Back to Question Center
0

Νέα δεδομένα που προκαλούν ανησυχίες για την υπερευαισθησία &

1 answers:

Τι είναι γνωστό για τα χαρακτηριστικά των ανδρών που αντιμετωπίζονται επιθετικά για καρκίνο του προστάτη;. Μέχρι τώρα, όχι πολύ. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine περιγράφει την πρώτη μεγάλης κλίμακας μελέτη πληθυσμού των ΗΠΑ για την τεκμηρίωση των προφίλ κινδύνου και των προτύπων θεραπείας μεταξύ ανδρών με επίπεδα PSA 4,0 ng / mL ή χαμηλότερα - kansas city php development. οι οποίοι διαγνώστηκαν ότι είχαν καρκίνο του προστάτη. â € ??. Μεταξύ του 2004 και του 2006, περίπου 14% των διαγνώσεων καρκίνου του προστάτη έπεσε σε αυτή την κατηγορία. Αυτοί οι άντρες θεωρούνται λιγότερο πιθανό να έχουν περισσότερο ανησυχητικό, υψηλής ποιότητας καρκίνο και περισσότεροι από τους μισούς είχαν ταξινομηθεί ως καρκίνοι χαμηλού κινδύνου.

Ωστόσο, παρά τον μικρότερο κίνδυνο, τα ποσοστά θεραπείας για αυτούς τους άνδρες ήταν συγκρίσιμα με εκείνα των ανδρών με βαθμολογία PSA μεταξύ 4,0 και 20 ng / mL.

Οι ερευνητές έγραψαν:

«Η διαπίστωση ότι οι άνδρες σε ομάδες χαμηλού κινδύνου αντιμετωπίστηκαν εντατικά εγείρει την ανησυχία της υπερβολικής θεραπείας, ειδικά μεταξύ των ηλικιωμένων ασθενών. â € ??.

Είναι ενδιαφέρον να έχουμε τώρα κάποια ιδέα για το πόσοι άνδρες λαμβάνουν συντηρητική θεραπεία - περίπου 25% - που δεν λαμβάνουν ούτε ριζική προστατεκτομή ούτε ακτινοθεραπεία. αρχική θεραπεία. Δεν υπήρχαν καλά δεδομένα σχετικά με τη χρήση της ορμονοθεραπείας.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα:

Πρόσφατα δημοσιευμένα αποτελέσματα από την ευρωπαϊκή τυχαιοποιημένη μελέτη της ανίχνευσης για καρκίνο του προστάτη δείχνουν ότι 1410 άνδρες θα πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση και 48 επιπλέον. θα πρέπει να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη για να αποφευχθεί 1 θάνατος από καρκίνο του προστάτη. Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί ασθενείς είναι γενικά διαγνωσμένοι σε πρώιμα στάδια και είναι πιο πιθανό να λάβουν απόπειρα θεραπευτικής αγωγής, ο αριθμός που απαιτείται για τη θεραπεία για να σωθεί ένας ασθενής είναι πιθανόν να είναι υψηλότερος στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι στην Ευρώπη.
Με βάση την πρόσφατη επικαιροποίηση της μελέτης αριθ. 4 της μελέτης αριθμού 4 του Σκανδιναβικού Καρκίνου του Προστάτη, οι άντρες ηλικίας 65 ετών και άνω που έλαβαν θεραπεία με RP δεν προχώρησαν καλύτερα από τους άνδρες που έλαβαν συντηρητική διαχείριση. Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι το 66% των ανδρών ηλικίας μεταξύ 65 και 74 ετών με χαμηλό κίνδυνο ασθένειας και τιμή PSA 4,0 ng / mL ή χαμηλότερη έλαβαν είτε ριζική προστατεκτομή είτε θεραπεία ακτινοβολίας. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι πολλοί σύγχρονοι άντρες που λαμβάνουν θεραπεία για τον εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη είναι απίθανο να επωφεληθούν από την παρέμβαση. Επιπλέον, έχει τεκμηριωθεί ότι οι άνδρες που λαμβάνουν οποιαδήποτε θεραπεία έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών σχετιζόμενων με τη θεραπεία. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι ασθενείς να ενημερώνονται για τις ανεπιθύμητες ενέργειες και οφέλη που συνδέονται με τη θεραπεία όταν αποφασίζουν για τη θεραπεία.

Ο αριθμός των ανδρών με «ανωμαλίες»;. Τα επίπεδα PSA θα διπλασιαστούν σε περίπου 6 εκατομμύρια εάν μειωθεί το όριο από 4,0 σε 2,5 ng / mL. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 32% των ανδρών με μη φυσιολογικά επίπεδα PSA θα διαγνώσταν ότι είχαν καρκίνο του προστάτη από τη βιοψία βελόνας. Βάσει των αποτελεσμάτων της παρούσας μελέτης, το 82,5% αυτών των 1,9 εκατομμυρίων ατόμων θα λάμβανε απόπειρα θεραπευτικών αγωγών, ενώ μόνο το 2,4% θα είχε καρκίνο υψηλού βαθμού. Ωστόσο, κανένα στοιχείο δεν δείχνει ότι η καθυστέρηση της βιοψίας έως ότου το επίπεδο PSA φθάσει τα 4,0 ng / mL θα οδηγήσει σε υπερβολικό αριθμό δυνητικά μη ανθεκτικών περιπτώσεων ασθένειας. Παρόλο που η εγκατάλειψη ενός ανώτατου ορίου φυσιολογικού για το επίπεδο PSA θα επέτρεπε στους γιατρούς να ανιχνεύσουν περισσότερο καρκίνο, τα οφέλη από τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη πιθανότατα αντισταθμίζονται από επιπλοκές θεραπείας που σχετίζονται με καρκίνους που δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν προκαλέσει βλάβη.

Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι επιτεύχθηκε επιθετική τοπική θεραπεία στους περισσότερους ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί ότι είχαν καρκίνο του προστάτη. Αυτά τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν το γεγονός ότι το επίπεδο PSA, το σημερινό βιοδείκτη, δεν αποτελεί επαρκή βάση για τις αποφάσεις θεραπείας. Χωρίς τη δυνατότητα να διακρίνει κανείς τη δυσάρεστη από τους επιθετικούς καρκίνους, η μείωση του κατώτατου ορίου της βιοψίας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπεργνωσίας και υπερβολικής θεραπείας.


Εδώ είναι μια περίληψη του άρθρου του Reuters.

Η Katie Hobson στο WSJ Health Blog πρόσφερε καλή προοπτική.

April 25, 2018