Back to Question Center
0

Λήψη στοιχείων απευθείας στην απομάκρυνση των ωοθηκών / ιστορία χειρουργικής επέμβασης στήθους

1 answers:

Ο δημοσιογράφος Andrew Holtz υπήρξε συνάδελφος για περισσότερο από πιθανό να θέλει να θυμηθεί κάποιος από εμάς. Είναι σήμερα ένας από τους κριτικούς της ιστορίας μας HealthNewsReview. org - sildade reguleerimine 3d. Στην πραγματικότητα, ήταν ένας από τους αναθεωρητές σε τέσσερις ιστορίες που αναλύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην ίδια μελέτη. Θεωρούσε ότι υπήρχαν μερικά σημαντικά μηνύματα από το σπίτι που ανέβηκαν πάνω από τους τοίχους της επίσημης, συστηματικής αναθεώρησής μας, οπότε έγραψε αυτή την επίσκεψη στο blog και τον ευχαριστούμε γι 'αυτό.

Το τεύχος του περιοδικού του Αμερικανικού Ιατρικού Συνδέσμου

του Σεπτεμβρίου του 2007 περιελάμβανε ένα άρθρο που ενδέχεται να επηρεάσει έντονα τις συμβουλές που δόθηκαν. γυναίκες που έχουν πολύ υψηλό κίνδυνο καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών που συνδέεται με μεταλλάξεις των γονιδίων BRCA1 και BRCA2. Από τις τέσσερις ιστορίες που εξετάσαμε, μόνο η έκθεση AP βαθμολογήθηκε καλά στα κριτήρια αναθεώρησης.

Γνωρίζω τι θα έκανε ο πρώτος μου καθηγητής δημοσιογραφίας, Μάριον Λιούενσταϊν, με τουλάχιστον δύο από τις ιστορίες: τους έδωσε ένα F για πραγματικά σφάλματα χωρίς να λάβει περαιτέρω υπόψη τα πλεονεκτήματά τους.

Η ιστορία του NPR δήλωσε ότι η μελέτη «συνέλαβε περίπου 2.500 γυναίκες με μεταλλάξεις BRCA . να προσπαθήσει να αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών. â € ??. (η έμφαση προστέθηκε) Ενώ η μελέτη περιελάμβανε σχεδόν 2.500 γυναίκες με μεταλλάξεις BRCA, 38% είχαν απομακρύνει τις ωοθήκες τους και μόνο 10% είχαν προληπτικές μαστεκτομές. Η έκθεση Reuters όχι μόνο διαπίστωσε το ίδιο λάθος στην περιγραφή των συμμετεχόντων στη μελέτη, αλλά συγχέει επίσης τον σχετικό κίνδυνο καρκίνου με τον κίνδυνο ζωής των γυναικών. Για παράδειγμα, η ιστορία είπε: «Οι γυναίκες με μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1 ή BRCA2 έχουν 56 έως 84% υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού κατά τη διάρκεια της. ζωής. â € ??. (η έμφαση προστέθηκε) Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία αυτά είναι εκτιμήσεις του απόλυτου κινδύνου διάρκειας ζωής. δηλαδή, τα μισά έως περισσότερο από τα τρία τέταρτα των γυναικών αυτών αναμένεται να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού. Ο κίνδυνος αυτός είναι αρκετές φορές υψηλότερος από τον συνήθως αναφερόμενο αριθμό κινδύνου ζωής κατά 12% για τις γυναίκες γενικά.

Είναι δύσκολο να βάλεις μεγάλη πίστη στο υπόλοιπο της αναφοράς όταν μια ιστορία περιέχει τέτοια λαθραία λάθη. Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί δεν πρέπει μόνο να δημοσιεύουν διορθώσεις, αλλά και να αναθεωρήσουν τις διαδικασίες τους για να μειώσουν την πιθανότητα τέτοιων ενοχλητικών γκάφες.

Οι ιστορίες περιελάμβαναν επίσης κάποια ανησυχητικά αποσπάσματα. Ενώ οι δημοσιογράφοι δεν είναι πάντοτε ειδικοί, έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εκτιμήσουμε τι λένε οι εμπειρογνώμονες και να βάλουν τα αποσπάσματα στο πλαίσιο άλλων πληροφοριών.

Η ιστορία του NPR περιελάμβανε ένα απόσπασμα από έναν ερευνητή που ισχυρίστηκε ότι η μαστεκτομή μείωσε τον κίνδυνο θανάτου. Αυτό δεν είναι αυτό που ανέφερε η μελέτη. Οι γυναίκες που είχαν αφαιρεθεί οι ωοθήκες τους ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο και λιγότερο πιθανό να πεθάνουν. Οι γυναίκες που είχαν αφαιρέσει το στήθος τους δεν εμφάνισαν καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης, αλλά δεν υπήρχε τίποτε στη μελέτη για μαστεκτομή μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου. Ακόμη και αν ο εμπειρογνώμονας είπε τα λόγια, ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η μελέτη δεν ανέφερε αυτό το εύρημα.

Η ιστορία του Reuters απέτυχε επίσης οι αναγνώστες επιτρέποντας σε έναν εμπειρογνώμονα να παροτρύνει (χωρίς οποιαδήποτε πρόκληση ή πλαίσιο) «όλες τις γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό πρώιμου καρκίνου του μαστού»;. να έχουν γενετικές εξετάσεις. Η συμβουλή αυτή υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που λένε άλλοι εμπειρογνώμονες. Είναι αρκετά εύκολο να αναζητήσετε έναν ηλεκτρονικό υπολογισμό κινδύνου που θα σας πει ότι λιγότερο από το 3 τοις εκατό των γυναικών που έχουν έναν μόνο συγγενή που είχε πρόωρο καρκίνο του μαστού φέρει τις μεταλλάξεις του γονιδίου BRCA. Αυτή η επικράτηση είναι μόνο 1% υψηλότερη από αυτή των γυναικών που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού ή των ωοθηκών. (Οι τιμές των γυναικών στην κληρονομιά του Ashkenazi είναι υψηλότερες.) Γιατί οι γονιδιακοί έλεγχοι δεν συνιστώνται συστηματικά σε γυναίκες που δεν έχουν γνωστούς παράγοντες κινδύνου (και ένας κίνδυνος να φέρουν μετάλλαξη BRCA κατά 1,5%), αλλά αν ο κίνδυνος αυξηθεί σε 2.

Αυτή η μελέτη της γενετικής του καρκίνου και της προληπτικής χειρουργικής είναι νέα. Όλοι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί που την κάλυψαν θα έπρεπε να έχουν επενδύσει τη φροντίδα, την προσοχή και την ικανότητα που δείχνει το ΑΠ.

- από τον Andrew Holtz.

Καλωσορίζουμε τυχόν σχόλια σχετικά με τις ανασκοπήσεις ιστορίας μας, ή με την επίσκεψη του Holtz.

April 25, 2018