Back to Question Center
0

Σελήνιο &

1 answers:

Μια φιλοξενούμενη θέση από Arnon Krongrad, MD , ουρολόγος και συν-συγγραφέας. της μελέτης σεληνίου που αναφέρεται παρακάτω.

Κάποτε, η γη ήταν επίπεδη και όλοι το ήξεραν. Σήμερα, η γη είναι στρογγυλή και όλοι το ξέρουν. Η γνώση έρχεται και η γνώση πηγαίνει.

Έτσι είναι με τις γνώσεις υγείας - ato find my super. Εξετάστε το σελήνιο που βρίσκεται στο έδαφος σε αντίστροφη σχέση με την επίπτωση του καρκίνου του δέρματος. Κάποιος υποθέτει ότι η προσθήκη σεληνίου στη διατροφή θα μείωνε την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Έτσι, εκτοξεύτηκε μια πολυκεντρική, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη που έλεγξε και διαπίστωσε ότι το σελήνιο δεν έκανε καμία διαφορά στη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος .

Ως δευτερεύον τελικό σημείο, η μελέτη διαπίστωσε ότι η επίπτωση του καρκίνου του προστάτη ήταν σημαντικά χαμηλότερη στο βραχίονα σεληνίου. Υπήρχε ένα πρόβλημα: Αυτή ήταν μια μελέτη περίθαλψης. Αυτό σήμαινε ότι, σε αντίθεση με τα σχέδια μελλοντικών μελετών τέτοιων φαρμάκων όπως το finasteride, η μελέτη του σεληνίου δεν απαιτούσε βιοψία του προστάτη: ήταν πιθανό το σελήνιο να μην αποκλείστηκε - καρκίνος του προστάτη.

Δεν έχει σημασία. Μετά από αυτή τη μελέτη, το σελήνιο πέταξε από τα ράφια. Οι άνθρωποι που πωλούν σελήνιο γνώριζαν τι πρέπει να γνωρίζουν , ανεξάρτητα από τα πρωτογενή δεδομένα.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε μια νέα δοκιμή, SELECT, για να εξετάσει καλύτερα το σελήνιο και τον καρκίνο του προστάτη. Αυτή η καλύτερη μελέτη διαπίστωσε ότι το σελήνιο δεν επηρεάζει την επίπτωση του καρκίνου του προστάτη και τερματίστηκε συνοπτικά. Απουσία: Διάφορα συμφέροντα συνέχισαν να προωθούν το σελήνιο στην υγεία του προστάτη , ακόμη και εν όψει των συντριπτικών αποδεικτικών στοιχείων ότι μια τέτοια προώθηση έρχεται σε αντίθεση με την επιστήμη.

Οι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να διαιωνίζουν τη διανομή ψευδών γνώσεων όσον αφορά το σελήνιο και τον καρκίνο του προστάτη. Μάρτυρες πρόσφατου άρθρου από το Staten Island Live . Διαπραγματεύοντας τις τρέχουσες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με τον καρκίνο του σεληνίου και του προστάτη, το άρθρο είναι ευρέως και σταθερά λανθασμένο. Για παράδειγμα, ανίχνευσε λανθασμένα τον Bill Fair ως τον άνθρωπο πίσω από την ιστορία του σεληνίου. πριν από χρόνια, ο Δρ. Fair μελέτησε ψευδάργυρο σε σχέση με τις λοιμώξεις και όχι με το σελήνιο σε σχέση με τον καρκίνο. Το άρθρο παραλείπει το κρίσιμο γεγονός ότι το SELECT αναιρεί την αρχική υπόθεση. Πώς μπορούν να απορριφθούν οι ψευδείς γνώσεις υγείας εάν οι δημοσιογράφοι της υγείας αγνοούν σταθερά τα γεγονότα;

