Back to Question Center
0

Εάν θέλετε τον φίλο σας να εμβολιάσετε τα παιδιά τους, μην προσπαθήσετε να αλλάξετε το μυαλό τους

1 answers:

. Όταν κάποιος πιστεύει λανθασμένα ότι τα εμβόλια είναι φορτωμένα με επικίνδυνες τοξίνες, είναι δελεαστικό να θέλουμε να γεμίσουμε τα δεδομένα και να τα υποστηρίξουμε από αυτή τη γνώμη. Αλλά μια νέα επισκόπηση της έρευνας εμβολιασμού δείχνει ότι η προσπάθεια να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για την ασφάλεια των εμβολίων απλά δεν λειτουργεί.

.

- able computer. Στην πραγματικότητα, μια πολύ πιο αποτελεσματική στρατηγική είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις συμπεριφορές του ατόμου χωρίς να αλλάξουμε καρδιές και μυαλά, είπε ο Noel Brewer, καθηγητής συμπεριφοράς υγείας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill. Για παράδειγμα, αντί να εκτυπώσετε ένα φυλλάδιο σχετικά με τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού, τα τμήματα δημόσιας υγείας θα μπορούσαν απλά να στείλουν κάρτες υπενθύμισης εμβολιασμού.

.

. "Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τις απόψεις των ανθρώπων, μπορείτε σίγουρα να εργαστείτε με τις καλές προθέσεις τους", δήλωσε ο Brewer στη Live Science. [ 6 μύθοι εμβολίων κατά της γρίπης ]

. .

. Ο Brewer και οι συνεργάτες του εξέτασαν τη βιβλιογραφία σχετικά με τον τρόπο αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού. Διαπίστωσαν ότι η απόλυτη άρνηση όλων των εμβολίων είναι αρκετά σπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις δυνατές φωνές των αντι-εμβολιακών ακτιβιστών , ενώ μόνο το 1-2%. ένα σύνολο, είπε ο Brewer. Ωστόσο, τα κενά στον εμβολιασμό είναι πιο συνηθισμένα, ενώ περίπου το ένα τέταρτο των ασθενών ηλικίας 19 έως 35 μηνών αγνοούν ένα ή περισσότερα εμβόλια. Το πρόβλημα της έλλειψης συνιστώμενων εμβολίων γίνεται πιο συνηθισμένο με την ηλικία, δήλωσε ο Brewer, με περισσότερους γονείς και 17 ασθενείς που αρνούνται έφηβους εμβολιασμούς και ακόμη περισσότερο παρακάμπτοντας τα εμβόλια όπως η ετήσια γρίπη που πυροβολείται ως ενήλικες.

.

. Στην επισκόπηση, οι ερευνητές εξέτασαν τρεις τύπους προσπαθειών για τη βελτίωση των ποσοστών εμβολιασμού: έρευνα για κοινωνικές διαδικασίες, προσπάθειες αλλαγής συμπεριφοράς άμεσα, και σκέψεις και συναισθήματα των ανθρώπων για τα εμβόλια . Μεγάλη έκπληξη για τους ερευνητές, είπε ο Brewer, διαπίστωσαν ότι οι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούσαν στην αλλαγή των σκέψεων ή των συναισθημάτων των ανθρώπων απλά δεν ήταν αποτελεσματικές.

.

. «Θεωρήσαμε ότι οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις θα λειτουργούσαν μερικές φορές και όχι οι άλλοι και θα είχαμε τουλάχιστον κάποιες πραγματικά αποτελεσματικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις», είπε ο Brewer. «Ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι όταν εξετάσαμε τη λογοτεχνία και δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι που να ήταν αποτελεσματικό».

. .

. Τι έπραξε, έδειξε η έρευνα, ήταν προγράμματα που είχαν σχεδιαστεί για να αλλάξουν συμπεριφορά χωρίς προσπάθειες πειθούς. Τέτοια προγράμματα μπορεί να περιλαμβάνουν έναν γιατρό ξεκινώντας από την υπόθεση ότι οι ασθενείς του / της επιθυμούν την πλήρη σουίτα εμβολίων αντί να προσφέρουν αμέσως (και ίσως αθέλητα) την επιλογή να παραλείψουν κάποιες βολές, είπε ο Brewer. Οι συστάσεις από τους ιατρούς είναι η πιο σημαντική παρέμβαση στην αύξηση του εμβολιασμού, σημείωσε. [ Πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια;. Εδώ είναι οι αριθμοί ]

.

. Μια άλλη συμπεριφορά παρέμβασης που λειτουργεί καλά στέλνει κάρτες υπενθύμισης στο e-mail, δήλωσε ο Brewer, αλλά πολλά γραφεία πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν αποστέλλουν υπενθυμίσεις εμβολίων.

.

. "Εάν οι υπενθυμίσεις αυτές αποστέλλονται κεντρικά από τον κλάδο ανοσοποίησης του κράτους, τότε οι περισσότεροι άνθρωποι θα πάρουν αυτές τις υπενθυμίσεις, και αυτές οι υπενθυμίσεις θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο», είπε.

.

. Ένα σημαντικό κενό στην έρευνα είναι ότι δεν είναι σαφές πώς οι κοινωνικές διαδικασίες επηρεάζουν τη στάση των ανθρώπων απέναντι στα εμβόλια , είπε ο Brewer.

.

. «Το κοινωνικό πλαίσιο για τον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σημαντικό και κακώς κατανοητό», είπε. Οι ψυχολόγοι που μελετούν άλλες συμπεριφορές έχουν διαπιστώσει ότι τα κοινωνικά δίκτυα, οι κοινωνικοί κανόνες και η κοινωνική μόλυνση (όταν μια συμπεριφορά εξαπλώνεται μέσω ενός κοινωνικού δικτύου) είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι σαφές πώς αυτά τα φαινόμενα λειτουργούν με την αποδοχή εμβολίων.

.

. "Αυτός είναι ένας πολύ ελπιδοφόρος χώρος για μελλοντική έρευνα", είπε.

.

. Η αναθεώρηση δημοσιεύθηκε στις 3 Απριλίου στο περιοδικό Psychological Science for the Public Interest.

.

. Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

5 days ago