Back to Question Center
0

Μια "καρέκλα ομιλίας" αναδεικνύει την μαλακή δημοσιογραφία σε κορυφαία ειδησεογραφικά όργανα - και στη συνέχεια εξαπλώνεται παγκοσμίως

1 answers:

Μπορώ να το ακούω ήδη: οι δημοσιογράφοι λένε, "Ξέρτε, αυτά ήταν απλά μικρά μικρά κονκάρδες!". Αλλά ο δημοσιογράφος Mark Schoene, ένας από τους αναλυτές της ιστορίας μας στο HealthNewsReview. Το Back Letter υπέβαλε αυτή την επίσκεψη στο blog του για το τι υποδύθηκε σε αυτό το μικρό παράδειγμα μαλακής δημοσιογραφίας που εξαπλώθηκε σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της αρχικής δημοσίευσης σε αξιοσέβαστες τοποθεσίες που ονομάζει «δημοσιογραφική σκηνή» - ravage230 kit. κόμβους. â € ??.

Μια καρέκλα που μιλούσε ονομάζεται â € œIntelli Chairâ €;. έχει μιλήσει γρήγορα με τον τρόπο του σε δεκάδες media outlets σε όλο τον κόσμο, με το μήνυμα glib ότι μπορεί να αποτρέψει τον πόνο χαμηλής πλάτης.
Και αυτό σημαίνει ότι δεκάδες συντάκτες και / ή δημοσιογράφοι έριξαν τη σφαίρα σε αυτό το ειδησεογραφικό θέμα, κάνοντας αδικαιολόγητα άλματα πίστης για αυτή την καρέκλα, ενώ αγνοούσαν εντελώς τα επιστημονικά στοιχεία σε αυτόν τον τομέα. Τα άρθρα που προκύπτουν είναι πραγματικά â € œinfo-entertainmentâ €;. όχι επαγγελματική δημοσιογραφία.

Οι συντάκτες που επέτρεψαν σε αυτές τις ειδήσεις να περάσουν πέρα ​​από τα γραφεία τους θα έκαναν καλά να αναθεωρήσουν τα ABCs της δημοσιογραφίας για την υγεία: "ακρίβεια", "ισορροπία" και "πληρότητα". (Βλέπε http: // healthnewsreview. Org / who-we-are. Php ). Έχασαν και τα τρία.

Εδώ είναι μια ερμηνεία των δυνατοτήτων του â € œIntelli-chairâ €;. από το Reuters : "Ο πόνος στην πλάτη από την καθυστέρηση ή την κακή κατάσταση μπορεί να είναι ένα πράγμα του παρελθόντος χάρη σε μια καρέκλα που αναπτύχθηκε από έναν γερμανό επιστήμονα που κάνει τους θορύβους να λένε στους χρήστες όταν χρειάζονται. να μετακινήσω. â € ??. (Βλέπε Martin, 2010)

Υπήρχαν παρόμοια σχόλια σε ένα σύντομο blurb στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο : â € œRack πόνο, κακή στάση â € œIâ € ™. σχετικά με αυτό. Τώρα ένας Γερμανός επιστήμονας έχει σχεδιάσει μια καρέκλα γραφείου για να σας κρατάει να κάθεστε δεξιά όλη την ώρα. â € ??. (Βλέπε Montagne, 2010).

Αυτές οι δύο ανεπαρκώς διερευνημένες ιστορίες μεταμορφώθηκαν σε περισσότερες από 50 ειδησεογραφικές εκθέσεις ανά τον κόσμο - από το Ηνωμένο Βασίλειο έως το Ιράν στο Βιετνάμ. Αυτό μπορεί να έχει δώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους παραπλανητικά μηνύματα σχετικά με τον πόνο στο κάθισμα και την πλάτη.

Στην ιστορία του Reuters, ο Ρίστο Κόλβα, ο οποίος εφευρέθηκε το "πρόεδρος Intelli", εξήγησε ότι η νέα καρέκλα περιέχει οκτώ αισθητήρες ευαίσθητους στην πίεση, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο χρησιμοποιεί την καρέκλα. Οι αισθητήρες αποστέλλουν πληροφορίες στον υπολογιστή μέσω μονάδας Bluetooth. Εάν ο sitter υιοθετήσει ένα "ακατάλληλο". θέση ή κάθεται "πολύ μακριά", η καρέκλα θα προτρέψει έναν συνοδευτικό υπολογιστή να κάνει ένα ερεθιστικό προειδοποιητικό θόρυβο.

Ένα δεύτερο άτομο που ασχολείται με την ανάπτυξη της καρέκλας δήλωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, σε σχολικές αίθουσες και σε μεγάλα γραφεία. Πρότεινε ότι θα ήταν χρήσιμο να προσδιοριστεί πότε πρέπει οι εργαζόμενοι να κάνουν ένα διάλειμμα.

Τι συμβαίνει λοιπόν με την ερμηνεία στο Reuters και το NPR;. Σχεδόν τα πάντα. Δεν υπήρξε συζήτηση για τα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τον πόνο στην πλάτη και την πλάτη. Δεν αναφέρθηκε καμία μελέτη που να δείχνει ότι η πρόεδρος Intelli μπορεί να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη. Και δεν υπήρχαν παρατηρήσεις από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν παράσχει μια επισκόπηση των επιστημονικών στοιχείων στον τομέα αυτό.

