Back to Question Center
0

Τρόφιμα για διάθεση: Ένα άρθρο της Wall Street Journal κάνει τολμηρές αξιώσεις με λίγα στοιχεία

1 answers:

Food for mood: A Wall Street Journal article makes bold claims with little evidence

Το σωστό είδος διατροφής μπορεί να δώσει στον εγκέφαλο περισσότερα από αυτό που χρειάζεται για να αποφύγει την κατάθλιψη ή ακόμη και να το θεραπεύσει μόλις είναι.

Itâ € ™ s τολμηρή αξίωση για την οποία η ιστορία προσφέρει ελάχιστα εμπόδια στην απόδειξη. Οι ειδικοί που μιλήσαμε είπαν ότι η ιστορία βαίνει πέρα ​​από την επιστήμη σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα.

Food for mood: A Wall Street Journal article makes bold claims with little evidence

"Το γεγονός ότι σχεδόν καμία έρευνα δεν έχει γίνει σχετικά με το θέμα δίνει ελεύθερη ερέθιση για άγρια ​​κερδοσκοπική και δυνητικά επιβλαβή διαφημιστική εκστρατεία", δήλωσε ο Allen. Frances, MD, πρώην πρόεδρος του τμήματος ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο Duke - pr backlinks.

"Είναι πολύ λογικό να έχουμε μια υγιεινή διατροφή για πολλούς λόγους, αλλά η πρόληψη ή η θεραπεία της κατάθλιψης δεν θα είναι πολύ υψηλή μεταξύ τους. Εκτός από ένα εικονικό φάρμακο, η κατανάλωσή σας από την κατάθλιψη είναι πιθανό να είναι μια αναποτελεσματική απόσπαση της προσοχής από την πραγματική θεραπεία. Αντίθετα, υπάρχουν ουσιαστικές ενδείξεις ότι η άσκηση είναι αποτελεσματική. â € ¢

Για την απόδειξη ότι μια â € œη υγιεινή διατροφήâ €;. Μπορεί και οι δύο να εμποδίσουν και να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη το άρθρο παραπέμπει σε τρία κομμάτια έρευνας που -. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάθε είδος δίαιτας μπορεί είτε να εμποδίσει είτε να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη:

- δοκιμή "SILILES" (2017 ) .

, 33 άτομα λαμβάνουν διατροφική υποστήριξη (συμβουλές διατροφής + συμβουλευτική) και 34 άτομα σε ομάδα ελέγχου παρακολουθούν ομάδες κοινωνικής υποστήριξης σε ουδέτερα θέματα. Αυτό που η διατροφική ομάδα καταναλώνει πραγματικά δεν καταγράφεται . Από τα 56 άτομα που ολοκλήρωσαν τη μελέτη, ένας μικρός αριθμός ατόμων σε αμφότερες τις ομάδες παρουσιάζει μέτριες βελτιώσεις στα συμπτώματα κατάθλιψης όπως αυτοαναφέρθηκε σε ένα ερωτηματολόγιο.

182 ενήλικες με αυτοαναφερόμενη κατάθλιψη τυχαιοποιούνται σε μια ομάδα MedDiet (ελεύθερα μεσογειακά συστατικά + μαγειρικά εργαστήρια + συμπληρώματα ιχθυελαίου) ή με έλεγχο. ομάδα που συμμετέχει σε συναντήσεις κοινωνικής υποστήριξης δύο φορές το μήνα. Μετά από ένα σημαντικό αριθμό διαρροών και αποκλεισμών, τα συμπτώματα κατάθλιψης αναφέρονται αυτομάτως σε τρία (n = 95) και έξι μήνες (n = 85) με ερωτηματολόγια. Και οι δύο ομάδες παρουσιάζουν μέτριες βελτιώσεις στα συμπτώματα κατάθλιψης.

