σκέψη ότι η δοκιμή PSA δεν προσέφερε κανένα όφελος. Ωστόσο, η μελέτη αυτή απορρίφθηκε αργότερα ως ελαττωματική, καθώς περίπου το 90% της ομάδας ελέγχου είχε υποβληθεί σε έλεγχο, καθιστώντας τα αποτελέσματα αναξιόπιστα.

Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία που εξετάζει το USPSTF έχουν προβλήματα από μόνα τους, προειδοποιεί ο Hoffman. Η δοκιμή ProtecT του Ηνωμένου Βασιλείου , για παράδειγμα , περιλάμβανε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη με ενδιάμεσο κίνδυνο και δεν θα θεωρούνταν υποψήφιοι για ενεργή παρακολούθηση στις ΗΠΑ. , Δήλωσε ο Hoffman. Στις ΗΠΑ, εξακολουθούμε να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τον καλύτερο εντοπισμό και παρακολούθηση των ανδρών με καρκίνο χαμηλού κινδύνου.

Η δοκιμή ProtecT μπορεί να μην είναι καλή βάση για τη διατύπωση ευρέων συστάσεων σχετικά με αυτούς τους ασθενείς.

Καθώς συνεχίζουμε να περιμένουμε για πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές, εφαρμόσιμες μελέτες που αξιολογούν τα οφέλη και τις βλάβες του συνηθισμένου ελέγχου καρκίνου και της ενεργού παρακολούθησης, είναι βέβαιο ότι η εθνική συζήτηση για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του προστάτη δεν έχει τελειώσει.

Σημείωση εκδότη: Έχει προστεθεί μια παράγραφος σε αυτή την ανάρτηση για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αναφορά της Washington Post σχετικά με τις ενημερωμένες οδηγίες.

April 13, 2018