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν αυτή την ιστορία θα έπρεπε να έχουν θέσει τρία θεμελιώδη ερωτήματα:

Υπάρχουν πειστικές ενδείξεις ότι η συνεδρίαση προκαλεί πόνο στην πλάτη;.
Υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι κάποια συγκεκριμένη καρέκλα μπορεί να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη;. και;.

Υπάρχει ένα ενιαίο â € œproperâ €;. καθιστική στάση;. Η απάντηση στις τρεις ερωτήσεις είναι "όχι. â € ??.

Έτσι, οι δημοσιογράφοι και οι συντάκτες του Reuters και του NPR διατύπωσαν ισχυρισμούς σχετικά με τον πόνο στο κάθισμα και την πλάτη που δεν βρίσκουν υποστήριξη στα επιστημονικά στοιχεία.

Πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος να βρει αυτές τις πληροφορίες;. Οι δύο πρώτες ερωτήσεις θα μπορούσαν να απαντηθούν με σχόλια ειδικών ή με μια σύντομη επίσκεψη στην Pubmed. com "το site ιατρικής έρευνας που χρηματοδοτείται από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. (Βλέπε Roffey et al., 2010, Chen κ.ά., 2009).

Εάν έσκαψαν βαθύτερα στο Pubmed. com θα μπορούσαν επίσης να βρεθούν δύο μεγάλες τεκμηριωμένες κριτικές σχετικά με την πρόληψη του πόνου στην πλάτη. Κανένα από αυτά δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μια συγκεκριμένη καρέκλα, ή η στάση του καθιστικού, μπορεί να αποτρέψει τον πόνο στην πλάτη. (Βλέπε Bigos et al., 2010, Burton et al., 2006).

Η διαβούλευση με ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα ή με εγχειρίδιο θα μπορούσε να απαντήσει στο τρίτο ερώτημα. Δεν υπάρχει συμφωνία στην ιατρική βιβλιογραφία για το τι αποτελεί την ιδανική στάση του καθιστικού. Και μπορεί να μην υπάρχει τέλεια στάση.

"Δεν υπάρχει ιδανική στάση ή στάση", επειδή δεν μπορεί να διατηρηθεί άνετα μία στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα, â €;. σημείωσε ο Michael Adams, PhD, και συνεργάτες του στο The Biomechanics of Back Pain (Βλέπε Adams et al., 2002). "Συνεπώς, όλες οι συστάσεις σχετικά με την" καλή "συνεδρίαση πρέπει να ενσωματώνουν την ανάγκη για διαλείπουσες προσαρμογές της στάσης. â € ??.

Το τελευταίο σημείο υποστηρίζει τον ισχυρισμό των δημιουργών της πρόεδρος Intelli ότι οι καθισμένοι εργάτες πρέπει να σηκωθούν από καιρό σε καιρό. Αλλά οι επιστημονικές μελέτες δεν έχουν εντοπίσει καμία κατάλληλη διάρκεια για το κάθισμα - και αυτό μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Έτσι, ο καθορισμός μιας κατάλληλης διάρκειας συνεδρίασης είναι κάπως αυθαίρετος.

Και αν οι εργαζόμενοι, οι σπουδαστές και οι εργαζόμενοι στο σπίτι πρόκειται απλώς να χρησιμοποιήσουν αυθαίρετα χρονικά σημεία για να καθορίσουν πότε θα σηκωθούν και θα περπατήσουν, δεν θα χρειαζόταν μια ακριβή μηχανογραφική καρέκλα. Ένα ξυπνητήρι κουζίνας ύψους $ 3 θα αρκούσε.

Αναφορές:

Adams Μ et al. , The Biomechanics of Back Pain, Churchill Livingstone, Edinburgh, 2002, σελ. 174.

Bigos SJ et αϊ. , Ελεγχόμενες δοκιμές υψηλής ποιότητας για την πρόληψη επεισοδίων προβλημάτων στην πλάτη: συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση σε ενήλικες σε ηλικία εργασίας, Spine Journal, 2009;. 9

: 147-168.

Burton AK et al. , Ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη του οσφυαλγία, European Spine Journal, 2006. Συμπλήρωμα 2: S136-168.

Chen SM et αϊ. , Καθιστικός τρόπος ζωής ως παράγοντας κινδύνου για χαμηλό πόνο στην πλάτη, καθιστικός τρόπος ζωής ως παράγοντας κινδύνου για χαμηλό πόνο στην πλάτη: συστηματική ανασκόπηση, Διεθνές Αρχείο Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας, 2009. 82

: 797-806.

Roffey DM et αϊ. , Αιτιώδης εκτίμηση της επαγγελματικής συνεδρίασης και οσφυαλγία: αποτελέσματα συστηματικής ανασκόπησης, Spine Journal, 2010;. 10

: 251-261.

Martin M, Καθίζετε άνετα;. Ρωτήστε την καρέκλα, Reuters, 2010;. βλέπε
http: // www. reuters. com / article / idUSTRE6954PI20101006

Montagne R, â € œIntelli Chairâ €;. θα μπορούσε να μειώσει τον πόνο στην πλάτη, NPR, 2010?. βλέπε
http: // www. npr. org / templates / ιστορία / ιστορία. php; storyId = 130396419 & ft = 1 & f = 3

April 25, 2018