Χαμηλού νατρίου DASH

Προκαταρκτικά και αδημοσίευτα παρατηρητικά δεδομένα που προέρχονται από δελτίο τύπου της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας. Αναθεωρήσαμε αυτό το θέμα τον Φεβρουάριο, εξηγώντας γιατί δεν ήταν δικαιολογημένη η γλώσσα αιτίου-αποτελέσματος που χρησιμοποίησαν πολλοί δημοσιογράφοι.

Οι δημοσιευμένες (και αδημοσίευτες) μελέτες που προαναφέρθηκαν αποτελούν παραδείγματα κοινών περιορισμών που αποκλείουν την καθιστώντας τα συμπεράσματα αιτίας-και-αποτελέσματος σχετικά με τη δίαιτα να είναι σε θέση να προλαμβάνουν ή να αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη:.

  • Τα μικρά μεγέθη δείγματος είναι δύσκολο να γενικευθούν στο ευρύ κοινό επειδή δεν διαθέτουν στατιστική ισχύ.
  • Οι μελέτες παρατήρησης (όπως η μελέτη DASH που αναφέρθηκε παραπάνω) δεν είναι τυχαίες, δεν μπορούν να ελέγξουν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν και συνεπώς δεν μπορούν να συνάγουν συμπεράσματα αιτίου-αποτελέσματος.
  • Οι τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες μελέτες (όπως οι SMILES και HELFIMED παραπάνω) που δεν είναι εντελώς τυφλές υποδηλώνουν ότι τα άτομα γνωρίζουν ποια παρέμβαση λαμβάνουν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προκατάληψη.
  • Η πραγματική πρόσληψη τροφής είναι άγνωστη - συχνά επειδή είτε δεν μετράται (SMILES), είτε είναι ατελής επειδή βασίζεται σε θέματα που πρέπει να τα αναφέρουν μόνοι τους (HELFIMED). Το τελευταίο δεν είναι απολύτως αξιόπιστο.
  • Τα ερωτηματολόγια για την κατάθλιψη δεν είναι μόνο πολύ υποκειμενικά αλλά, όπως και με τα ερωτηματολόγια για τα τρόφιμα, δεν είναι πάντα αξιόπιστα ή αναπαραγόμενα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους περιορισμούς μπορείτε να δείτε γιατί ορισμένες ερωτήσεις είναι αναπόφευκτες.

Food for mood: A Wall Street Journal article makes bold claims with little evidence

Οι παραπάνω μελέτες - οι οποίες είναι οι μόνες που αναφέρονται - δεν δικαιολογούν την υπερβολική,. η αιτία-και-αποτέλεσμα γλώσσα που χρησιμοποιείται σε όλο το άρθρο.

«Πιστεύω ότι ο συντάκτης υπερβαίνει τις δηλώσεις όπως« είναι πραγματικά για έναν ανθυγιεινό εγκέφαλο και πολύ συχνά οι άνθρωποι ξεχνούν αυτό »,. δήλωσε ο ψυχίατρος Susan Molchan, MD, πρώην ερευνητής του NIH και ένας από τους τακτικούς συνεισφέροντες μας.

"Αυτό είναι ένα ανούσιο και αλαζονικό πράγμα που πρέπει να πούμε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την κατάθλιψη. Και, όχι, δεν είναι υγιές. Και ποιος ξεχνά αυτό;

Και εδώ υπάρχουν κάποιες άλλες δηλώσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν στοιχεία :( 7)

  • - επεξεργασμένα. τα τρόφιμα περιέχουν συχνά trans-λιπαρά που προάγουν τη φλεγμονή, που πιστεύεται ότι είναι αιτία κατάθλιψης. «Τα καλά και τα κακά βακτήρια στο έντερο μας έχουν πολύπλοκους τρόπους να επικοινωνούν με τον εγκέφαλό μας και να αλλάζουν τη διάθεσή μας» πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τα καλά βακτήρια και να ελαχιστοποιήσουμε τα κακά. â € œ
  • â ​​€ œμπορεί μια καλή διατροφή να αντικαταστήσει φάρμακα ή θεραπεία;. Δεν ειναι για ολους. Αλλά τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο κατάθλιψης θα πρέπει να δίνουν προσοχή στα τρόφιμα που καταναλώνουν.

