Back to Question Center
0

Ένας γιατρός αισθάνθηκε παραβιασμένος και χειραγωγείται από το φαρμακείο

1 answers:

Δρ. Ο Manoj Jain, ειδικός της μολυσματικής νόσου στο Μέμφις και βοηθός καθηγητής στη Rollins School of Public Health στο Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, δημοσίευσε μια στήλη στην Washington Post, " Απαιτούνται περισσότεροι κανόνες για την καταπολέμηση των φαρμακευτικών εταιρειών". ™ προσπαθεί να επηρεάσει τους γιατρούς.

Ξεκινάει περιγράφοντας την πρόσληψή του από μια εταιρεία φαρμάκων ως «ηγέτη σκέψης»;. και να προστεθούν στο γραφείο του ομιλητή της εταιρείας - perry 1ri01230ac e.

Αποσπάσματα:

"Αλλά για μένα, κάτι άλλαξε πριν από πέντε χρόνια. Ένας εκπρόσωπος φαρμάκων, ένας ψηλός άντρας με ξανθά μαλλιά που φορούσε ανοιχτό φορητό υπολογιστή, ευγενικά αλλά με μεγάλη προσοχή ρώτησε γιατί δεν συνταγογραφούσα το φάρμακο της εταιρείας του HIV. Υπονοούσε ότι ήξερε ποιες συνταγές έγραψα. (Δεν γνώριζα ότι οι αντιπρόσωποι φαρμάκων μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εβδομαδιαία συνταγογράφηση γιατρών μέσω μιας αγοραζόμενης βάσης δεδομένων.)

Για ένα δευτερόλεπτο, ένιωσα λίγο ένοχος για να μην παραγγείλω το προϊόν του. Αλλά τότε ένιωσα παραβιάσεις και χειραγώγηση. Τον ζήτησα να φύγει από το γραφείο μου και να μην επιστρέψει. Αυτό το απόγευμα είπα στον γραμματέα μου να ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με αντιπροσώπους ναρκωτικών και να μην προγραμματίσει πια.

Δεν είμαι μόνος που σκέφτομαι αυτόν τον τρόπο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κολούμπια που μελέτησαν το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ του μάρκετινγκ και της περίθαλψης των ασθενών κατέληξαν το 2007 στο συμπέρασμα ότι «μόνο η απαγόρευση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ [γιατρού] θα είναι αποτελεσματική»;. στη μείωση του.

Η απόφασή μου ήρθε με μια τιμή. Δεν έχω πλέον πρόσβαση στα δωρεάν δείγματα φαρμάκων που έδωσα κάποτε στους ασθενείς μου με χαμηλό εισόδημα. Επίσης, δεν είμαι ενημερωμένος όπως ήμουν σε νέα φάρμακα ή συνομιλίες που χρηματοδοτούνται από φαρμακευτικές εταιρείες. Πριν από ένα χρόνο, όταν ένας πνευμονολόγος με ρώτησε για ένα νέο αντίγραφο αντιμυκητιακού φαρμάκου, ένιωσα αμηχανία. Δεν ήξερα πολύ για το φάρμακο. Ένας αντιπρόσωπος ναρκωτικών τον είχε επισκεφτεί και όχι εγώ.

Με χιλιάδες άρθρα περιοδικών που δημοσιεύονται κάθε χρόνο και με νέα φάρμακα και νέες ενδείξεις για τα παλαιά φάρμακα που εγκρίνονται τακτικά από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, είναι αδύνατο για έναν πολυάσχολο επαγγελματία να συνεχίσει. Οι γιατροί συχνά βασίζονται σε επαναλήψεις φαρμάκων για να φιλτράρουν πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους προβλήματα.

Η σχέση φαρμακοβιομηχανίας με τους γιατρούς χρειάζεται διαφάνεια, ρύθμιση, επιβολή και επαγγελματισμό. Σύμφωνα με την γενική επισκόπηση της υγειονομικής περίθαλψης, ένας κυβερνητικός ιστότοπος θα απαριθμεί όλους τους γιατρούς που παίρνουν χρήματα από μια φαρμακευτική εταιρεία ξεκινώντας από το 2013.

Χρειαζόμαστε επίσης κανονισμούς και μέτρα επιβολής σε ιατρούς να μην δέχονται υπερβολικά και ακατάλληλα δώρα. και αμοιβές ομιλητών.

Τέλος, οι γιατροί πρέπει να αναζητήσουν εσωτερική καθοδήγηση από την αίσθηση του επαγγελματισμού τους. Όποια και αν είναι η πηγή αδικαιολόγητης πίεσης - η φαρμακευτική βιομηχανία, οι ασφαλιστικές εταιρείες ή η κυβέρνηση - οι γιατροί πρέπει να παραμείνουν αληθινά προς το καλύτερο συμφέρον των ασθενών τους.

April 26, 2018