Back to Question Center
0

Η μη ισορροπημένη "εξοικονόμηση" από την εκστρατεία Scanâ € ™ παραμελεί τις μεγάλες ανησυχίες για τον έλεγχο καρκίνου του πνεύμονα

1 answers:
Imbalanced ‘Saved by the Scan’ campaign neglects big concerns over lung cancer screening

Όλοι όσοι καπνίζουν τσιγάρα θα πρέπει να λάβουν αυτό το κουίζ διότι ". , â € ??. σύμφωνα με την αμερικανική ένωση πνευμόνων (ALA) νέα â € œ Αποθηκεύθηκε από το σάρωση â €; - design maker online. καμπάνια.

Αλλά μετά από αυτό το κουίζ, σχεδόν όλοι οι σημερινοί ή πρώην καπνιστές (περίπου 9 στους 10) θα μάθουν ότι δεν είναι καλοί υποψήφιοι για εξέταση.

Γιατί δεν γίνεται ο έλεγχος για όλους;. Τα υλικά της εκστρατείας δεν λένε. Επίσης, δεν λένε γιατί ακόμη και εκείνοι που θεωρούνται "κατάλληλοι";. μπορεί να μην βιαστούμε να εξετάσουμε "ή γιατί πολλοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν πηδούν για την εμφάνιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Η εκστρατεία ALA διακηρύσσει εμφατικά και χρωματιστά ότι οι σαρώσεις CT με χαμηλές δόσεις σώζουν ζωές. Υπάρχει ένα ζεστό βίντεο μιας γυναίκας που απεικονίζει έναν πρώην καπνιστή που κατακτά τόσο τον εθισμό όσο και την κληρονομιά του από τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα. (Παρακολουθήστε για αυτό στην τηλεόραση σύντομα.) Υπάρχουν ιστορίες επιτυχίας διαλογής â €;. που σας χτύπησε ακριβώς στο έντερο με ιστορίες για το πώς "το φράγμα σώθηκε από τη σάρωση,". πώς ο Kathy λέγεται συχνά ότι "οι άγγελοί μου φύλακες δούλευαν υπερωρίες,". πώς η Eva-Marie τώρα παίρνει μια πνευμονική σάρωση κάθε χρόνο â € œόπως πάρει μια μαστογραφία ";. και ούτω καθεξής.

Όλα ακούγονται τόσο υπέροχα. Το â € œSaved από το Scanâ €;. τα υλικά δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένα μειονεκτήματα για τη λήψη CT σαρών. Σίγουρα, αν σκάβετε αρκετά βαθιά, περάστε το κουίζ και, στη συνέχεια, κατεβάστε, ανοίξτε και διαβάστε έναν οδηγό για να μιλήσετε με τον γιατρό σας , στο κάτω μέρος, κάτω από "Βασικά σημεία που θέλω να καλύψω";. είναι "τα κέρδη έναντι των ωφελημάτων";. και μια ερώτηση για το κόστος. Αλλά πραγματικά, μετά την ανάγνωση, την ακοή, και βλέποντας - ξανά και ξανά - ότι ο έλεγχος "σώσει ζωές";.

Λοιπόν, προφανώς οι ηγέτες των εκστρατειών της American Lung Association σκέφτηκαν ότι (και). ακόμη και μετά την προβολή της τηλεόρασης και των διαδικτυακών βημάτων, μερικοί παρακινητές δεν θα μπορούσαν να πάρουν με το πρόγραμμα, έτσι σε ένα πόρους â €;. σελίδα περιλαμβάνουν συμβουλές για φίλους και οικογένεια, για να τους βοηθήσουν να εξαλείψουν την αντίσταση. Οι συμβουλές περιλαμβάνουν â € œfocus σχετικά με τα πιθανά οφέληâ €;. (καμία αναφορά για τους κινδύνους) και μια σημείωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο είναι ελεύθερος ο έλεγχος για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου (χωρίς να σημειώνονται οι ενδεχόμενοι λογαριασμοί για τις επακόλουθες εξετάσεις) και μια πρόταση που υπενθυμίζετε στο άτομο - έχετε αυτή τη συνομιλία . φροντίδα â €;. (η έμφαση προστέθηκε). Και στη συνέχεια, αν όλα αυτά ακόμα δεν έχει κάνει τη δουλειά, η τελική άκρη περιλαμβάνει μια σύνδεση με την American Lung Association Lung HelpLine . Πιθανώς οι επαγγελματίες θα κλείσουν τη συμφωνία.

