Back to Question Center
0

Νέα κάλυψη του βουτύρου φυστικιών Alzheimerâ € ™ s δοκιμή δεν κολλάει

1 answers:

Η CBS News online ρώτησε αν μια κουταλιά βουτύρου αραχίδας και ένας χάρακας θα μπορούσαν να γίνουν ". €?. οριστικό testâ €;. που θα μπορούσε να καθορίσει εάν ένα άτομο έχει νόσο Alzheimer.

Ήμουν μακριά όταν δημοσιεύθηκε αυτό, αλλά Ivan Oransky ήταν όλο πάνω του στο MedPageToday. com - hospedagem de wordpress. Απόσπασματα της ανάλυσής του:

Ανάγνωση της επικεφαλίδας της CBS News, «Ο έλεγχος του Αλτσχάιμερ είναι φτηνός από το φυστικοβούτυρο και το χάρακα», αναφέρουν οι ερευνητές. μου θύμισε την παλιά παροιμία "γρήγορη, καλή ή φτηνή: επιλέξτε δύο.

Ένα ζευγάρι πράγματα με έκανε να αναρωτηθώ πόση πρόοδο ήταν αυτή:

 • Η μελέτη ήταν μικρή. , λιγότεροι από 100 άνθρωποι μαζί, χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες που κυμαίνονται από πιθανό Αλτσχάιμερ σε υγιείς ελέγχους.
 • Το περιοδικό - το οποίο δεν είναι ακριβώς ένας βασικός κλινικός τίτλος - κατατάσσεται στο κάτω τρίτο των περιοδικών νευροεπιστημών από τον παράγοντα επιρροής της Thomson Scientific, 162 από τις 252.

Έτσι, ζητήσαμε από μια σειρά ερευνητών της Αλτσχάιμερ αυτό που νόμιζαν. Εδώ είναι η δειγματοληψία:

Richard Caselli, MD, κλινική Mayo, Scottsdale: "Δεν νομίζω ότι κάποιος θα αισθάνεται άνετα διάγνωση AD με βάση μια μυρωδιά. δοκιμή. Ο Samuel Gandy, από την Ιατρική Σχολή του Mount Sinai: «Έχουν προταθεί δοκιμαστικές εξετάσεις μυελού για τον έλεγχο της άνοιας για χρόνια, αλλά η έλλειψη εξειδίκευσης έχει επανειλημμένα ακυρώσει τις πρώτες αξιώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις οφθαλμικές εξετάσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση, αλλά θα ήθελα να προτρέψω την προσοχή εν αναμονή της ανεξάρτητης αναπαραγωγής σε μεγαλύτερο αριθμό και διαφορετικά θέματα.

George Bartzokis, MD, UCLA: "Μην απορρίπτετε τη μελέτη. Αυτό που είναι νέο εδώ είναι απλά αυτό που χρησιμοποίησαν για να το δοκιμάσουν - το φυστικοβούτυρο. Το κύριο πρόβλημα με τις δοκιμές οσμής είναι ότι είναι μη ειδικά και επομένως μόνο ένα μικρό κομμάτι του διαγνωστικού παζλ. Όχι μόνο μπορεί να έχετε κάποια συμφόρηση στις ρινικές κοιλότητες που μπορούν να μειώσουν τη μυρωδιά σας σε προσωρινή βάση, αλλά ένα παρελθόν τραύμα του κεφαλιού, σοβαρές παρελκυστικές φλεβοκομβικές λοιμώξεις κλπ. Μπορεί να το κάνει σε μόνιμη βάση. Τα άτομα μπορεί να μην θυμούνται αυτά τα παρελθόντα γεγονότα ούτε να γνωρίζουν τα τρέχοντα προβλήματα κόλπων που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την ικανότητά τους να μυρίζουν.

Δεν θα πρότεινα κάποιος να απορρίψει τη μελέτη. Αλλά θα πρότεινα να απορρίψουν ένα μεγάλο μέρος της ειδησεογραφικής κάλυψης της μελέτης. Δειγματοληψία άλλων τίτλων:

 • Εφημερίδα της Ατλάντα Σύνταγμα: Βούτυρο αράπικου φυσικού αερίου και χάρακα: Κλειδιά για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ . )
 • Ημερήσιο κτήνος: Το φυστικοβούτυρο μπορεί να ανιχνεύσει το Alzheimer . ) Ανακαλύψτε το περιοδικό: Test φυστικοβούτυρο θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάγνωση της νόσου του Αλτσχάιμερ . ) Αλλά το blog του NPR Shots το επικεντρώθηκε, Â Γιατί ένα δοκιμαστικό βούτυρο για το Alzheimer μπορεί να είναι πολύ απλό.

  . ) Tweet

  Ακολουθήστε μας στο Twitter:

  https: // twitter. com / garyschwitzer

  https: // twitter. com / healthnewsrevu

  και στο Facebook.

April 25, 2018