Μερικές φορές η ψεύτικη γνώση δεν πηγαίνει από την άγνοια αλλά από τους άλλους λόγους. Εξετάστε τα αντιβιοτικά και τη χρόνια προστατίτιδα, μια κατάσταση που σχετίζεται με τον πόνο που σχετίζεται με όργανα και τις καταγγελίες που δεν σχετίζονται με όργανα, όπως κόπωση, ευερέθιστο έντερο και κοινωνική απομόνωση. Γνωρίζουμε ότι τα αντιβιοτικά συνήθως δεν λειτουργούν καλύτερα από το εικονικό φάρμακο, αλλά συνταγογραφούμε αντιβιοτικά σε άγρια ​​περίσσεια . Γνωρίζουμε ότι η γνώση είναι λανθασμένη, αλλά δεν αλλάζουν τη συμπεριφορά μας για να το προσαρμόσουμε.

Γιατί σταθεροποιούμε σε παλιές, ψεύτικες γνώσεις όταν το γνωρίζουμε;. Όπως και στην περίπτωση της χρόνιας προστατίτιδας, ένα κοινό πρόβλημα μπορεί να είναι η απουσία αποτελεσματικών εναλλακτικών επιλογών. Και έτσι συνιστώνται συνήθως αντιβιοτικά, άλφα-αναστολείς, μασάζ προστάτη, όλα ελάχιστα αποτελεσματικά. Και όταν οι ασθενείς δεν γίνουν καλύτεροι, θα ανακατευθούν στον επόμενο σύμβουλο σαν να ήταν λεπροί σύγχρονων που ανήκουν σε μια διεθνή, πλανόδιη αποικία. Εξαφανίζονται από την οπτική γωνία, γεγονός που καθιστά ευκολότερο να συνεχίσουμε να διατηρούμε το παλιό και αναποτελεσματικό.

Η σχέση της παλαιάς και της νέας γνώσης είναι επιστημονική έρευνα. Καθώς προσπαθούμε να ξεφορτωθούμε τα κουδούνια του σεληνίου και των αντιβιοτικών, εξετάζουμε το ιχθυέλαιο για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη , τη λαπαροσκοπική χειρουργική για τη θεραπεία της χρόνιας προστατίτιδας και πολλές άλλες προτεινόμενες νέες λύσεις. Ξεκινάμε με τις ενδείξεις που βρέθηκαν στο ανέκδοτο και, καθοδηγούμενες από την υπόθεση, τις αναπτύσσουμε σε σειρές περιπτώσεων και κλινικές δοκιμές και σε ευρεία αναπαραγωγή, μέχρι να φτάσουμε μια μέρα στη γνώση που μπορεί να αντέξει για τις ηλικίες αλλά όχι πάντα.

Κάποτε, το γαστρικό έλκος ήταν μια χειρουργική πάθηση και όλοι το γνώριζαν. Η γνώση έρχεται και η γνώση πηγαίνει. Οι δημοσιογράφοι για την υγεία θα πρέπει να καλύπτουν πιστά τη γνώση που έρχεται και τη γνώση να συμβαίνει.

Copyright © 2010 Arnon Krongrad, MD

Σημείωση εκδότη:. bloggers. Αλλά όταν κάποιος κάνει μια πειστική υπόθεση για ένα πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο γνωστοποιούνται τα νέα υγείας και οι πληροφορίες, θα το εξετάσω. Δεν συμφωνώ κατ 'ανάγκη με τον χαρακτηρισμό του εν λόγω άρθρου από τον Δρ. Krongrad ως "δημοσιογραφικό". â € ??. Είναι, τελικά, γραμμένο από έναν άλλο ουρολόγο που φαίνεται να είναι αρθρογράφος για μια ιστοσελίδα. Αυτό δεν κάνει δημοσιογραφία. Αλλά αυτό επίσης δεν το καθιστά άσχετο. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι γυρίζουν στον Ιστό για τις πληροφορίες τους για την υγεία, συναντούν πολλές πηγές. Και μας λέει όλοι να εξετάσουμε την πηγή - είτε πρόκειται για τον Δρ Krongrad ή για τον Δρ. Motta ή για μένα.

April 25, 2018