Back to Question Center
0

Εάν το Oumuamua είναι ένα αλλοδαπό διαστημόπλοιο, διατηρεί την ησυχία του

1 answers:

. Υπάρχουν έξυπνοι αλλοδαποί που ζουν στο σχήμα του πούρου, διαστρικό αντικείμενο που ζουμίζει μέσα από το ηλιακό μας σύστημα;. Για να ανακαλύψουν, οι αστρονόμοι στο εξωτερικό της Δυτικής Αυστραλίας χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο Murchison Widefield Array για να παρακολουθήσουν τον βραχώδη επισκέπτη.

.

- permanent backlinks. Το εύρημα τους;. Κανένα πούρο - δεν υπήρχαν στοιχεία μικρών πράσινων ανδρών που να στέλνουν μηνύματα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

.

. "Δεν βρήκαμε τέτοια σήματα με μη-γήινη προέλευση", γράφουν οι ερευνητές στην εφημερίδα. [ 5 λόγοι για να φροντίσουμε για τους αστεροειδείς ]

.

. Οι ερευνητές έμαθαν για το μυστήριο, κοκκινωπό διαστημικό βράχο πέρυσι, όταν εντοπίστηκαν από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS1 στη Χαβάη στις 19 Οκτωβρίου 2017, στην αδερφή περιοχή της Live Science Space. com που αναφέρθηκαν προηγουμένως . Οι επιστήμονες το ονόμασαν "Oumuamua, Hawaiian" για έναν αγγελιοφόρο από μακριά φτάνοντας πρώτα ". Το όνομα τονίζει το μοναδικό υπόβαθρο του Oumuamua. είναι η πρώτη άμεση απόδειξη ενός αντικειμένου που προέρχεται από ένα άλλο σύστημα αστεριών και το οποίο έχει περάσει από το δικό μας ηλιακό σύστημα, ο Thomas Zurbuchen, συνεταίρος διοικητής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολή της NASA στην έδρα του οργανισμού στην Ουάσιγκτον DC . την εποχή εκείνη.

.
If 'Oumuamua Is an Alien Spacecraft, It's Keeping Quiet So Far
Ένα από τα εκατοντάδες "κεραμίδια" που αποτελούν το ραδιοτηλεσκόπιο Murchison Widefield Array στη δυτική Αυστραλία.
Πίστωση: Pete Wheeler / ICRAR

. «Το περίεργο, φαινομενικά σχήμα του πούρου και τα ασυνήθιστα τροχιακά χαρακτηριστικά του Oumuamua ώθησε μερικούς ανθρώπους να αναρωτηθούν αν ήταν διαστρικό διαστημικό σκάφος, σύμφωνα με τους ερευνητές της νέας μελέτης. Έτσι, αποφάσισαν να «εξετάσουν τα δεδομένα μας για σήματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την παρουσία ευφυούς ζωής που σχετίζεται με το« Oumuamua », έγραψαν στη μελέτη.

.

. Για να ερευνήσουν, οι αστρονόμοι στράφηκαν στο Murchison Widefield Array, ένα τηλεσκόπιο που βρίσκεται στην απομακρυσμένη περιφέρεια Murchison της Δυτικής Αυστραλίας, μακριά από το θόρυβο της ανθρώπινης δραστηριότητας και τις ραδιοπαρεμβολές. Αναγνώρισαν τα στοιχεία που παρήγαγε το Murchison Widefield Array κατά το Νοέμβριο, Δεκέμβριο και στις αρχές Ιανουαρίου, όταν το Oumuamua ήταν από 59 εκατομμύρια έως 366 εκατομμύρια μίλια (95 εκατομμύρια και 590 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη.

.

. Συγκεκριμένα, οι αστρονόμοι έλεγξαν για ραδιοφωνικές εκπομπές που προέρχονται από το Oumuamua μήκους περίπου τετραμήνου (400 μ.) Μεταξύ των συχνοτήτων των 72 και 102 megahertz, μια περιοχή παρόμοια με τις συχνότητες που χρησιμοποιούνται στις ραδιοφωνικές εκπομπές FM.

.

. "Αυτές οι δυνάμεις μεταδότη βρίσκονται μέσα στις δυνατότητες των ανθρώπινων τεχνολογιών και είναι επομένως εύλογες για τους εξωγήινους πολιτισμούς", ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη. [ Χαιρετισμοί, Γηθοί!. 8 τρόποι που οι αλλοδαποί θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας ]

.

. Τα αποτελέσματα πρόσθεσαν περισσότερες ενδείξεις ότι «το Oumuamua δεν είναι περίπλοκο αλλοδαπό πλοίο - ή αν είναι, δεν μιλάει για αυτές τις συχνότητες. Αντίθετα, είναι πιθανό το θραύσμα ενός κομήτη που έχασε μεγάλο μέρος του επιφανειακού του ύδατος αφού βομβαρδίστηκε από κοσμικές ακτίνες κατά τη μακρά πορεία του μέσα στον διαστρικό χώρο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

.

. Παρόλο που η ομάδα δεν άκουσε εκπομπές που θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί από έξυπνη εξωγήινη ζωή, η έρευνα ήταν ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, δήλωσαν οι αστρονόμοι.

.

. "Εάν υπάρχουν προηγμένοι πολιτισμοί σε άλλο σημείο του γαλαξία μας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα μπορούσαν να αναπτύξουν την ικανότητα να εκτοξεύουν διαστημικά σκάφη πάνω από τις διαστρικές αποστάσεις και ότι αυτά τα διαστημικά σκάφη μπορούν να χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για επικοινωνία", αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής Steven Tingay,. Κέντρο για την έρευνα ραδιοαστρονομίας (ICRAR) στην Αυστραλία δήλωσε σε δήλωση .

.

.

.

. Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα από 46 εκατομμύρια παρόμοια διαστρικά αντικείμενα που διασχίζουν το ηλιακό σύστημα κάθε χρόνο, δείχνει η έρευνα.

.

. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο site preprint ArXiv , έγινε αποδεκτή για δημοσίευση στην The Astrophysical Journal .

.

. Πρωτότυπο άρθρο σχετικά με Live Science .

5 days ago