Η εκστρατεία προτρέπει για δράση. Ωστόσο, ο έλεγχος είναι μια «ολοκληρωμένη απόφαση»

Γιατί δεν το "σώσει από το Scan";. η καμπάνια εξηγεί γιατί ο προσυμπτωματικός έλεγχος δεν συνιστάται για το 90 τοις εκατό των σημερινών και πρώην καπνιστών. Γιατί να τρομοδοτεί τα πιθανά οφέλη από την εξέταση, ενώ παράλληλα δεν ψιθυρίζει ούτε τον παραμικρό ίχνος δυνητικών βλαβών;. Επειδή ο σκοπός των εκστρατειών όπως â € œSaved από το Scanâ €;. δεν είναι να εκπαιδεύσει, δεν είναι να παράσχει μια αντικειμενική περίληψη των αποδεικτικών στοιχείων .. όχι, δεν έχει έναν σκοπό και έναν μόνο σκοπό: να παρακινήσει τη δράση. Εάν θέλετε κάποιος να δράσει, μην αναφέρετε τίποτα που θα του έδινε λόγο να διστάσετε!. Και η πραγματικότητα είναι ότι με τον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου του πνεύμονα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα λογικό άτομο μπορεί να πει, "Ευχαριστώ, αλλά δεν ευχαριστώ".

Η American Lung Association και άλλοι εκτιμούν ότι περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για το CT screening με βάση την (. 56) Εθνική Δοκιμή Προσυμπτωματικού Ελέγχου Πνεύμονα . Η καμπάνια ALA βασίζεται στα αποτελέσματα της Εθνικής Προσέγγισης Ελέγχου Πνευμονοδών , η οποία ακολούθησε περισσότερους από 53.000 τρέχοντες και πρώην καπνιστές καθώς διήλθαν έως και τρεις ετήσιες σαρώσεις CT. Μετά από επτά χρόνια παρακολούθησης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι λιγότεροι άνθρωποι στην ομάδα CT ανιχνεύθηκαν από καρκίνο του πνεύμονα (18 θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα ανά χιλιάδες άτομα στην ομάδα CT έναντι 21 ανά ομάδα ελέγχου), αλλά σχεδόν όλα. οι σαρώσεις που βρήκαν â € œsomethingâ €;. ήταν ψευδή θετικά. Η εφαρμογή αυτού του προσυμπτωματικού ελέγχου θα ήταν δύσκολη και δαπανηρή, κατέληξαν οι ερευνητές. Ο Οργανισμός για την Έρευνα και την Ποιότητα στον τομέα της Υγείας (AHRQ) συνόψισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε μια απόφαση λήψης αποφάσεων για τους ασθενείς .

Ο Richard M. Hoffman, MD, MPH, διευθυντής του Τμήματος Γενικής Εσωτερικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα Κάρβερ Κολέγιο Ιατρικής και Ιατρικό Κέντρο της Πόλης της Αϊόβα έγραψε σε email ότι έχει τόσες ανησυχίες για. αυτό το βήμα για τον έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα ότι δεν ήταν σίγουρος από πού να ξεκινήσει με τα σχόλιά του, τα οποία περιλαμβάνουν ερωτήσεις σχετικά με την ισότητα (δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διαπιστευμένα κέντρα ελέγχου σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με κάποια από τα υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος). τα έξοδα τσέπης για έλεγχο και θεραπεία παρακολούθησης και αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ανίχνευσης στον πραγματικό κόσμο σε σύγκριση με το εξιδανικευμένο περιβάλλον της εθνικής δοκιμής εξέτασης του πνεύμονα (NLST).

- Σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό, οι συμμετέχοντες στο NLST ήταν πιο πιθανό να είναι λευκοί και είχαν υψηλότερη κοινωνικοοικονομική θέση από τον γενικό πληθυσμό και είχαν εξαιρετικά επίπεδα συμμόρφωσης με τις δοκιμές και τη θεραπεία. Τα ποσοστά επιπλοκών που σχετίζονται με επεμβατικές διαγνωστικές διαδικασίες και ποσοστά θνησιμότητας κατά τη διάρκεια της μελέτης ήταν πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρατηρήθηκαν στα δεδομένα του Medicare. Δεδομένου του μικρού απόλυτου οφέλους από τη θνησιμότητα από τον καρκίνο του πνεύμονα (3/1000 σε 7 χρόνια) και τις πολλές πιθανές βλάβες, ο έλεγχος θεωρείται πολύπλοκη απόφαση. Ο Χόφμαν έγραψε.

Η Vinay Prasad, MD, ογκολόγος στο Oregon Health & amp;. Πανεπιστήμιο Επιστημών, έχει επισημάνει την «αύξηση»;. εικόνα της ανίχνευσης καρκίνου των πνευμόνων που ζωγραφίστηκε από την απόφαση λήψης αποφάσεων της AHRQ (βλ. γραφική παράσταση), η οποία δείχνει ότι 356 στους 1.000 ανθρώπους που εξετάστηκαν θα λάβουν ψευδή συναγερμό. Σημείωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα του NLST μπορεί στην πραγματικότητα να μην αποδείξουν ότι ο έλεγχος σώζει ζωές . Ένας κλινικός ιατρός απάντησε με ένα tweet λέγοντας ότι δεν είχε ποτέ έναν ασθενή συμφωνήσει να εξεταστεί στην κλινική Veteran Affairs , αφού της έδωσε μια τεκμηριωμένη βοήθεια στη λήψη αποφάσεων.

Imbalanced ‘Saved by the Scan’ campaign neglects big concerns over lung cancer screening

Μια επίσημη αξιολόγηση μιας προσπάθειας να γίνει ο έλεγχος του καρκίνου του πνεύμονα στην ΒΑ κατέληξε στο συμπέρασμα, "Εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου καρκίνου του πνεύμονα. απαιτεί σημαντική κλινική προσπάθεια για το επίκεντρο του ασθενούς. â € ??. συμβουλές για τους δημοσιογράφους που γράφουν για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητάς του να βλάψει.) Μια . που συνοδεύει το άρθρο της μελέτης VA, αμφισβήτησε επίσης το κατά πόσο ο ευρέος διαγνωστικός έλεγχος του καρκίνου του πνεύμονα αποδίδει στον πραγματικό κόσμο, σημειώνοντας ότι μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι στην πράξη η εξάπλωση του καρκίνου του πνεύμονα τείνει να στείλει πολλά χαμηλότερα. κινδυνεύουν οι άνθρωποι να προβάλλονται, ενώ απουσιάζουν οι άνθρωποι που είναι πιθανότερο να επωφεληθούν.