Η αναφορά συνεπάγεται σχέσεις αιτίου-αιτίας μεταξύ των trans-λιπών, του μικροβίου και της κατάθλιψης. Αυτές οι δηλώσεις παρουσιάζονται με αδιαμφισβήτητα, παρόλο που μεγάλο μέρος της έρευνας για την υποστήριξή τους όχι μόνο παραμένει αμφίβολο, αλλά γίνεται κυρίως σε ποντίκια και όχι σε ανθρώπους.

Και τα αποσπάσματα υποστήριξης προέρχονται αποκλειστικά από ερευνητές που επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία δεσμών μεταξύ της διατροφής και της ψυχικής υγείας. Δεν περιλαμβάνονται κριτικές από ανεξάρτητες φωνές.

Παρέχει αυτό στους αναγνώστες μια ισορροπημένη προοπτική που θα τους βοηθήσει να τους καθοδηγήσουν κατά τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με τη διατροφή και τη διάθεση;. Και ενημερώνει ακόμη και τους αναγνώστες για το τι είναι αμφιλεγόμενο ή άγνωστο όταν πρόκειται για έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα;

Κλείσιμο της διαπραγμάτευσης ή της διακοπής της διαπραγμάτευσης

Food for mood: A Wall Street Journal article makes bold claims with little evidence . 3) Όσο πιο κοντά στο άρθρο είναι - κατά πάσα πιθανότητα, αυτό που ορισμένοι συγγραφείς σκοπεύουν να πάρουν ως μήνυμα - είναι ένα παρατεταμένο ανέκδοτο μιας υποβαθμισμένης γυναίκας ηλικίας 60 ετών που έχει δοκιμάσει πλήθος αντικαταθλιπτικών και ψυχοθεραπείας,. Η ταλαιπωρία της την οδηγεί στο διαδίκτυο αναζητώντας κάποια λύση και εκεί βρίσκει «κάσιους». Αγοράζει, παγώνει και πιθανώς τρώει 100 λίβρες αξίας. Περαιτέρω έρευνα οδηγεί σε πιο ελπιδοφόρα τρόφιμα - ως επί το πλείστον σύμφωνα με μια μεσογειακή διατροφή, το είδος της διατροφής που το άρθρο υποδηλώνει ότι είναι το καλύτερο για την κατάθλιψη. Αλλάζει τη διατροφή της, βελτιώνεται, και μας λέει ότι η κατάθλιψή της δεν θα επιστρέψει ποτέ.

Hereâ € ™ s μου πάρει-σπίτι μήνυμα: Επιστημονική έρευνα σχετικά με τη διατροφή και τις διαταραχές της διάθεσης είναι σημαντική, στην εφηβεία του, και έχει ανάγκη από μεγαλύτερες, πιο μακροπρόθεσμες, τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει , η διατροφική έρευνα είναι μια περιοχή υποτροφίας στην οποία οι συγκρούσεις συμφερόντων δεν είναι ασυνήθιστες και πρέπει να αναζητηθούν. Υπάρχει διπλός κίνδυνος εδώ - οι διαταραχές της διάθεσης είναι κοινές και η κάλυψη ειδήσεων της διατροφής είναι πολύ δημοφιλής. Η αναφορά είναι επιρρεπής στην εμφάνιση περισσότερων μυστηρίων από τα αποδεικτικά στοιχεία.

Αυτό το άρθρο της Wall Street Journal αναδεικνύει αυτά τα θέματα σε πικνίκ. Με αυτόν τον τρόπο διατρέχει έναν τεράστιο κίνδυνο να παραπληροφορήσει - και έτσι να παραπλανήσει - μια πολύ ευάλωτη ομάδα ανθρώπων.

April 13, 2018