Back to Question Center
0

Στη μελέτη Alzheimer, οι ιστορίες standout αξιολόγησαν και τα δύο στοιχεία &

1 answers:
Η Nature Medicine αποστέλλει σε δημοσιογράφους που στρέφονται μεταξύ τους με. ο ενθουσιασμός για ισχυρισμούς ότι μια εξέταση αίματος θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη της νόσου του Alzheimer.

Δεκάδες και δεκάδες ιστορίες ανέφεραν τη μελέτη χωρίς ανεξάρτητη επιστημονική προοπτική και με ελάχιστη ή καθόλου συζήτηση για τα ζητήματα ηθικής που εμπλέκονται σε μια δοκιμασία Alzheimer - όταν δεν υπάρχει επί του παρόντος αποτελεσματική θεραπεία για τη νόσο.

Το CNN ανέφερε :

• Σε μια πρώτη έρευνα,. έχουν αναπτύξει μια εξέταση αίματος για τη νόσο του Αλτσχάιμερ που προβλέπει με εκπληκτική ακρίβεια αν ένα υγιές άτομο θα αναπτύξει την ασθένεια - buy restaurant seating. â € ¢

Εκπληκτική ακρίβεια; Â Θα επιστρέψουμε σε αυτό.

Το CNN αφήνει επίσης τον επικεφαλής ερευνητή να το ονομάσει "πιθανό changer παιχνιδιών". .) Και ας πούμε, "Το επίπεδο μου ενθουσιασμού είναι. πολύ ψηλά. Σαφώς. Â Έτσι ήταν CNNâ € ™ s.

Το CNN υποστήριξε επίσης τα τεράστια ηθικά ζητήματα που περιβάλλουν τη δοκιμασία του Αλτσχάιμερ - εάν, πράγματι, υπήρχε κάποιος που δούλευε.

"οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάρουν ένα κεφάλι επάνω ότι ήταν πιθανώς προορίζονται για να πάρει Alzheimerâ € ™ s. Αν και μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να ξέρουν ότι είναι προορισμένοι για μια τρομερή ασθένεια, άλλοι μπορεί να είναι ευγνώμονες για την προειδοποίηση.

Ο Federoff είπε ότι θα ήθελε να μάθει αν ήταν στο δρόμο του να πάρει την ασθένεια, αν και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γι 'αυτό. Μπορεί να θελήσει να κάνει ένα οικογενειακό ταξίδι που σκεφτόταν ή θα ήθελε να διορίσει έναν διάδοχο στην εργασία.

"Θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι τα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα να γίνουν, â €;. αυτός είπε.

Αλλά, ο Federoff πρόσθεσε, άλλοι ίσως να μην θέλουν να ξέρουν ότι επρόκειτο να πάρουν μια καταστροφική ασθένεια που ήταν ανίκανοι να σταματήσουν.

"Νομίζω ότι είναι μια πολύ προσωπική απόφαση, â €;. Είπε ο Federoff. "Θα έπρεπε να σκεφτεί κανείς σε πολλαπλές διαστάσεις. Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους θα πρέπει να συμβουλεύονται.

Αλλά δεν το ακούσαμε από κανέναν από εκείνους τους ανθρώπους που ίσως δεν θέλουν να γνωρίζουν. Ακούσαμε μόνο από τον επικεφαλής ερευνητή για το τι θα επιλέξει και έχει ξεκάθαρο συμφέρον να προωθήσει αυτό το έργο.

Στις Fox News , "Ιατρική Α Ομάδα";. ο Δρ. Marc Seigel το ονόμασε μια εξαιρετικά συναρπαστική, απίστευτη μελέτη. Έτσι, στο μέλλον, οι άνθρωποι θα μπορούν να περπατούν στο γραφείο του γιατρού και να πάρουν ένα τεστ αίματος πριν από αυτή την ασθένεια και ξέρουν ότι είναι σε κίνδυνο γι 'αυτό. Όπως και με την ιστορία του CNN, ο ιατρός-μεροληψία για δοκιμές ήρθε και πάλι, όπως είπε ο Seigel, "υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που λένε," δεν θέλω να ξέρω ". donâ € ™ t θέλουν να ξέρουν. Ως ιατρός λέω πάντα ότι η γνώση είναι δύναμη. «Θέλω να το ξέρω, ώστε να μπορώ να καταλάβω τι να κάνω. â € ¢ Δεν θα έβαζα Seigel στην ομάδα μου â € œA teamâ €;. για αυτό το είδος αναφοράς, αν το μπορούμε να το καλέσουμε αυτό.

Αντίστροφα, η NPR έθεσε την ηθική δεξιά στον τίτλο, Η εξέταση αίματος του Alzheimer εγείρει ερωτήματα ηθικής .