Μια πρόσφατη αναφορά περίπτωσης χρησιμεύει ως αντίθετο σημείο στο «σurvivor»;. ιστορίες που παρέχονται από την εκστρατεία ALA. Οι γιατροί έγραψαν σχετικά με μια γυναίκα που παραπέμφθηκε για χειρουργική επέμβαση καρκίνου του πνεύμονα μετά από εξέταση. Αλλά οι χειρουργοί αποφάσισαν να περιμένουν, και η "τράπεζα". έφυγε, υποδεικνύοντας ότι δεν υπήρχε καρκίνος. Οι συγγραφείς καλούν την περίπτωση μια διδακτική στιγμή .. αλλά όχι το μάθημα που η ALA κήρυξε. Θα έπρεπε να εκτρέψουν λίγες στιγμές με τους ασθενείς τους για να καλύψουν ακόμα και τα βασικά. Η εικασία μου είναι ότι πολύ λίγοι είναι πρόθυμοι να παράσχουν εξατομικευμένες συμβουλές. Και με πολλούς άλλους ασθενείς που περιμένουν σε αίθουσες εξετάσεων, αν η ασφάλιση θα πληρώσει για μια σάρωση, γιατί όχι απλά να το παραγγείλετε και αφήστε τους ειδικούς να τα κατατάξουν όλα αργότερα;

Επιτρέψτε μου λοιπόν να αναθεωρήσω το άνοιγμά μου. ερωτήσεις. Γιατί η αμερικανική ένωση πνευμόνων αποφάσισε να προσπαθήσει να πείσει εκατομμύρια ανθρώπους να υπογράψουν για εξέταση καρκίνου του πνεύμονα, παρά τις ευρείες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της;. Γιατί επέλεξαν να τοποθετήσουν πόρους σε αυτή τη μάχη, αντί να ενισχύσουν άλλες εκστρατείες;. Γιατί θέλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί να χτυπήσουν άλλα PSAs για να τρέξουν το "Saved by the Scan";.

έφτασα στο ALA. Ένας εκπρόσωπος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα ήταν ευτυχής να θέσει σε επαφή με έναν ειδήμονα ή ασθενή αφηγητή σχετικά με τον έλεγχο καρκίνου του πνεύμονα. â € ??. Έγραψα πίσω ότι «θα ήθελα να μιλήσω σε κάποιον που μπορεί να μιλήσει για το πώς και γιατί η ALA αποφάσισε να προχωρήσει με αυτήν την καμπάνια αυτή τη στιγμή και τον τρόπο εσείς και οι συνεργάτες σας στο συμβούλιο Ad & amp;. Ο Hill Holliday αποφάσισε να διαμορφώσει το μήνυμα.

Λίγα περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαπραγματεύονται σε αρκετές ημέρες. Εγώ ακόμα περιμένω.

Postscript:

Αυτή η ώθηση των μέσων ενημέρωσης από την Αμερικανική ένωση πνευμόνων φαίνεται να έχει δημιουργήσει λίγα νέα. Μια αναζήτηση ειδήσεων Google στις 13 Αυγούστου 2017 επέστρεψε μόνο μερικές επισκέψεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ήταν σημειώσεις για την διαφημιστική καμπάνια ή απλά ανατυπώματα του δελτίου ειδήσεων ALA. Η θυγατρική της CBS TV στη Φιλαδέλφεια έφερε μια ιστορία που παρήγαγε τα βασικά σημεία της εκστρατείας . Η μόνη πηγή της συνέντευξης ήταν ένας χειρουργός με τοπικό νοσοκομειακό συγκρότημα. Τα εισαγωγικά του χειρουργού προωθούν μόνο τα υποσχεθέντα οφέλη, χωρίς καμία αναφορά σε περιττές βιοψίες ή άλλες βλάβες.

TIME παράγεται μια πιο αποχρωματισμένη ιστορία . Παρά το γεγονός ότι οδήγησε σε ένα βήμα για το τεστ ALA και τα πιθανά οφέλη από την προβολή, η ιστορία τελικά στρέφεται σε σχόλια από τον Gil Welch, MD MPH στο Dartmouth, ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για την ανάγκη να εκτιμήσει τα οφέλη από τα πλεονεκτήματα της εξέτασης υπό το φως των δυνητικών βλαβών. και τους περιορισμούς των ιατρικών αποδείξεων.

April 13, 2018