Και ένα πολύ πιο θεμελιώδες ζήτημα αποδεικτικών στοιχείων προέκυψε ακριβώς στον τίτλο της ιστορίας του MedPageToday, Αίμα για Αλτσχάιμερ. "Αμέσως στην πρώτη παράγραφο, ο John Gever έγραψε ότι" η ακρίβεια δεν έπεσε κάτω από αυτό που κανονικά θα ήταν αποδεκτό για μια δοκιμασία εξέτασης. "Εξετάσαμε τα εξής:

" Θεωρούμε τα αποτελέσματά μας ένα σημαντικό βήμα προς την εμπορευματοποίηση ενός προκλινικού τεστ βιοδεικτών ασθενειών που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τον έλεγχο σε μεγάλης κλίμακας για τον εντοπισμό. -ψα άτομα, â €;. Δήλωσε ο Federoff σε δελτίο τύπου στο Georgetown. Αν ο δείκτης μετατροπής της τάξης του 5% της μελέτης από την κανονική γνώση σε ήπια εξασθένιση ή η νόσος του Alzheimer είναι αντιπροσωπευτικός ενός πραγματικού πληθυσμού διαλογής, τότε η δοκιμασία θα έχει θετική πρόβλεψη μόνο 35%. Δηλαδή, σχεδόν τα δύο τρίτα των θετικών αποτελεσμάτων θα ήταν ψευδής.

Γενικά, μια θετική τιμή πρόβλεψης 90% θεωρείται το ελάχιστο για κάθε είδος δοκιμασίας διαλογής σε άτομα με φυσιολογικό κίνδυνο. â € ¢

Αντίθετα ότι με CNNâ € ™ s διακήρυξη της â € œστην ακρίβεια ακρίβεια. Η ιστορία της MPT δημοσίευσε επίσης μια περίληψη της πλευρικής στήλης που ονομάζεται "Points of Action";. που δήλωσε:

Γνωρίζοντας ότι η θετική προγνωστική αξία ενός τεστ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επικράτηση της νόσου στον πληθυσμό που μελετήθηκε. ο μεγάλης κλίμακας διαγνωστικός έλεγχος των υγιή ενήλικων θα οδηγούσε σε απαράδεκτο ψευδώς θετικό ρυθμό, αλλά ο στοχευμένος έλεγχος των ατόμων υψηλού κινδύνου μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός.

Και ο Gever έδωσε μια ανεξάρτητη επιστημονική προοπτική, την οποία πολλές άλλες ιστορίες δεν κατάφεραν να κάνουν:

«Ο Keith L. Black, MD, ένας νευροχειρουργός. ερευνητής στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, δήλωσε στο MedPage Today ότι θα ήταν σημαντικό να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι δείκτες συνδέονται με τη νευρολογική δυσλειτουργία.

Για τους βιοδείκτες που βρέθηκαν στη μελέτη, «δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πώς μπορούν να συνδέονται ειδικά με τη νόσο του Alzheimer έναντι κάποιας διάχυτης νευρωνικής ανωμαλίας ή ανωμαλίας συνδετικότητας ή συναπτικής ανωμαλίας συνδετικότητας,. â € ??. αυτός είπε.

«Το ερώτημα, νομίζω, γίνεται για μελλοντικές μελέτες πόσο καλά κατανοούμε την υποκείμενη βιολογία του, είτε είναι συγκεκριμένη για τη νόσο του Alzheimer ή αν μπορεί να δείτε αυτούς τους ίδιους τύπους. αλλαγές σε αυτούς τους βιοδείκτες αίματος με άλλους τύπους διάχυτης νευρωνικής απώλειας ή τραυματισμού, άλλων τύπων άνοιας ή ισχαιμικών αλλαγών, για παράδειγμα. του τόπου NHS Choices στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσης ανέλυσε τη μελέτη.

Το έργο .

(Παράρτημα στις 11 Μαρτίου: Το blog του DC's Improbable Science συζήτησε επίσης τους περιορισμούς αυτής της δοκιμής και άλλους. )

Για να δείξετε ποιες μικρές ή αποτυχημένες αναμνήσεις έχουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, δείτε μερικές ιστορικές ανακαλύψεις ιστορίας του Alzheimer:

  • (. 127) Γιατί χρειάστηκαν 5 εβδομάδες για τους New York Times να διορθώσουν το â € œ100% accuracyâ €;. Το UCLA MD αναφέρει ότι η δοκιμαστική ιστορία του NYT Alzheimer ήταν πολύ χειρότερη. από την αναθεώρηση που πρότεινε

  • Νέα κάλυψη του βουτύρου αραχίδων Alzheimerâ € ™ s test doesnâ € ™ t ραβδί. 9)

  • Ανισορροπία στην αναφορά της έρευνας σάρωσης PET του Alzheimer . 132)

  • Ελπίδα εναντίον ψεύτικης ελπίδας / βλάβης σε ειδήσεις σχετικά με το Alzheimer & amp;. ALS

-

. Tweet

Ακολουθήστε μας στο Twitter:

https: // twitter. com / garyschwitzer

https: // twitter. com / healthnewsrevu

και στο Facebook.

April 25, 2018